erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. február 22.
2013.01.10. csütörtök 13:41

EMLÉKEZTETŐ

 

A Tisztviselő és Újtelepi Településrészi Önkormányzati

2012. február 22-ei üléséről

 

 

Az ülés helye: Batthyány Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fácán köz 1.)

 

Mészáros Mihály: Köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a részönkormányzat ülésén 5 fő megjelent így az ülés határozatképes. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

Napirend:

 

1.      Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

  1. Tájékoztató a 2012. február 23-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

  1. Egyebek

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti és polgárőri eseményekről

 

 

Mészáros Mihály: Elmondja, hogy a jelenlegi ülésre a körzeti megbízott nem tudott megjelenni, valamint Macsotay Tibor, a polgárőrség elnöke, egy másik részönkormányzati ülésen van, azonban kérte, ha felmerül olyan kérdés, melyhez szükséges a jelenléte, akkor azt feltételen jelezzük telefonon. Azt kérte elmondani, hogy hívja fel a figyelmet arra, hogy a polgárőrség munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérték az időseket és elesetteket a fagyos időjárásban, valamint 30 helyre, különböző mennyiségben szállítottak tüzifát.

 

Lakos: Elmondja, hogy nem lát járőrautót a környéken.

 

Mészáros Mihály: Véleménye szerint szoktak járőrözni, erre példát is mondd, azonban nem mindig járőrautóval mennek a helyszínre.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. február 23-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Mészáros Mihály: Ismerteti a Közgyűlés főbb napirendi pontjait, többek között az SZMSZ rendelet módosítására vonatkozó javaslatot, valamint a 2011. évi költségvetési rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. Ismételten napirendre kerül a közterületek használatáról szóló rendelet módosítása, mely a közterületen folyó árusítási tevékenység meghatározásáról és a területfoglalási díjak módosításáról szól, mivel az előző rendelethez képest a díjak többszörösére emelkedtek, ezért új határozatokat fognak kibocsátani. Sor kerül a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló rendelet módosítására jogszabály változások miatt, melyek 2012. január 1. napjától a térítési díjak tekintetében módosításra kerültek, többek között jelentős változás, hogy a bölcsődei gondozás személyi térítési díja havi 5.000,- Ft lesz. Napirendre került továbbá a folyószámlahitel felvételéről szóló határozat módosítása, a közoktatási intézményekben indítható első osztályok számának meghatározása, továbbá ismerteti a koncessziós társaság létrehozására a viziközmű hálózat üzemeltetésére irányuló javaslatot. A települési folyékony hulladékszállításával kapcsolatos 10 évre kötött közszolgáltatási szerződés a Szippanthat konzorciummal ez év júliusában lejár, valószínűleg az ÉKFI fogja megkapni a feladatot, bár a csatornázás bevezetésével előre láthatóan csökkenni fog a szállítandó szennyvíz mennyisége. Szó lesz még a Csuka Zoltán Városi Könyvtár vezetői álláshelyének ellátásáról, melyre a pályázat eredményes lebonyolításáig a jelenlegi könyvtárvezető helyettest bízzák meg. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata szolgáltatási szerződést köt 2012. évre vonatkozóan a Napra Forgó Nonprofit Kft-vel a munkaerő piacon hátrányos helyzetben lévő személyek részére történő munkaerő-piaci tanácsadás céljából egy fő munkatárs biztosítására, továbbá városi drogprevenciós előadás szervezéséről is dönteni fognak. Létre kívánják hozni a Városfejlesztési és Értékvédelmi Alapot, melybe vállalkozások, illetve természetes személyek fizethetnek be,  területfejlesztési hozzájárulásként, melyet meghatározott célra fognak majd fordítani, mint műemlék védelem, vagy városszerkezet alakítása. Zárt ülés keretében pedig dönteni fognak különböző Díjak adományozásáról.

3. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Egyebek

Pázmándi Gábor: Látható a régi buszpályaudvar helyén, hogy elkezdték felújítani az épületet, mi lesz ott?

Lakos: Az Érdi Újság novemberi számában megjelent, hogy a városközpontban piac lesz.

Mészáros Mihály: Konkrétan arról szólt a döntés, hogy megengedik a városközpontban, hogy az őstermelők árusíthassanak egy kijelölt helyen, azonban még néhány feltételt ehhez meg kell teremteni.

Lakos: Mórás Zsolt választókerületébe tartozik, szeretné ha végre megcsinálnák a Zámori úton a járdát a híd alatt, mert egyrészt balesetveszélyes, továbbá esőzések alkalmával járhatatlan a helyszín. Létezik még a választókerületi alap?

Mészáros Mihály: Választókerületi alap már nem áll a képviselők rendelkezésére, nincs betervezve a költségvetésbe. A járdát meg kell terveztetni, több előírásnak meg kell felelni, valamint a választókerületi alapból sem tudták volna megvalósítani, mivel jóval többe kerülne. A képviselő úr keretét a Túzok utcai árok burkolatára fordította, mivel nagyon sok teleken állt a víz, valamint az óvodában való játszótér felújítására.

Lakos: A Szalonka utcában feltörték a járdát, melyet később térkővel raktak le, arra van pénz? Esőzések alkalmával itt sem lehet közlekedni, megáll a víz, továbbá hiába költenek ennyit vízelvezetésre, ha nincs ahová elfolyjon. A Tárnoki Önkormányzatot nem lehetne felszólítani, hogy az út túloldalán lévő árkot tartsa tisztán?

Mészáros Mihály: Az árok tisztításából már több vita adódott a két város között. A Tárnoki Önkormányzattal megvalósították a Benta projektet, valamint elkészült a Rávna területe, szeretnék ezt a városrészt, valamint a hasonló helyzetben lévő Duna utcai rész vízelvezetését is megoldani, de erre jelenleg nincs sem pályázat, sem pénz nem áll a rendelkezésre. Jelenleg folyik a csatornázási projekt, majd ha befejeződött, akkor tudnak a helyreállításra koncentrálni. A Tárnoki útra szerettek volna egy szikkasztóárkot kiépíteni, de nincs rá forrás.

Bagoly utcai lakos: Elmondja, hogy a Bagoly utca lakosok nagyon nehezményezik, hogy a felüljáróval kapcsolatban már régóta nem kaptak semmilyen információt, szeretné, ha tájékoztatnák a lakókat a jelenlegi, valamint a várható helyzetről. Fennáll még a változtatási tilalom vagy feloldották már? Nem mernek ingatlanjaikon semmilyen bővítést elvégezni, mert nem tudják mi lesz. Legalább a városi honlapon tájékoztassák a lakókat.

Mészáros Mihály: Nagyon sok a bizonytalanság ebben a kérdésben, folyamatosan folynak a tárgyalások, de halasztja a Máv a projektet. Az önkormányzatnak át kellett költöztetni az óvodát.

Lakos: Véleménye szerint a havas időjárás bekövetkeztében, bár az egész főtéren ellapátolták a havat, a buszmegállókat kihagyták, legközelebb jobban ügyeljenek erre. Továbbá a Móra Ferenc Általános Iskola szomszédságában lakik, kéri, hogy legalább az iskolába bevezető szakaszon alkalmazzanak környezetkímélő megoldást, mert a szomszédságban lévő ingatlanokon a sózástól tönkrementek növényeik.

Mészáros Mihály: Igyekeznek, de a só helyett alkalmazandó anyag nagyon drága. Ismerteti a hóesés során az utak állapotának takarítására vonatkozó szabályokat.

Lakos: A Vadlúd utca és Zámori út találkozójában a fedett buszmegállót nem csinálják meg régóta, holott a többi megállóban már új beálló van, a Vadlúd utca aszfaltozását sem csinálták meg rendesen arra hivatkozva, hogy oda majd Tesco lesz építve, és akkor megoldják.

Lakos: A csatornázáshoz a belső elvezetést meg lehet már oldani?

Mészáros Mihály: Jelenleg az önkormányzatnak nincs buszmegállója. Amikor meglesz a csatornabeállás, akkor ahhoz kellene szintezni, és akkor az ÉTV-nek jóvá kell hagynia a munkálatokat és meg kell majd várni az értesítést, hogy mikor lehet rácsatlakozni a csatornára.

Bagoly utcai lakos: Elmondja, hogy sötétben hozzájuk is becsöngettek a csatorna bekötés miatt, de amíg nem tudják, hogy mi lesz, kisajátítják-e ingatlanjukat, addig nem mernek lépni.

Lakos: A szemétszállítási díjat soknak tartják azok számára, akik nem használják ki és egyedül él, a két kukaméret között nincs sok különbség az árban.

Mészáros Mihály: Elmondja, hogy a szemétszállításra új pályázat lesz kiírva, reméli, hogy akkor kedvezőbbek lesznek a feltételek. Az is fontos tényező, hogy milyen messzire kell elszállítani a lerakóba a szemetet, a városnak is az az érdeke, hogy minél olcsóbb ajánlatot kapjon. Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett, megköszöni a részvételt, bezárja a részönkormányzat ülését.

 

 

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.11. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria