erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. szeptember 21.
2013.01.10. csütörtök 13:29

EMLÉKEZTETŐ

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzati

2011. szeptember 21-ei üléséről

 

 

Az ülés helye: Batthyány Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.)

 

Mészáros Mihály: Köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a részönkormányzat ülésén 6 fő megjelent így az ülés határozatképes. Felteszi szavazásra az ismertetett napirendi javaslatot.

 

 

 

Napirend:

 

1.      Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

  1. Tájékoztató a 2011. szeptember 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

  1. Egyebek

 

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat részönkormányzat 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül elfogadta a napirendi javaslatot.

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

 

Méri István (körzeti megbízott): Elmondja, hogy a megígért 30 főt megkapta a kapitányság, akik az Érdi Kapitányság területén fogják a feladatukat ellátni (Érd, Diósd, Százhalombatta, Tárnok). Ebben a körzetben a családon belüli erőszakok száma nőtt.

 

Tury Tiborné (lakossági érdeklődő): Elmondja, hogy a lakók örülnek a Szajkó utcai traffipaxnak. A lakó- pihenő övezeti táblák iránt érdeklődik. A Papagáj utcán a gépkocsik nagy sebességgel közlekednek, nem tartják be a sebességkorlátozást. Az általános iskolából hazafelé tartó gyerekek elég trágár szavakat használnak hazafelé menet.

 

Méri István: A tábla kihelyezések nem a rendőrség, hanem az önkormányzat hatáskörébe tartozik.

 

Szabó József (lakossági érdeklődő): Örült, hogy hétfő délután a Zámori elágazásnál rendőri ellenőrzés volt. Csak kevésnek tartja (nem csak évente egyszer) és máshol is kellene. Kérdezi, hogy az Érdi Újságban közzétett rendőrségi telefonszám helyes-e, mert hiába próbálja hívni, nem szokták felvenni. Szerinte a rendőrségi statisztika nem fedi a valóságot, sokan nem jelentik be a lopást, betörést stb.

 

Méri István: Jó a telefonszám, fel is hívta. Elmondja a körzeti megbízotti telefonszámot: 06-20-911-4118. Aki nem jelenti be, az természetesen nem kerül be a statisztikába.

 

Csizmadia Jánosné (lakossági érdeklőd): Kérdezi, hogy a térfigyelő kameráknak mekkora a hatósugara. Elmondja, hogy múltkor két férfi csatornát akart nála szerelni. Kérdezi, hogy a kamionokat nem lehet kitiltani.

 

Méri István: Körülbelül 100 – 150 méter.

 

Tury Tiborné: Az elmúlt hetekben kétszer is tettek bejelentést ismerősei a rendőrségen és nagyon hamar kiérkeztek a rendőrök.

 

Gaál István (tag): Jelzi, hogy a Bagoly utcánál a jelző lámpa nyomógombját összetörte valaki, nem lehet használni.

 

Soós Katalin (lakossági érdeklődő): A Bagoly utca – Bölömbika utca sarka mindig tele van szeméttel. Kérdezi, hogy a Bagoly utca – Kossuth Lajos utca sarkán a buszmegállónál lehetne-e zebrát létesíteni, mert nagyon nehezen lehet ott átmenni.

 

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. szeptember 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

 

Mészáros Mihály: Tájékoztatja a részt vevőket a szeptember 15-ei Közgyűlés főbb napirendi pontjairól, mint például a HÉSZ módosítás, iskolabusz járat, Szepes Gyula igazgatói pályázat, tűzoltó parancsnoki kinevezés és pályázatok stb.

 

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Egyebek

 

 

 

Mészáros Mihály: Elmondja, hogy a lakók keresték meg a településrészi önkormányzatot, hogy a Fürj utca forgalomcsökkentését meg kellene valahogy oldani. Ezért lett a lakó- pihenő övezeti kijelölés.

 

Molnár Zoltánné (lakossági érdeklődő): A kihelyezett táblák sok pénzbe kerülhettek és ennek a területnek is lett volna másra költeni.

 

Tury Tiborné: Megjegyzi, hogy az iskolánál kevés a szemetes és hazafelé menet a gyerekek az utcán szemetelnek.

 

Mészáros Mihály: Sajnos a kihelyezett szemeteseket is tönkre teszik. Az önkormányzatot felkereste egy cég, hogy az iskolákba, óvodákba palackpréselőket helyeznének el – ez Budapesten már működik és remélhetőleg itt is fog.

 

Illés Ferenc (lakossági érdeklődő): Régebben az iskola tanulói majdnem minden nap végigjárták a környező utcákat és összeszedték a szemetet. Kérdezi, hogy ellenőrzik-e

Szerinte ellentétesen vannak kitéve a közlekedésrendészeti táblák. A Csalogány utcában túl sok táblát helyeztek ki.

 

Soós Katalin: A Bagoly utcai vasúti felüljáró iránt érdeklődik, mert szeptemberre ígértek valamit, de azóta nem kaptak semmi értesítést. A Bagoly utcában kiépítették az esővíz csatornát a házak előtt – kérdezi, hogy ezt kinek kellene takarítania.

 

Mészáros Mihály: Az élő vízfolyások és a burkolt árkok takarítása az ÉKFI feladata. A szikkasztó árkokat pedig a lakosoknak kellene takarítaniuk.

 

Szabó József: A Sas utca – Karvaly utca sarka mindig tele van szeméttel. A közterület felügyelőknek ezt észre kellene venniük, mint ahogy azt is, ha egy elszáradt veszélyes fa van az utcán. Nem csak a központi részeket kellene járőrözniük. Kérdezi, hogy a kóbor ebekkel ki foglalkozik.

 

Mészáros Mihály: A fák kivágása, gallyazása az ÉKFI feladata. Fakivágást a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Iroda rendeli el lakossági bejelentésre. Az egyik lakó szerint ki kell vágni a fát, mert zavarja a közlekedést, a másik lakó pedig nem engedi, mert mondjuk ő ültette. A városban kb. 100 illegális szemétlerakó van, ezek felszámolása nagyon sok pénzbe kerül. A kóbor ebek az eb telep foglalkozik.

 

Molnár Zoltánné: Lomtalanításkor azt írták, hogy elviszik az autógumikat – nem pont aznap, hanem majd később, de ez a mai napig nem történt meg. A lomtalanítás pedig július 2-án volt a körzetben.

 

Mészáros Mihály: A csatornázással kapcsolatban elmondja, hogy a nulladik ütemben azokat csinálják meg, amik már ráköthetnek, mert el fogja bírni a gyűjtő.

 

Mészáros Mihály: Megköszöni a részvételt.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria