erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető11.17
2008.11.17. hétfő 15:34

Normal 0 21

Emlékeztető

 

 

Készült: 2008. november 17-én a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában tartott Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről.

 

Normal 0 21

Tekauer Norbert elnök: Köszönti a megjelent tagokat, megállapítja, hogy 6 fő megjelent, az ülés határozatképes, dr. Szegedi László jelezte, hogy később érkezik. A kiküldött meghívóhoz képest javasolja, hogy az Egyebek napirendi pontot tárgyalják elsőként, tekintettel arra, hogy jelen van a rendőrség munkatársa.

 

A Települési Részönkormányzat Testülete  egyhangúlag egyetértett a napirendi javaslattal:

 

 

NAPIREND:

 

1. Egyebek

 

2. Tájékoztató a Közgyűlés 2008. november 20-i ülésének lényegesebb napirendjeiről:

 • Javaslat Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciójára
 • Javaslat a helyi adókról szóló, 49/2007. (XI. 26.) KGY. rendelet módosítására
 •  

  3. Tájékoztató a képviselői keret aktuális állásáról

   

   

  1. NAPIRENDI PONT

  Tárgy: Egyebek

   

  Keresztes Ottó: Elmondja, hogy a Tétényi út – Budafoki út melletti területen megnövekedtek a bűncselekmények, fokozottabb ellenőrzésre lenne szükség. Kérdése, hogy mi alapján járőröznek a rendőrök?

   

  Csánitz József r. tzls.: Járőr útvonal alapján dolgoznak, de amennyiben bejelentés érkezik az ügyeletes tiszthez, úgy be kell iktatni az időközben beérkező helyszíneket is.

   

  Koppányiné Bánsági Ildikó: Felhívja a figyelmet a közbiztonság súlyos helyzetére. Több bűncselekmény történt a területen. Intézkedést kér!

   

  Keresztes Ottó: A Hortobágy utca aszfaltos, megnövekedett a gyorshajtások száma is.

  Szabó János: Véleménye szerint nem csak a főközlekedési utak mellett kellene sebességet mérni, hanem be kellene iktatni olyan utcákat is, mint pld. a Duna utca.

   

  Csánitz József r. tzls.: Minden ülés után továbbítja az észrevételeket.

   

  Tekauer Norbert: Elmondja, hogy a Közrendvédelmi Bizottság ülésén többször tárgyaltak a súlykorlátozásról szóló rendelet módosításáról. Szóba került, hogy együttesen kezeljék egy parkolási rendelet megalkotásával. A részönkormányzat területét érinti a 6-os, 7-es főközlekedési utak. A Polgármesteri Hivatal közlekedési szakemberei felvették a kapcsolatot a Magyar Közút Állami Közútkezelő Fejlesztő Műszaki és Információs Kht-val. A Kht. kezelésébe eső útszakaszokra, súlykorlátozás bevezetése esetén közútkezelői engedélyt kell kérni. Tájékoztatásuk alapján az engedélyt az illetékes Intézménytől jelen állás szerint nem kapjuk meg. Tehát nem lehet a forgalomkorlátozást jelző táblákat csak a városhatáron, az Érdre belépő utakon kihelyezni. A 6-os, 7-es út város belterületén haladó szakaszára becsatlakozó kisebb utcákat egyenként kell korlátozó KRESZ táblákkal levédeni. Kéri a Részönkormányzat tagjait, hogy ezzel kapcsolatban gondoljanak ki ütemtervet, hogyan haladjanak ebben az ügyben tovább. A sebességkorlátozó tábláknak nem látja értelmét, hiszen nem visszatartó erő.

   

   

  2. NAPIRENDI PONT

  Tárgy: Tájékoztató a Közgyűlés 2008. november 20-i ülésének lényegesebb napirendjeiről:

   

  -        Javaslat Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciójára

   

   

  Tekauer Norbert: Jelen van a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatónője, akitől az elmúlt ülésen kérték, hogy állítsa össze az iskolában fellelhető hiányosságokat.

   

  Vargáné Balogh Erika igazgató: Megköszöni a segítséget. Az őszi szünetben az egyik tanteremben kicserélték a balesetveszélyes linóleumot, az ebédlőben kicseréltek három mosdókagylót, radiátorokra felrakták a hiányzó szelepeket, az udvaron megjavították a balesetveszélyes padokat.

   

  Tekauer Norbert: Az utóbbi években rendszeresen felmerül a játszó- és sportudvar létrehozása. A város 2009. évi költségvetésébe javasolni fogja a Hunyadi Mátyás Általános Iskola játszó- és sportudvarának létrehozását. Ez kb. 12-15 millió forintos beruházásból valósulhatna meg. A levélben felsorolt többi tételt évről-évre a részönkormányzat saját kerete terhére próbálják meg a jövőben meghatározni.

   

  Szabó János: Az Érdligeti Vasútállomásnál építettek parkolót a vonattal utazók gépjárművei számára, ugyanezt meg kellene valósítani a Nagytétényi Vasútállomásról utazók részére is, hiszen a 6-os út mellett élőkre is gondolni kell, akik itt szállnak fel a vonatra. Vannak szabad területek.

   

  Tekauer Norbert: Pénteken hozta a Kormány nyilvánosságra, hogy a Budapest-Székesfehérvár vonalat a következő négy évben felújítják, kétpályásra építik, szintbeli kereszteződések megszűnnek.

   

  Császár Jánosné: A MÁV Zrt. építette meg az Érdligeti megállónál a parkolót. Kérjék a költségvetésben meghatározni a gyalogátkelők problémáját.

   

  Szabó János: A polgármester ígéretet tett a jövő évi költségvetés terhére a gyalogátkelő helyek megvalósítására vonatkozóan. Az Aranyos utca 53. 55. 57. számok előtti járdát meg kellene építeni, valamint ilyen alapon a Duna utcában a Topoly úttól a Tétényi útig is fel kellene mérni a járda állapotát. Az ÉKFI nem gallyaz, emiatt a közvilágítás nem megfelelő.

   

  Tekauer Norbert: Felmérték, kb. 8,5  millió forintba kerülne a Duna utcai járda megépítése a Tétényi útig, mert javítani nem lehet. Szükséges lenne az Aba utcai leszakadt híd rendbetétele. A papi földek esetleges értékesítésével, hasznosításával bevételhez jutna a város. Az Apály utcában is van egy terület, amit hasznosítani lehetne. A Tállya utca 1. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan alközponti jelleggel való hasznosításáról is szó volt a korábbiakban.

   

  Szabó János: Nem épült játszótér, pedig költségvetési összeg is el lett különítve. A részönkormányzat területén szóba kerülő ingatlant időközben egy magánszemély megvásárolta.

   

  Tekauer Norbert: Bele lehet venni a játszótereket is.A felsoroltakra gondolt, hogy javaslatként fogalmazódjanak meg a költségvetés elkövetkezendő tárgyalásain. 

   

  Szabó János: Volt a költségvetésben elkülönített tétel az egész város területén játszóterekre! Hova lett ez az elkülönített összeg, mert ez el lett fogadva? Látta a költségvetést és a mostani tervezetet is. Siralmas az, hogy a „Polgárőrségbe, mint egy kútba beledobáltak egy halom pénzt”. Elhangzott, hogy nincs látszatja, viszont az Önkormányzat a Rendőrségnek semmilyen támogatást nem volt hajlandó nyújtani. Hogyan akarnak elvárni valamit? Más településeken támogatást nyújtanak, költség-hozzájárulást adnak, gépkocsit vesznek a rendőrségnek.

   

  Koppányiné Bánsági Ildikó: Több millió forint ment arra az épületre.

   

  Szabó János: Másra is lehetett volna költeni, pld. ott van a Duna utcában az alagút. Egy elvi megállapodás kellene a vasúttól, hogy egy-egy világító testet felszereljenek a két oldalára. Balesetveszélyes hely! Balatoni úti járda kérdését is meg kellene oldani. A Sárd utcától a körforgalomig nincs járda!

   

  Tekauer Norbert: Legutolsó információja szerint a közútkezelő beruházza, de a gépkocsi behajtók miatt voltak nézeteltérések, hogy ezt ki finanszírozza.

   

  Szabó János: Ezt az összeget miért nem vállalja át részben az önkormányzat?

   

   

  -        Javaslat a helyi adókról szóló, 49/2007. (XI. 26.) KGY. rendelet módosítására

   

  Tekauer Norbert: Tájékoztatja a jelen lévőket a helyi adókról szóló rendelet tervezett módosításáról. Ismerteti az előterjesztés lényegét.

   

   

  3. NAPIRENDI PONT

  Tárgy: Tájékoztató a képviselői keret aktuális állásáról

   

  Tekauer Norbert: Tájékoztatás ad arról, hogy a képviselői keretből milyen beruházások valósultak meg. Néra utcánál a patak mellett elkészült a híd. Szelektív hulladékgyűjtő sziget megépült, bár az edények még nem kerültek kihelyezésre. Lajta utca burkolata elkészült. Hortobágy utca – 6-os út összekötése megvalósult, több utcát sikerült mart aszfalttal burkolni. Topoly utcánál, a templom előtt elkészült a járda, Rózsa utca elkészült. Meg kellett rendelni egy vízelvezető elemet, az Ágnes utcából az árkot bele kell vezetni a Bara patakba.  Megköszöni a részvételt, az ülést bezárja.

   

  Az ülés 19 óra 45 perckor befejeződött.

   

  K. m. f.

   

   

   

   

   

   

                                                                                                              Tekauer Norbert

                                                                                                                          elnök

   

   

   

   

   

   
  Nyomtatás
  Ajánlás a Facebook-on Share
  Események
  2018. december
  HKSzCsPSzV
       12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31
  Felhívások
  Meghívó
  2018.12.18. kedd 15:00
  Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
  2018.12.18. kedd 17:00
  Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
  2018.12.20. csütörtök 10:00
  Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
  foldrajzi.jpg
  katasztrofa
  erdi_ujsag_2016.jpg
  Érdi Lap
  tamop
  napraforgp
  Érdi galéria