erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. szeptember 12.
2012.02.15. szerda 12:12

EMLÉKEZTETŐ

 

Tusculanum – Postástelep Településrészi Önkormányzat üléséről

Az ülés helye:Gárdonyi Géza Általános Iskola (2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/b)

Időpont: 2011. szeptember 12. 18:00 óra

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Donkó Ignác (Tusculanum – Postástelep Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 9 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2011. szeptember 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (9 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Hanyiszkó István (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt hónapban két fontos esemény volt a városban, az augusztus 20-ai ünnepség, illetve az utcabál. A nyár a besurranásos lopások időszaka volt. Elmondja, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek közül néhány fel van szerleve térfigyelő kamerával és azokat figyeli a rendőrség.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. szeptember 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Donkó Ignác: Ismerteti a szeptember15-ei Közgyűlés napirendi pontjait.

 

Dr. Buttinger Antal (tag): Az őstermelői piaccal kapcsolatban kérdezi, hogy a városközpontban (az új sétálóutca környékén) nem lehetne-e egy újabb helyet kijelölni árusításra.

 

Segesdi János (Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere): Elmondja, hogy az Európai Uniós támogatásból megvalósult pályázatokon 5 évig nem lehet változtatni és ez nem szerepelt a pályázatban.

 

Hunyadi Ferencné (lakossági érdeklődő): Kérdezi, hogy a központban a két vasút között a sétálóutcán lévő faházak mi célból vannak ott.

 

Segesdi János: Azokat egy turisztikai konzorcium rakatta oda, nagy tervekkel indultak, hogy mindegyik megyének lesz egy faháza és azoknak a termékeikkel feltöltötték volna. Amikor látta az önkormányzat, hogy csak vágyak vannak és nem tudják véghez vinni azokat, akkor ki is lépett ebből a konzorciumból és felkérték a maradék tagokat, hogy az eredeti állapotot állítsák helyre. Azon kívül, hogy elhelyezték ott a faházakat nem csináltak semmit.

 

Bada Zoltán (tag): Szerinte érdemes lenne megvásárolni a faházakat és utána bérbe adni a termelőknek, hamar visszajönne az ára. Egységes és kulturált arculatot adna az árusításnak.

 

Szloboda József (tag): Kérdezi, hogy jól olvasta, hogy a város újra kötvényt fog kibocsátani. Nem örül neki.

 

Segesdi János: Ők se örülnek neki, de e nélkül a csatornázás nem fog tudni elindulni. Akik részletre fizetik a csatornát, azok a nyolcadik év végre fogják a teljes összeget kifizetni, ellenben az önrésznek meg kell lennie.

 

Dr. Buttinger Antal: Kérdezi, hogy a felvett hitel az működésre, vagy fejlesztésre felvett hitel volt-e, mikor kell elkezdeni a törlesztést és milyen pénznemben vették fel. A szakértői anyaggal kapcsolatban is érdeklődik.

 

Segesdi János: Az első törlesztés már folyamatban van. A szakértői anyag az önkormányzatnak azon működését világította át, ami az önként vállalt és a kötelező feladatok közötti szétválasztást vizsgálta, azon belül is a különböző intézményeken belül is a kötelezően vállalt és önként vállalt feladatokat. 1990 óta állandóan változott az önként, illetve a kötelezően ellátandó feladatok köre. 2008-ig az önkormányzat sok esetben könnyedén igent mondott például az iskolák önkéntes feladataira és azok az önkormányzatot terhelték. Ezzel sok pénzt lehetne megspórolni, de ha valamit már elkezdtek, akkor azt felmenő rendszerbe végig kell vinni. Minden iskolában lehet emelet szintű oktatást végezni, de csak iskolánként egyet. A szociális területen az elmúlt 3 évben már elkezdődött a racionalizálás. Kb. 400 – 800 millió Ft-tal kellene csökkenteni a működési hiányt. Mindenki megkapta az anyagot, minden képviselő vállalja fel, hogy szerinte min lehetne spórolni.

 

Bartal Antal (tag): Kérdezi, hogy az így megmaradt pénzt mire fogják fordítani.

 

Segesdi János: Ez nem azt jelenti, hogy az a pénz megvan. Az összegből a működési hiányt csökkentenék.

 

Dr. Buttinger Antal: Szerinte ezeket az információkat a helyi médiában is kommentálni kellene úgy, hogy az emberek megértsék, hogy mi miért történik.

 

Segesdi János: Elmondja, hogy szeptember 26-a a Városközpont pályázat pénzügyi elszámolásának a vége. A nagyközönség is a magáénak érzi már a városközpontot, birtokukba vették.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Donkó Ignác: Elmondja, hogy a Szakorvosi Rendelőintézetben beindult az egy napos sebészet, ami nagy népszerűségnek örvend.

 

Segesdi János: Elmondja, hogy a csatornázás elkezdődött, az útbontási engedélyek kiadása folyik. Olyan komoly ígéretet kaptak a kivitelezőtől, hogy egy saroktól sarokig tartó utcaszakasszal reggeltől estig végezni fognak.

 

Hunyadi Ferencné: Kérdezi, hogy a csatornázáson miért nem érdiek dogoznak.

 

Segesdi János: Nemzetközi szintű pályázat volt, amire olyan cégek tudtak jelentkezni, akiknek a tőkéje elég fedezetet nyújt. Mielőtt kiírták volna a pályázatot az érdi vállalkozóknak javasolták, hogy álljanak össze egy konzorciummá és úgy pályázzanak, de erre nem voltak hajlandóak. A várost két részre osztották a Bajcsy-Zsilinszky úttól északra, illetve délre. Ezt a két részt pedig három részre osztották. A három részt egy-egy konzorcium nyerte meg. A csatornázás után a beruházások megélénkülését várják, mert jó helyen van a város.

 

Fülöp Gábor (lakossági érdeklődő): Kérdezi, hogy a Kálvin téren miért kellett megszüntetni az ottani őstermelői piacot, miért nem kérdezték meg erről a véleményt.

 

Segesdi János: Nem kötelező létrehozni és fenntartani árusítási területet. Rendet kellett volna tartaniuk, de mindenki a másikra várt, hogy majd ő tartja rendben. Nem volt leszabályozva, most pedig próbálják összehangolni a törvényeket.

 

Hunyadi Ferencné: A Péter és a Gábor utca sarkán lévő beszakadt árok felől érdeklődik. Köszöni, hogy levágták a füvet és hogy járható a járda.

 

Szloboda József: Kérdezi, hogy a régi buszpályaudvar az magánterület-e, illetve mik ott a tervek.

 

Segesdi János: Igen, az magánterület.

 

Dr. Buttinger Antal: A Szent István út – Tárnoki út sarkán van egy 30-as tábla, amit csak az utolsó pillanatban lehet észrevenni.

 

 

Donkó Ignác: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.10. hétfő 08:00
Polgárok Háza - Érd, Alsó u. 1-3. II. emelet 205. szoba
2018.12.10. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.10. hétfő 17:30
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria