erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. november 28.
2013.01.10. csütörtök 10:19

EMLÉKEZTETŐ

 

Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

 

Az ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.) 11-es terem

Időpont: 2012. november 28. 18:00 óra

Dr. Veres Judit (Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 5 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. november 29-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (5 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására a körzeti megbízott elfoglaltsága miatt nem került sor.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Városi Polgárőr Egyesület vezetője): Elmondja, hogy az októberi ülésen felvetődött Folyondár utcai műfüves labdarúgópályát újra megnyitották. A Bem téri zebra felfestésre került. A Bem térre sikeresen kihelyeztek egy padot. Elmondja, hogy Parkvárosban is komolyan veszi a járőrözést a Polgárőrség. Érd mindig is az átmenő bűnözés célpontja volt. Felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepek közeledtével még jobban figyeljenek és vigyázzanak az értékeikre.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. november 29-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Dr. Veres Judit: Ismerteti a Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

1, Javaslat az érdi 6525 hrsz-ú, Bajcsy Zs. út 143. szám alatti ingatlan épületében lévő rendelők használatba adására

Dr. Veres Judit: Elmondja, hogy a napirendi pontot a használatbavételi engedély csúszása miatt leveszik a napirendről.

 

Veresné Papp Tünde (tag): A Parkvársoi Művelődési Ház – ahol most a háziorvosok rendelnek – sorsa felől érdeklődik.

 

Dr. Veres Judit: A Parkvárosi Művelődési Házat visszakapják a nyugdíjas klubok, akik már nagyon várják.

 

2, Javaslat Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat 2013. évi költségvetési koncepciójára

Dr. Veres Judit: Elmondja, hogy nincs közvilágítás a Tetőfedő utcában, a Szivárvány Óvoda előtt, a Sóskúti út és a Törökbálinti út – egyik oldalán közvilágítás van, a másikon pedig járda – az hogy milyen állapotban van, az más kérdés. Bele kell foglalni a buszmegállók helyzete, a padok kihelyezése a Bem térre, Teleki Sámuel Általános Iskola felújítását, Törökbálinti út – Szövő utca – Folyondár utca útkereszteződésnél gyalogátkelőhely kiépítését.

 

Macsotay Tibor: A közvilágítással kapcsolatban megjegyzi, hogy új szolgáltató vette át. Új telefonszámon lehet megtenni a bejelentést: 06-40-201-023.

 

Füstös Sándor (tag): A koncepcióban szerepel az őstermelői piac biztosítására 38 millió Ft van előirányozva. Kérdezi, hogy erről bővebb információt lehet-e tudni.

 

Németh Antal (tag): A koncepcióban nem találta a város levegő tisztaságát mérő állomást. Ezt már többször is felvetette. Szerinte nem lehet ezzel nem foglalkozni. Nemcsak beszélni kell róla, hanem mérni is kell, akkor lehet megfelelő intézkedést hozni. A szilárd por koncentrációt laikus is meg tudja állapítani, hogy a városban tragikus, súlyos egészségkárosodást okozhat. A mérőállomás létesítése, felszerelése kb. 20 millió Ft. Javasolja, hogy a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság és a Szociális és Egészségügyi Bizottság közösen tárgyalja meg.

 

Dr. Veres Judit: A légúti megbetegedések száma emelkedik a városban, pedig régebben a város arról volt híres, hogy jó a város levegője.

 

3, Javaslat meghívásos tervpályázat kiírására a II. világháborúban elesett érdi katonák emlékét őrző hősi emlékmű megvalósítása céljából

Dr. Veres Judit: A II. világháborúban elesett érdi katonák hősi emlékművének megvalósítása céljából a város tervpályázatot ír ki. A helyszín Érd Ófalusi és Újfalusi településrészen a tervező által javasolt, meghívásos eljárás és Major György érdi építész, Bártfai-Szabó Gábor budakeszi építész, Zalavári József érdi szobrászt, illetve Városi Ferenc érdi ötvösembert hívnák meg. Megkérdezte, hogy miértnem Parkvárosban lesz a helyszan, amire az volt a válasz, hogy a II. világháborúban elsett érdi katonák többnyire ott laktak.

 

Percz Mária (lakos): Régebben – erről fénykép is van – a Szivárvány Óvoda előtt országzászló tartó volt, olyan mint Érdligeten – azt lebontották és elvitték. Kérdezi, hogy a tér rendezése után nem lehetne-e visszaállítani.

 

Füstös Sándor: Kérdezi, hogy Érden nincs szobrász, akit meg lehetett volna hívni, miért Budakesziről hívnak, miért építészeket hívnak meg és nem szobrászokat.

 

Dr. Veres Judit: Híres érdi művészeket se hívtak meg a tervpályázatra, fiataloknak is meg kell adni a lehetőséget.

 

4, Javaslat a helyi adóztatással kapcsolatos önkormányzati rendeletek módosítására

Dr. Veres Judit: Az építmény-, illetve telekadó kétévente az infláció mértékével emelkedne. Január 1-től 10 %-kal nőne.

 

Németh Antal: Nagy felzúdulást váltott ki, amikor az önkormányzat áttért a négyzetméter alapú adóra. A vezetőség ígéretet tett rá, hogy visszatérnek rá. Eredetileg nem ez szerepelt az előterjesztésben. Az idegenforgalmi adót akkor emeli meg az önkormányzat, amikor 2013-ban Érden ifjúsági kézilabda VB lesz, illetve a Bogner Mária Margit boldoggá avatása.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Dr. Veres Judit: Felolvassa az elmúlt Közgyűlésen az Egyebek napirendi pontban felvetett kérdéseire kapott válaszokat. A költségvetési koncepció tárgyalásakor igyekszik elismételni a felmerült kéréseket.  

 

Németh Antal: A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény bejáratánál a helyzet nem változott attól, hogy letettek pár járólapot. Nem vizsgálták meg, hogy hogyan lehetne megszüntetni ezt az állapotot. A járdalapoktól kb. 8 méterre egy öntött vas víznyelő található, amit tisztítani kellene. A porta épület tetejéről a csapadékvíz elvezetését meg kellene oldani, mert most a járdára foylik.

 

Baár Lászlóné (lakos): Szerinte a Sóskúti út – Bajcsy-Zsilinszky út buszfordulónál sáv szélesítésre lenne szükség, alig férnek el a csuklósbuszok, nehezen tudnak bekanyarodni főleg csúcsidőben. Nagyon balesetveszélyes. A Bem téri buszmegálló szintén balesetveszélyes.

 

Dr. Veres Judit: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.10. hétfő 08:00
Polgárok Háza - Érd, Alsó u. 1-3. II. emelet 205. szoba
2018.12.10. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.10. hétfő 17:30
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria