erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. december 14.
2012.02.15. szerda 11:59

EMLÉKEZTETŐ

 

Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

Az ülés helye:Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2011. december 14. 18:00 óra

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Dr. Veres Judit (Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 5 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2011. december 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (5 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Gajárszki Ádám (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt hetekben a körzetben 3 db betörés, 1 személygépkocsi feltörés, 1 db rongálás és 1 db Barkast loptak el. Kéri a lakosokat, hogy figyeljenek oda arra, hogy a kertjükbe a kutyának nem-e dobnak be valamiféle „csalit”. A Polgárőrséggel közösen folytatják az Időskorúak védelméről szóló akciót. Elmondja, hogy az ünnepek közeledtével megnőnek a zsebtolvajlások a nagyobb áruházakban, mint például CBA, Penny Market. Felhívja a figyelmet, hogy mindenki vigyázzon az értékeire. Kiemelten ellenőrzik a bevásárlóközpontok parkolóit. Felhívja a figyelmet, hogy a Duna parton a vízállás nagyon alacsony és különböző tüzérségi eszközök, gránátok kerülnek elő.

 

Badics Kálmán (tag): A Szövő utcában az egyik háznál nagyon sok rossz állapotú személygépkocsi áll. Kérdezi, hogy lehetne-e tenni valamit, hogy ne legyen.

 

Gajárszki Ádám: A Szövő utcában két címet is ismernek, ahol ellenőrzést kell végezniük, az egyik a roncs autós, a másik pedig ahol szemét van.

 

Dr. Veres Judit: Úgy hallotta, hogy a Tetőfedő utcában többször történt gépkocsi feltörés. Kérdezi, hogy ez tényleg így van-e.

 

Gajárszki Ádám: Igen szoktak gépkocsikat feltörni az utcában. A közvilágítás hiánya, illetve erdősáv van mellette.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. december 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Dr. Veres Judit: Elmondja, hogy a Bem téren létesülő INTERSPAR áruházzal kapcsolatban elmondja, hogy a SPAR Magyarország Kft, levélben fordult Önkormányzatunkhoz, hogy a fenti beruházást leghamarabb 2013. december 31-ig tudják megvalósítani, annak ellenére, hogy a napokban megkapták a jogerős építkezési engedélyt. Jelezték, hogy a banki finanszírozás miatt tehermentesíteni kell az érintett ingatlanokat, vagyis az Önkormányzat javára bejegyzett beépítési kötelezettség és az azt biztosító vételi jogok valamint elidegenítési és terhelési tilalom ingatlan nyilvántartásból való törlését. Határidő tekintetében indokként a SPAR Kft előadta, hogy a beruházással szorosan összefüggő Iparos utca átépítése NIF Zrt. beruházásában csak 2013-ban valósulhat meg, így az áruház építése is 2013-ra tolódik. A kérésnek eleget téve, módosítani kell az adásvételi szerződést. Annak biztosítékául, hogy a beruházás megvalósuljon az Önkormányzat 75.000.000,- Ft meghiúsulási kötbért köt ki Érd M7 Kft.-vel szemben. A kötbérre az Önkormányzat akkor jogosult, ha az Iparos út rekonstrukciójának befejezését követő 90. napjáig nem szerzi meg az M7 Kft. a jogerős építkezési engedélyben foglaltaknak megfelelő használatbavételi engedélyt.

 

Füstös Sándor (tag): Kérdezi, hogy megvan-e az INTERSPAR-nak az építési engedélye.

 

Dr. Veres Judit: December 31-ig be kell mutatnia az érvényes építési engedélyt. A folyékony hulladékkezelési díj emelkedni fog (11,45 %-kal), az üzemanyag árak emelkedése miatt kerül erre sor. Talajterhelési díjat köteles fizetni az, aki a műszakilag rendelkezésére álló csatornára nem köt rá, ideértve az egyedi szennyvíztározót alkalmazókat is. Nem kell talajterhelési díjat fizetni annak, akinek nem áll rendelkezésére a szennyvízcsatorna. A most elkészült csatorna szakaszok esetében a beruházó társulás műszaki átvétele után elküldi az érintettek részére a rákötési engedélyt és ettől a naptól számítva 90 napon belül célszerű rákötni.  Akik a rendelkezésre álló 90 nap alatt a közcsatornára nem kötnek rá, a rendelet rendelkezései szerint talajterhelési díjat kötelesek fizetni. A talajterhelési díj mértéke Érden 360 Ft/m3. A talajterhelési díj alapja az ingatlanon elfogyasztott ivóvíz mennyisége. Ezt csökkenteni kizárólag a folyékony hulladékkezelési közszolgáltató által kibocsátott elszállítási számlákon szolgáló mennyiséggel lehet. A szennyvízkibocsájtó a díjfizetési kötelezettségéről az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített e rendelet 1. melléklete szerinti forma nyomtatványon tesz bevallást.

 

Füstös Sándor: Kérdezi, hogyha a benzin ára csökkeni fog, akkor a szolgáltatás ára is csökkeni fog.

 

Dr. Veres Judit: Nagyon jó kérdés, de erre nem tudja a választ.

 

Csikós Ferenc (lakossági érdeklődő): Nem érti, hogy miért kerül ilyen sokba a csatornázás Érden. Szerinte a csatornadíjat úgy kellene megállapítani majd, hogy nullszaldós legyen, ne legyen nyereség.

 

Csikós Ferencné (Lakossági érdeklődő): Érden minden szolgáltatás nagyon sokba kerül. 

 

Dr. Veres Judit: Elmondja, hogy a Szakorvosi Rendelőintézet a jövőben „Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény néven működne a továbbiakban.

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Veresné Papp Tünde: A Narancsfa utcából jelezték, hogy az utcában vízlefolyás van, kimossa a járdát. A vízművek Szilfa utcai víztározójából folyhat a víz. A CBA-tól a Bem térig van ez a probléma. Az iskolai étkeztetéssel kapcsolatban megjegyzi, hogy amióta az új szolgáltató van, azóta a gyerekek sorra mondják le az ebédet. Az étel mennyiségével és ízével is gond van. Íztelennek tartják az ételt, más íz világhoz szoktak. Aki később megy ebédelni, annak már nem jut. Az ételt ehetetlennek tartják, apörkölt savanyú volt és extrém dolgokat találnak az ételben a gyerekek. Ki is íratta a gyerekét a menzáról.

 

Badics Kálmán: A Junior-ral se voltak elégedettek, de akkor mindenkinek jutott étel és iylen kifogások nem nagyon voltak.

 

Venczel Ilona (lakossági érdeklődő): Kérdezi, hogy mikor szüntetik meg az utcákban a dolomitos kőport. Érd nem volt poros,

 

Dr. Veres Judit: Az előző városvezetés hibája volt, hogy ezeket szórtak az utcára, ráadásul az egészségre súlyosan ártalmas. Sok helyenm a laksook nem engedték letenni. Abban lehet reménykedni, hogy az eső bemossa, illetve hogy minél előbb szilárd burkolatot kapnak az utcák.

 

Csikós Ferencné: Az M0-t ahogy kiszélesítik, az erdő részből fákat vágtak ki és visszhangzik ettől az egész környék (a völgyi rész). Hétvégén, maikor kamion tilalom van, akkor csendes cska a környék. Nem építettek ki zajvédőt, pedig szükség lenne rá.

 

Badics Kálmán: Egyet ért vele. Az állam építi.

 

Füstös Sándor: A csatornázással kapcsolatban felhívaj a figyelmet, hogy a tegnapelőtti eső hatására tegnapra beszakadoztak azok a földrészek, amiket keresztirányba ástak. A föld tömítésével lehet gond.

 

Badics Kálmán: Azonnal intézkedni kell.

 

Németh Antal: Elmondja, hogy a Közmeghallgatáson ő is felvetette a parkvárosi emlékmű sorsát és szintén nem kapott kedvező választ, akárcsak a testületi ülésen. A tereket használni kell, hogy funkciójuk legyen. Az Akácfa utca – Borbolya utca kereszteződésében lévő tábla hiányára újból felhívja a figyelmet.

 

Dr. Veres Judit: Megköszöni a részvételt, mindenkinek kellemes ünnepeket kíván.

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria