erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. október 19.
2013.01.10. csütörtök 13:31

EMLÉKEZTETŐ

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzati

2011. október 19--ei üléséről

 

 

Az ülés helye: Batthyány Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.)

 

Mészáros Mihály: Köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a részönkormányzat ülésén 4 fő megjelent így az ülés határozatképes. Felteszi szavazásra az ismertetett napirendi javaslatot.

 

 

Napirend:

 

1.      Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

  1. Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

  1. Egyebek

 

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat részönkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül elfogadta a napirendi javaslatot.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

Mészáros Mihály: Kéri az új körzeti megbízottat, hogy mutatkozzon be.

 

Kiss Sándor, körzeti megbízott: Elmondja, hogy ő lesz ennek a területnek a körzeti megbízottja, korábban az ófalusi és érdligeti területen dolgozott. A Szajkó utca problémáját ismeri, de jelenleg új bejelentés nem érkezett. Az iskolák és boltok területére fokozottan odafigyelnek, de kéri a lakosság bejelentéseit és jelzéseit.

 

Mészáros Mihály: Valóban a Szajkó utcai probléma visszatérő téma.

 

Kiss Sándor: Az elmúlt hónapban megnézte, hogy milyen események történtek. Ismerteti a Velencei úton az elmúlt héten történt eseményt, a tetteseket elfogták, folyik az eljárás ellenük.

 

Mészáros Mihály: Hozzáteszi, hogy a bántalmazott két rendőrt és családjukat az önkormányzat szeretné támogatásban részesíteni, mely a holnapi Közgyűlés napirendjén is szerepel.

 

Lakos: Kérdése, hogy a csatornázásnál történő bekötésről, honnan tudnak tájékozódni?

 

Dózsa György: Amikor ott tartanak, akkor egyeztetni fognak a lakókkal, náluk is járt az építésvezető, hogy hol szeretnék a bekötést.

 

Mészáros Mihály: Valóban egyeztetnek előtte, de figyelembe kell venni azt is, hogy a víz és gáz bekötéstől meglegyen a szükséges minimális távolság. Mindenképpen fel kell hívni a helyi adottságokra a figyelmüket, de meg is kell kerten belül terveztetni. A rendszerre való bekötés előtt az ÉTV munkatársa veszi át a munkát, a konkrét rákötésről viszont még nem tud információt mondani.

 

Lakos: A konkrét rákötés időpontjáról fogják értesíteni a lakosságot?

 

Mészáros Mihály: Véleménye szerint, amikor készen lesz akkor igen. Két konzorcium nyerte a csatornázást Érden, de az engedélyeztetések, hozzájárulások határideje valamint a projekt befejezése is véges, úgyhogy egyszerre több helyen is fog folyni a csatornázás, hogy határidőre befejeződjön.

 

Lakos: Arról lehet tudni valamit, hogy ahol letették a csatornát milyen burkolat lesz az utcákban?

 

Mészáros Mihály: Amilyen előtte volt, hiszen ez most csak csatornázási projekt, az Unió az útépítést nem támogatta, csak az eredetit lehetett visszaállítani, a későbbiekre vonatkozóan még nem tud biztosat mondani. Több vállalkozó van, aki a házi bekötésekkel foglalkoznak, konkrétan vállalják a terveztetést és a kivitelezést, valamint a helyreállítást, melyre egyedi árajánlatot fognak adni. Elmondja, hogy az ÉKFI  is be fog segíteni a kivitelezésbe.

 

Lakos: Az Érd nagyállomáson lévő vasúti átjárónál mi az akadálya annak, hogy már közel 40 éve nem sikerül megcsinálni. Az utakat miért szórják le kőporral?

 

Mészáros Mihály: Már többször próbáltak tenni ez ügyben, azonban a MÁV-nál falakba ütköznek. Az egy MÁV munkaterület, ahová az önkormányzatnak nincs ráhatása, nem tudják kényszeríteni a MÁV-ot. Már tett ki táblákat a MÁV, hogy tilos az átjárás, hogy az emberek saját felelősségükre közlekedjenek ott, ezért kerülni kellene a híd alatt.

 

Lakos: Azonban ott nincs lépcső.

 

Mészáros Mihály: Tettek már javaslatot lámpás gyalogos átkelőre, akár figyelmeztető lámpával, de mindig azt mondják, hogy majd, ha felújításra kerül ez a vonal, majd akkor. Felüljárót a vezetékek miatt nem lehet építeni. Próbálkoztak azzal is, hogy az Intercity vonatok álljanak meg Érden is, azonban ezt is ellenezte a MÁV. Az utakat nem kőporral, hanem murvával szórták le. Az utak karbantartása arról szól, hogy az utakat javítják, a javítás murvával történik. Volt egy kezdeményezés tavaly, hogy egy különleges anyaggal (Kalcium-clorid) megkötik a port, a Regéci utcában ez 2-3 hónapig működött is, viszont nagyon magas ára volt ennek, és ezt az eljárást ismételni kellene.

 

Lakos: Az iskola környékén sok gyorshajtás szokott lenni.

 

Mészáros Mihály: Ez ügyben is már többször szóltak a körzeti megbízottaknak. További problémát jelent, hogy a Harkály utcában kisajátított óvodát fel kell építeni, ez sok kiadást elvisz, hogy az előírásoknak meg tudjanak felelni. A Holló utcába telepítik át az óvodát, mert márciusig ki kell költözniük. Ez rendkívüli költségeket eredményezett az önkormányzatnak, valamint az adóbevételek sem a tervezettek szerint alakultak.

 

Lakos: Tervezik Érden  az ebadó bevezetését?

 

Mészáros Mihály: Úgy gondolja, hogy igen, ez egyszer már tervben volt, de ez nem lesz nagy összeg, és több fennálló problémát megszűntethet.

 

Lakos: Véleménye szerint az ebadó bevezetésével még több kóbor kutya lesz majd, továbbá a menhely is tele van, sőt túlzsúfolt.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Mészáros Mihály: Ismerteti a Közgyűlés főbb napirendi pontjait, többek között a szemétszállításra vonatkozó közbeszerzési pályázat kiírását, a Környezetvédelmi Program felülvizsgálatát, a költségvetési rendelet módosítására vonatkozó javaslatot, valamint az Érdi Sport Kft-nek új ügyvezetőjére vonatkozó javaslatot.

 

Lakos: Mikor lesz zöldhulladék elszállítás?

 

Mészáros Mihály: Az Érd-Kom Kft. honlapján kell megnézni. Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett, megköszöni a részvételt, bezárja a részönkormányzat ülését.

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria