erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. november 23.
2013.01.10. csütörtök 13:35

EMLÉKEZTETŐ

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzati

2011. november 23-ai üléséről

 

 

Az ülés helye: Batthyány Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.)

 

Mészáros Mihály : Köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a részönkormányzat ülésén 5 fő megjelent így az ülés határozatképes. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

Napirend:

 

1.      Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

  1. Tájékoztató a 2011. november 24-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

  1. Egyebek

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

Kiss Sándor, körzeti megbízott: Elmondja, hogy az elmúlt hónapban nem történt a területet érintő nagyobb bűncselekmény, de szívesen válaszol a kérdéseikre, illetve amennyiben lesz, utánanéz felvetésüknek

 

Mészáros Mihály: Mivel a csatornázás már a Bagoly utcánál jár, jobban oda kell majd figyelni a környéken a közlekedési táblákra, illetve apróbb kellemetlenségekre, de a munkálatok gyors ütemben haladnak, nem okoznak nagyobb fennakadásokat az utcákban. Folyamatban van a Holló utcai óvoda építése, illetve elhangzott előző ülésen a zöldhulladék elszállításával kapcsolatos kérdés, mely hamarosan megkezdődik, ezért kéri a lakókat, hogy az Érd-Kom Kft. honlapján nézzenek utána az őket érintő pontos elszállítási időpontnak. Mivel több kérdés, észrevétel a napirendhez nem érkezett megköszöni a körzeti megbízott munkáját és jelenlétét.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. november 24-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Mészáros Mihály: Ismerteti a Közgyűlés főbb napirendi pontjait, többek között a Batthyány terv felülvizsgálatára vonatkozó előterjesztést, mely lényegében a város gazdasági programja, melyben a 2011-2013-ig terjedő időszakra kiemelt prioritású feladatként határozza meg az Érd felszíni- és csapadék vízelvezetési rendszerének továbbfejlesztése; a belterületi utak pormentesítése; valamint az IVS-ben meghatározott további Akcióterületi Tervek előkészítése és megvalósítását. Napirenden szerepel a Város 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló tájékoztató, valamint a 2012. évi költségvetési koncepció, melyeket röviden ismertet. A Közgyűlés tárgyalni fogja a Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásának átalakítását, valamint a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás egységnyi díjtételének kiszámítása alapjául szolgáló költségelemzést, mely ismét a szemétszállítási díjak emelkedését jelenti, ehhez kapcsolódóan elmondja, hogy a jövő évre várhatóan a Hulladékgazdálkodásról szóló törvényt is módosítani fogják. A Környezetvédelmi Alapból terveznek 5 millió forintot a Szennyvíz-hálózat Fejlesztési Alapba történő átcsoportosítani, melyre a csatornázási rákötések során a szociálisan rászorultak pályázhatnak majd. Készült egy tájékoztató az önkormányzat által benyújtott, nem nyertes pályázatokról, valamint egy javaslat a Velencei úti sportcsarnok és uszoda ügyének rendezésére, ez utóbbi kérdésben keresik a megoldást, és tárgyalásokat folytatnak ez ügyben a Bankkal. Valamint vizsgálják egy az energetikai racionalizálásra vonatkozó pályázat lehetőségét. Természetesen az előterjesztések megtekinthetőek Érd Város honlapján, továbbá a holnapi nap folyamán lesz az évente tartandó közmeghallgatás is, ha valakit érdekelne, erre a Polgárok Házában kerül sor 17 órakor. Hozzáteszi, hogy decemberben nem kerül sor részönkormányzati ülésre. Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett, megköszöni a részvételt, bezárja a részönkormányzat ülését.

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria