erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. április 18.
2011.05.27. péntek 09:23

EMLÉKEZTETŐ

 

Tusculanum – Postástelep Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

 

Az ülés helye: Gárdonyi Géza Általános Iskola (2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/b)

Időpont: 2011. április 18. 18:00 óra

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

 

Donkó Ignác (Tusculanum – Postástelep Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 7 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Dr. Öveges Kristóf Érd Megyei Jogú Város rendőrkapitányának bemutatkozása – Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Javaslat Érd Megyei Jogú Város gazdasági programjának elfogadására I. forduló

4.) A Föld Napja

5.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Dr. Öveges Kristóf Érd Megyei Jogú Város rendőrkapitányának bemutatkozása – Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Dr. Öveges Kristóf (Érd Megyei Jogú Város rendőrkapitánya): Elmondja, hogy február 1-től került megbízott rendőrkapitányként az érdi rendőrség élére. 15 éve rendőr, a BRFK-n kezdett, majd 8 éven keresztül Szigetszentmiklóson dolgozott – az utolsó 3 évben rendőrkapitányként. Sokrétű és bőséges feladta lesz. A legnagyobb problémát a vagyon elleni bűncselekmények száma, ezen belül a betöréses lopások száma elég magas, a felderítési mutató pedig alacsony. Ezeken javítani kell.

 

 

Méri István (körzeti megbízott): Elmondja, hogy 2 db gépkocsi feltörés történt a körzetben.

 

Hanyiszkó István (körzeti megbízott): Elmondja, hogy Méri Istvánnal közösen fogják a körzeti megbízotti teendőket ellátni a körzetben. A polgárőrséggel közösen az iskolák környékén megelőző tevékenységet (közlekedésbiztonság, bűnözés) folytatnak.

 

Bada Zoltán (tag): Kérdezi, hogy a Tárnoki úton lévő problémával mit lehetne kezdeni.

 

Hanyiszkó István: Elmondja, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal közösen minden héten ellenőrizték a házat.

 

Donkó Ignác: Kérdezi, hogy a térfigyelő kamerák nyújtanak-e segítséget a felderítésben.

 

Méri István: Igen nyújtanak. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét figyelik jobban az utóbbi időben.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat Érd Megyei Jogú Város gazdasági programjának elfogadására I. forduló

 

Segesdi János (Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere): Ismerteti a gazdasági program főbb pontjait. A 2006-ban elindított I. Batthyány Program folytatása lesz ez. Az elkövetkező években a csatornázás lesz a városban a legjelentősebb beruházás. A csatornázás már elindult a városban, a szennyvíztisztító építésével. Fontos a helyi gazdaság fejlesztése. A város által fenntartott intézményrendszer – kormányzati szándékokkal egybehangolt – átalakítása és gazdaságos működtetése. A rendelkezésre álló források függvényében a felsorolt fejlesztési programok előkészítése, elindítása. A programban nagyon sok minden szerepel és ezeket biztosan nem fogják tudni 4 év alatt megvalósítani, de az irányt meghatározza a program és annak irányába fognak haladni.

 

Bada Zoltán: Kérdezi, hogy az interneten lévő rendőrségi látványtervek azok fix elképzelés, vagy csak hely nincs hozzá.

 

Segesdi János: 2002 – 20006 között tervpályázatot írtak ki a rendőrség elhelyezésére és azt a régi gyógyszertár helyére szánták. Azóta ez a terv megváltozott, a szakértők szerint a rendőrség elhelyezését nem a városközpontba kellene elhelyezni, hanem valahol az autópálya Ercsi út és a körforgalom körül kellene.

 

Donkó Ignác: Kérdezi, hogy tanuszoda is szerepel a programban és ennek mennyi a megvalósulási esélye.

 

Segesdi János: Az igazi a sportcsarnok használata lenne. Folyamatos tárgyalásban van az önkormányzat a bankkal. A sportcsarnok üzemeltetését akár nullszaldósra ki lehetne hozni, az uszoda üzemeltetését nem lehetne gazdaságosan megoldani és ennek keresik a megoldását.

 

 

A településrészi önkormányzat (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadásra javasolja Érd Megyei Jogú Város gazdasági programját I. fordulóban.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: A Föld Napja

 

Donkó Ignác: A Föld Napja április 22-én van, de az mivel idén Húsvétra esik az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium országosan május 21-én tartaná meg és erre a napra meghirdetett egy országos szemétszedő, várostakarító kampányt. Érd Megyei Jogú város is részt vesz ebben az országos takarítási kampányban. Végigjárta a 7. választókerületet és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét, a Mecseki és Murányi utca közti víztározó környéke (zsákokkal viszik a szemetet oda, illetve gumikat) a leginkább elhanyagolt terület. Kéri a településrészi önkormányzat tagjait, hogy mindenki legalább 2 személyt szervezzen be maga mellé erre a napra, illetve kérdezi a tagokat, hogy a két választókerületben hol van még problémás hely, amit meg kellene tisztítani. A Tárnoki erdő tele van szeméttel, de az nem hozzájuk tartozik.

 

Pató Simon (Érd-Kom Kft. képviselője): A települési szilárd hulladék és az építési hulladék. A szállítás és átvétel szempontjából is különbség van a kettő között. Az Érd-Kom Kft. arra vállalkozott, hogy saját erőből támogatja a városi takarítási akciót, tehát a gyűjtési és szállítási költséget vállalja és a lerakóhelyi díjra is kedvezőbb árat ajánlott. Az a cél és a feladat, hogy minél több szemetet gyűjtsenek össze ezen a napon. A hétvégén volt a gumiszedő akció és e szemétgyűjtés akció már elkezdődött, Ófaluban már 2 alkalommal is volt, hétvégén pedig Parkvárosban is volt egy szemétgyűjtési nap.

 

Donkó Ignác: A zöldhulladék szállítással kapcsolatban megjegyzi, hogy végigjárta a körzetét a 7. választókerületet és az alábbi utcákban úgy találta, hogy nem lett elszállítva a zöldhulladék: Aggteleki utca, Regéczi utca, Radnai utca, Naszályi utca, Nógrádi utca, Murányi utca, Aradi utca, Bihari utca, Mecseki utca, Tárnoki út, Zrínyi utca, Könyves Kálmán utca, illetve Késmárki utca. Kérdezi, hogy ezekből az utcákból miért nem lett elszállítva a zöldhulladék.

 

Pató Simon: Több lehetőség van. Az egyik az, hogy hibázott az Érd-Kom kft. és nem vitte el, vagy pedig a lakók később tették ki a zöldhulladékot és ezért nem került elszállításra. A zöldhulladék a komposztálóba kerül és nem a szeméttelepre.

 

Donkó Ignác: a József téren veszélyes hulladékot fedezett fel és kérdezi, hogy mit lehet ezzel kezdeni.

 

Pató Simon: A város szervez majd egy veszélyes hulladékgyűjtési akciót, aminek keretében megpróbálják a városi szemetet összegyűjteni.

 

5. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Donkó Ignác: Megköszöni a részvételt.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria