erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tisztviselő és Újtelepi Településrészi önkormányzat 2011.04.27.
2011.05.16. hétfő 15:58

 

EMLÉKEZTETŐ

 

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzati

2011.04.27-ei üléséről

 

 

Az ülés helye:Batthyány Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.)

Időpont: 2011. április 27.17:00 óra

 

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Mészáros Mihály: Köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a részönkormányzat ülésén határozatképes létszámban megjelentek, megnyitja az ülést.

 

 

Napirendi javaslat:

 

 

1) Tájékoztató a rendőrséggel és polgárőrséggel kapcsolatos kérdésekről

 

2)      Tájékoztató a 2011. április 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

3) Egyebek – Föld Napja

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a rendőrséggel és polgárőrséggel kapcsolatos kérdésekről

 

Kertész Balázs körzeti megbízott: Elmondja, hogy a körzeti megbízotti körzetek ezentúl illeszkedni fognak a részönkormányzatok területéhez, ezáltal Hanyiszkó István törzszászlós úr lesz a körzeti megbízott a területen, ő maga pedig Ófaluban fog szolgálatot teljesíteni.

 

Szabó János: Kérése, hogy a Szajkó utca túloldalán lévő részen, jó lenne ha legalább havonta járőröznének. 3,5 tonnás korlátozás van az utca elejére kitéve, mégis van, hogy csuklós buszok közlekednek arra felé, az úttesten gépjárművek állnak, közötte pedig kisgyerekek szaladgálnak és bicikliznek, mely balesetveszélyes.

 

Kertész Balázs: Szajkó utcára a főút felől valóban nem lehetne nehézgépjárműveknek bejönni, nekik megvan az elkerülő út a Fehérvári út felől, ez ipari területnek van minősítve, a Volán és a West Bridge-nek telephelyének van minősítve. Volt, hogy ő is 3 tartálykocsit állított meg, a Fácán köz és a Szajkó utca sarkán.

 

Szabó János: Konkrétan a Karvaly utcáról beszél, akik bejönnek a Szajkó utcán, lefordulnak a Sas utcára, majd a Karvaly utcán mennek ki, hogy elkerüljék a térfigyelő kamerát.

 

Kertész Balázs: Érkezett jelzés felé, hogy a Nagyállomás mögötti utcán volt egy mixer tehergépjármű, a tulajdonos fel volt háborodva azon, hogy miért ne járhatna haza azzal a több tonnás kamionnal. A közterület-felügyelet munkatársai megbírságolták, hogy lakó-pihenő övezetbe, illetve közterületre ne álljon ilyen gépjárművel. Amennyiben bejelentik a címet, akkor intézkedni fognak.

 

Szabó János: Átmenő forgalomról beszél leginkább.

 

Macsotay Tibor: Megkéri a résztvevőket, hogy a SZEM-Mozgalmat támogassák, melyet már az előző ülésen is bemutatott. Az anyag az interneten elérhető Érd-Szem beírásával. Nagyon fontosnak tartja az egymásra való odafigyelést, valamint az egyes szervezeteknek való időben történt bejelentéseket. Szeretné, ha elterjedne a lakosság körében a mozgalom, az embereknek csak annyit kellene bevállalnia, hogy például ha valaki elmegy otthonról, a szomszéd tudja az elérhetőségét, illetve figyeljenek egymásra, törődjenek egymással. Nehezményezi, hogy például az Érdi Újság többszöri kérésükre nem közli le a közérdekű telefonszámokat. Elmondja, hogy az információk alapján tudnak előre lépni.

 

Simó Károly: Szintén pozitív példát említ utcájukban a megfigyelés alapján történt lebuktatásra, a polgárőrség hamar kiérkezett, a rendőrök igazoltatták a megfigyelő embert.

 

Mészáros Mihály: A térfigyelő kamerahelyek növelése van tervezve?

 

Macsotay Tibor: A központi vasúti aluljárónak elkészítette egy 5 kamerás rendszerét, mely körülbelül 8 millió forintba került volna, nagyon forgalmas helyszín. Felvették a MÁV-val a kapcsolatot, de eddig nem történt előre lépés az ügyben, de folyamatban vannak a tárgyalások. Jelenleg 49 kamerát figyelnek a rendőrségen. Nem a kamera kerül sokba, hanem inkább a kamerahely, mely 1,6-1,7 millió forint körül van, hiszen hűteni, fűtenie, törés biztosnak kell lennie, 300 méterről felismerhető a bemért cél.

 

Dózsa György: Elmondja, hogy környékükön éjszaka a vízakna fedelét lopják el, mit lehet ezzel tenni?

 

Macsotay Tibor: Törvény írja elő, hogy aki olyan fémtárgyat vesz át, amin rajta van a tulajdonos neve felfüggesztik az engedélyét. Nem beszélve arról, hogy közterületen veszélyezteti az emberek épségét.

 

Dózsa György: Ő konkrétan az ingatlanon belülről gondolta, hogy elviszik.

 

Macsotay Tibor: Otthonból magánlaksértésnek számít, de az is gondatlanságnak, tudatosan kitervelt veszélyeztetésnek minősül. A bíróság azt is nézi, hogy milyen következményekkel járhatott volna ez az eltulajdonítás.

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. április 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Mészáros Mihály: Elmondja, hogy a Közgyűlés ülésén fontos napirend a gazdasági program, melyet Simó Károly ismertet.

 

Simó Károly: Elmondja, hogy az előterjesztés első fordulós anyag, melyhez várja az észrevételeket, javaslatokat. Három főbb célkitűzés fogalmazódott meg a programban, a térségi szennyvíz csatornázási program megvalósítása, az elmúlt és a jelen ciklus fejlesztései után a helyi gazdaság ösztönzése, az erős helyi gazdaság kialakulása érdekében, valamint az önkormányzati intézmények átalakítási folyamatának véghez vitele, hogy gazdaságos és átlátható intézményrendszer alakuljon ki. A rendelkezésre álló források függvényében fontos az egyéb korábban már megfogalmazott célokat előkészíteni, megvalósítani. Bővebben is ismerteti a gazdasági programot, melyben a helyi adópolitika is szerepel. Hozzáteszi, hogy az Uniós pályázatok 2010-ben lezárultak, 2014-ben indulnak újra, a beruházókat kell ösztönözni, hogy megtelepedjenek.

 

Mészáros Mihály: Mikor indul a csatornázás?

 

Simó Károly: Ha megtámadják a pályázatot szeptemberben, ha nem támadják meg júniusban.

 

Mészáros Mihály: Az iskola átalakítás a Széchenyi és Hunyadi Általános Iskolát érinti, tehát nem ezt a területrészt.

 

Mórás Zsolt: Arról lenne szó, hogy a város gazdasági helyzete nem túl jó. A normatív támogatás nem fedezi az intézményhálózat működését. Szakértő lett felkérve az intézmények átvilágítására, hogy lehetne spórolni. A Hunyadi Általános Iskolában nagyon kevés gyerek van, a Széchenyi Iskolához nagyon közel esik, ezért összevonásra kerülnek. A Hunyadi Általános Iskolában kerülnek elhelyezésre az alsó tagozatosok, a Széchenyi Általános Iskolába pedig a felső tagozatosok, így a Széchenyi Iskola melletti épületet, faházat meg lehetne szüntetni, további fejlesztés esetére pedig a terület felszabadul. Szükséges, hogy mindkét iskola működőképes legyen, továbbá a két faház fenntartása magas kiadásokkal jár. A Hunyadi Iskolába nyílászáró csere is lesz. Az előterjesztés egy szándéknyilatkozat aláírását javasolja. Hosszú távon fontos ez a döntés, továbbá anyagi szempontból. Szeretnék, ha a Gárdonyi Géza Általános Iskola legyen a gazdasági központ és az összes általános iskola hozzá tartozzon gazdaságilag, hangsúlyozza, hogy ez nem elbocsátásokat jelent, a gazdasági dolgozók az iskolákban maradnak, csak nem a Bólyai Általános Iskolához fognak tartozni, hanem a Gárdonyi Iskolához, mely utóbbinak a létszámát növelni szükséges. Felmerült az is, hogy az emelt szintű oktatás mindig több pénzbe került, hogy egy iskolában egy tagozat legyen, ne párhuzamosan, de ez későbbi terv.

 

Dózsa György: Mikor kerülne bevezetésre?

 

Mórás Zsolt: Májusban felkerülhetne a minisztérium elé, tehát a következő tanévben. Az önkormányzatnak az lenne a fontos, hogy az összes iskola ugyanolyan szinten működjön. Nem beszélve arról, hogy a halmozottan hátrányos, vagy tanulási nehézséggel stb. küzdő diák például két személynek számít az osztálylétszámban, de a csak egy fő után kapják a normatívát. Felmerült az iskolák államosítása is az oktatási törvényben, de erről még nincs pontos információ.

 

Mészáros Mihály: A Szajkó és Sas utca bővítése, szélesítése is a napirenden szerepel. Ez hozzátartozik ahhoz az előkészítés alatt lévő projekthez, hogy Tesco-t kívánnak építeni, és itt lesz néhány bekötő út. Lesz még egy bekötő út, mely párhuzamos a Szajkó utcával az elkerülőre, ahová körforgalmat terveznek, a forgalmat így levezetik.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Mészáros Mihály: Van egy felhívás a május 21-ei országos szemétgyűjtési akcióval kapcsolatban. Minden településrészi önkormányzatot várnak, ezt a területrészt érintően a Bagoly utcai kiserdő kitakarítására várják, 8 órától körülbelül 13 óráig. További akcióterület a Felső-parkvárosi Doberdó rész, valamint az úgynevezett „Papi földek” részen a Tétényi útnál, továbbá Ófaluban, de több ilyen szemétlerakó góc van, melyet feltérképeztek a városban. Az ÉKFI besegít az elszállításba, az Érd-Kom Kft. pedig a háztartási hulladék elszállításában segít. Kéri, hogy aki teheti vegyen részt ebben az akcióban. Napirenden szerepelt a 2010. évi zárszámadás, illetve a pénzmaradványról szóló döntés is, de az előterjesztések fel vannak töltve a honlapra. A bírósági ülnökök kijelölésére is a holnapi nap folyamán kerül sor.

 


Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria