erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. december 12.
2013.03.29. péntek 09:36

EMLÉKEZTETŐ

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye: voltII. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)

Időpont: 2012. december 12. 18:00 óra

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 7 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. december 13-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Kertész Balázs (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az ünnepek közeledtével a bűncselekmények száma növekszik. A Topoly utcában személygépkocsit törtek fel. A Temes utcában családi ház udvarára mentek be ismeretlen személyek és egy motorkerékpárt tulajdonítottak el. Ófaluban a Gátőrháznál lopás történt. A Pásztor közben pedig családi ház betörés volt. A Felső utcában fémeszközöket vittek el. Tárnokon az Öreghegyi részre is nagyon oda figyelnek.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

 

Pálházy Imre (Érd Polgárőrség Ófalusi vezetője): Elmondja, hogyha valaki valamit lát, észlel, tudomása van, akkor az időben szóljon, hogy intézkedni is tudjanak. Pest megye 187 települése közül az Érdi Polgárőrség kapta meg a Pest Megyei Közbiztonságért érdemérmet. Elmondja, hogy a MÁV Zrt.-vel tárgyalnak Érd-Alsó térfigyelő kamerák telepítéséről (5 db).

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. december 13-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól 

 

Antunovits Antal: Ismerteti a Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

 

Kőrösi Jánosné (tag): A Gesztelyi ház nevével nem ért egyet, szerinte nem Gesztelyiről kellene elnevezni.

 

Polgár Tamás (lakos): Érdeklődik „A Város Nyugalmáért” Közalapítvány pénzmozgásáról.

 

Az Óvárosi – Érdligeti Településrészi Önkormányzat 7 igen szavazattal A Város Nyugalmáért” Közalapítvány, illetve az Érd Városáért ” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány megszűnésével a megmaradt pénzeszközt az Értékvédelmi Alapba helyezzék el.

 

Vékony Józsefné (tag): Az Egészségkártyákkal kapcsolatban érdeklődik.

 

Csibrák Csaba (tag): Javasolja, hogy terjesszék ki az Egészségkártyát az önkormányzati közalkalmazottak (Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Csuka Zoltán Könyvtár, Magyar Földrajzi Múzeum, Szepes Gyula Művelődési központ) számára is.

 

Ágó Mátyás (Érd Megyei Jogú Város főépítésze): Az Érd Ófaluban, értékes természeti környezetben található volt téglagyári terület jövőbeli sorsának alakulása a terület magántulajdona ellenére a városnak sem közömbös.  Ófalu történeti központjából induló Molnár utca vezet a ~ 10,3 ha nagyságú egykori gyárterülethez, valamint az ~ 1700 m2 volt irodaépület ingatlanához. A gyárterület dél-nyugati végéhez kapcsolódik a ~ 1,6 ha nagyságú volt bányaingatlan. Az Önkormányzat, és a tulajdonos egyaránt érdekelt abban, hogy a terület jövőbeli sorsa megnyugtatóan rendeződjön. A tulajdonos elsősorban értékesíteni kívánja a területet, ahol az önkormányzat csak olyan fejlesztést tud támogatni, mely Ófalu épített és természeti környezetének értékeit figyelembe veszi, különösképpen a Duna part közösségi jellegű hasznosítására. Az önkormányzat és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar évek óta fennálló jó szakmai együttműködésében most egy olyan lehetőség adódott, hogy már végzett, és doktori fokozat elérése előtt álló hallgatók tervezési feladat keretében a volt téglagyári területtel foglalkozzanak, és olyan tervjavaslatokat készítsenek, melyek bemutatják a környezeti értékeket figyelembe vevő ingatlanfejlesztés, beruházás elképzelhető irányait. A tervezési megbízás összegét, bruttó 1.999.996. Ft-ot fele-fele részben az önkormányzat, és a területtulajdonos Budai Tégla Zrt. vállalja – az önkormányzatra eső költség tehát bruttó 999.998 Ft. A megbízás keretében elkészült tervjavaslatok megalapozhatják a tulajdonossal kötendő településrendezési szerződés keretében készülő HÉSZ és Szabályozási Terv módosítást. A megfelelő területhasznosítást megalapozó tervezési folyamat az első lépés lehet a tulajdonos és az önkormányzat között évek óta fennálló jogi vita rendezésében is. Az öt variáció egy helyszínre: Lakóterület, Kaszinó, és szórakoztató negyed, Tudásközpont, oktató, és környezetkímélő ipari termelőbázis, Sport,- és szabadidős, egészségügyi, rekreációs fejlesztés, illetve Gyógyfürdő,- és wellness turizmus.

 

Kőrösi Jánosné: Kérdezi, hogy mi dönti el, hogy az öt variáció közül melyik lesz a győztes.

 

Ágó Mátyás: Ez egy feladat a benne résztvevőknek. A terveket a tulajdonos, illetve az önkormányzat felhasználhatja. Megvalósulni akkor fog valami is, ha lesz befektető.

 

Az Óvárosi – Érdligeti Településrészi Önkormányzat 7 igen szavazattal a volt érdi téglagyár területének és közvetlen környezetének hosszú távú rendezését célzó építészeti és településrendezési, területhasznosítási és beépítési javaslatok készüljenek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Építőművészeti Doktori Iskola doktorandusz hallgatóinak közreműködésével.

 

Csutora László (lakos): Kérdezi, hogy mi az önkormányzat terve az Érdligeti Általános Iskola Diósdi úti forfaépületeivel, területével.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Németh Antal (lakos): Kéri a pontos kimutatását az artézi kút felújítására összegyűlt összegnek (koncertbevétel, felajánlott adományok stb.). A Szervezeti és Működési Szabályzat mióta megalakultak 2011-ben a településrészi önkormányzatok akkor még más volt érvényben, ezt is meg kellett volna tárgyalnia a települsérészi önkrományzatoknak.

 

Vékony Józsefné: A zöldjárat lassan 1 hónapja csúszik, megjelent, hogy az Érdi Újságban, a város honlapján, hogy mikor viszik el. A tállya utcai óvoda melletti terület felől érdeklődik – üres épületek vannak ott, mint például a Duna u. 40. sz. alatt is, ahol például 2 család is lelakhatna, helyette hagyják leromlani. Az ÉRD TV adása az interneten fél éve nem működik.

 

Tekauer Norbert (tag): A honlap tulajdonosának nem fizett ki valamilyen díjat az ÉRD TV és ezért nem érhető el az adása az inteneten.

 

Csutora László: A szemétszállítás felől, illetve a spotcsarnok-uszoda megnyitása felől érdeklődik. Kérdezi, hogy miért szavazták meg az ingatlanadó emelést.

 

Csibrák Csaba: A város hitelállomány felől érdeklődik. Nehezményezi, hogy a településrészi önkrományzatok nem tárgyalták az építmény-, illetve ingatlanadó emelését.

 

Bércesi Tibor: A településrészi önkormányzatoknak a szervezeti és működési szabályzat szerint kellene működnie és tárgyalnia a napirendi pontokat, illetve a lakosságot érintő főbb témákat – mint pl. helyi adóemelés. Megköszöni, hogy a Szent Mihály térre 3 db nagyméretű guruló kukát tettek ki.

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt, mindenkinek kellemes ünnepeket kíván.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria