erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető 03. 23.
2009.11.04. szerda 13:49

Emlékeztető

 

 

Készült: 2009. március 23-án a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában tartott Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről.

Tekauer Norbert: Köszönti a megjelent tagokat, megállapítja, hogy 6 fő megjelent, az ülés határozatképes.

 

A Települési Részönkormányzat Testülete  egyhangúlag egyetértett a napirendi javaslattal:

 

 

NAPIREND:

 

1. Tájékoztató a Közgyűlés 2009. március 26-i ülésének lényegesebb napirendjeiről:

 

-         Javaslat az Érd, Fürdő utcai 11914  hrsz-ú közterület bővítésére

 

-         Javaslat Érd Megyei Jogú Város Közfoglalkoztatási Tervének elfogadására

 

-         Tájékoztató a 352/2008. (XII. 18.) KGY határozat alapján a 2005. évi vis maior pályázattal kapcsolatos vizsgálatról

 

2. Javaslat a 2009. évi járda javítási és karbantartási feladatok meghatározására

 

3. Egyebek

 

 

NAPIERND ELŐTT:

 

Tekauer Norbert: Vargáné Balogh Erika, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatójának adja meg a szót, mielőtt a napirendet elkezdenék tárgyalni.

 

Vargáné Balogh Erika, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója: Az alapítványi bál bevételéből új székeket vásárolnak az ebédlőbe, azonban a világítás, illetve a falak rendbetételére nem marad pénz. A városi költségvetésben első helyen szerepel a világítás korszerűsítése, kéri ennek támogatását, hogy ez nyáron megvalósuljon.

 

 

 

 

Tekauer Norbert: Természetesen támogatják a kérést, tudomása szerint a nyári felújítási keretösszegbe belefér a felújítás. Kéri, hogy a Rendőrség képviselőjére tekintettel vegyék előre az Egyebek napirendi pontot.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Egyebek

 

Császár Jánosné: Elmondja, hogy az Őszirózsa utcában az elmúlt héten több házba betörtek, folytatták a Fürdő utcában lévő házakkal. Kérése a rendőrséghez, polgárőrséghez, hogy ezt a ligeti részt most fokozottabban figyeljék.

 

Csánitz József r. tzls.: Idősekhez próbálnak bemenni különböző hivatkozásokkal.

 

Tekauer Norbert: Felhívja a figyelmet, hogy mivel a polgárőrség központja is közel van, és 24 órás szolgálatot látnak el, próbálják ezt terjeszteni a lakosság körében is.

 

Szabó János: Próbáltak telefonálni, senki nem veszi fel a megadott számon a telefont. A számot Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőr Egyesület elnöke adta meg, az újságban is megjelent.

 

Kellner László, a polgárőrség képviseletében: A Polgárőrség 24 órás diszpécser szolgálata úgy van ellátva – hiszen a polgárőrök díjmentesen, munkájuk mellett végzik a szolgálatot – hogy a Preguard Kft. látja el cserében azért, hogy az épületben elhelyezést kaptak. Ki kell menniük riasztásokhoz, azonban a mobiltelefont mindig viszi a szolgálatot teljesítő magával.

 

Császár Jánosné: Ha jól érti, akkor az épület a Kft. használatába került, cserébe azért, hogy felveszi a Kft. szolgálatban lévő embere a telefont, és riasztja az úton lévő polgárőrt? Akkor ne mondják, hogy 24 órás szolgálatot látnak el a polgárőrök.

 

Kellner László: Véleménye szerint becsülni kellene azokat az embereket, akik elvállalják ezt a munkát! Jelen vannak az iskolákban is. Az igazgatóknak mindig elmondják, hogy az iskola kapukat zárva kellene tartani.

 

Vargáné Balogh Erika: Meg is szeretné köszönni a polgárőrök munkáját, jóleső érzés, hogy figyelnek az iskolákra!

 

 

2. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Tájékoztató a Közgyűlés 2009. március 26-i ülésének lényegesebb napirendjeiről:

 

-         Javaslat az Érd, Fürdő utcai 11914  hrsz-ú közterület bővítésére

 

Tekauer Norbert: Tudomása szerint a nyár folyamán elkezdődik a LIDL Áruház építése, ehhez kapcsolódóan a Balatoni út egy részének átépítése. Át kell építeni a Balatoni út – Fürdő utca kereszteződését.

 

Császár Jánosné: Sok lesz egymás után a lámpa, meg fogja fogni a közlekedést.

 

 

 

 

 

Tekauer Norbert: Az Aldi Áruháznál is valószínűleg ez a megoldás lesz, hiszen a körforgalom ott sem fér el. Országos főközlekedési utakról van szó, az Állami Közútkezelő hagyja jóvá a terveket. A szállító járművek behajtását meg kell oldani a Lidl Áruháznak is, előírások szabályozzák ennek a megvalósítását, kiépített parkoló lesz. A Lidl Áruház a beruházás során a parkfejlesztésre fog költeni, de az arányokat most nem tudja megmondani.

 

Keresztes Ottó: A Budafoki úton lévő volt szörpüzem területére nem terveznek semmit, nagyon leromlott állapotban van?

 

Tekauer Norbert: Magánterületről van szó. Az Aldi Áruház építését megkezdték, haladnak a munkálatok.

 

 

-         Javaslat Érd Megyei Jogú Város Közfoglalkoztatási Tervének elfogadására

 

Tekauer Norbert: Sok információhoz lehet jutni a városról. 1980-hoz képest 23 ezerrel nőtt a bejelentett lakosok száma, látni lehet, hogy 13-14 millió forintos költséggel a város tud teremteni pályázati pénz hozzárendelés mellett munkahelyeket, a munkára leghátrányosabb helyzetű munkakeresőknek tud munkát biztosítani. Kötelező jellegű közfoglalkoztatásban kell részt venni, pld, aki tartósan munkanélküli segélyen élt, most nem tudja majd megtenni.

Császár Jánosné: 18 év alatti ifjúság száma nem nagyon nő a városban.

 

 

-         Tájékoztató a 352/2008. (XII. 18.) KGY határozat alapján a 2005. évi vis maior pályázattal kapcsolatos vizsgálatról

 

 

Tekauer Norbert: A város 2005-ben vis maior alapból közel 80 millió forint értékben kapott támogatást, melyet nem úgy költött el, ahogy kellett volna. Nem arra használták fel, amire kapták. 2005-ben elköltött pénzről van szó, a számlák az ÉKFI nevére szóltak, emiatt nem fogadták el, ezért a városnak az elmúlt évben vissza kellett fizetnie ezt a közel 80 millió forintot. Tájékoztatásul hozta a részönkormányzat ülésére ezt az előterjesztést.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Javaslat a 2009. évi járda javítási és karbantartási feladatok meghatározására

 

Tekauer Norbert: Választókerületekre lebontva 2-2 millió forintnyi járdaépítést lehet végezni a keretösszegből, hogy ez pontosan mennyire lesz elég, a munkálatok végzése során fog kiderülni. A Közgyűlés elé csütörtökön kerül az előterjesztés. Javaslatok szerepelnek az előterjesztésben, ha változás következne be, az összeg keretéig lehet majd változtatni rajta. A 7. választókerületet érinti a Tulipán utca (Diósdi utat köti össze a Balatoni úttal). A Porcsinrózsa utca (Balatoni út - Pipacs utca), ahol jelenleg nincs járda. A Sárd utca Balatoni út – Duna utca közötti szakasza szerepel a javaslatban. A 8. választókerületben a Duna utca (Budafoki-vasút közötti járda felújítása szerepel.

 

Szabó János: Véleménye szerint ez járható. A Duna utcában a Tarna utca és a Tarcal utca között viszont rossz állapotban van a járda.

 

Tekauer Norbert: A műszaki felmérésnél tudnak majd változtatni. A Sárd utca Tétényi út (Bányalég-Budafoki út), Tállya utca, Túr utca.

 

Keresztes Ottó: Az Aranyos utca 67. szám előtt is nagyon rossz a járda.

 

Szabó János: Térkő szerepel az előterjesztésben, véleménye szerint drágább ez a kivitelezés. Meg kell pályáztatni a kivitelezést. A Balatoni úton a Tesco körforgalomig mikor készül el a járda?

 

Tekauer Norbert: Tudomása szerint 2009-ben elkészíti a Közútkezelő a járdát. A járdaépítéssel együtt 24 millió forint jut egy részönkormányzati területre.

 

 

Egyebek napirendi pont folytatása:

 

 Keresztes Ottó: Észrevételezi, hogy a Sulák-pataknál lekerítették a járdát.

 

Tekauer Norbert: A buszmegálló magánterületen készült el, a tulajdonos ragaszkodik a magántulajdonhoz, bekerítette akkorára, mint ami a telekkönyvben be van jegyezve, így belekerült a járda. Le kellene bontani az út mellett a 6-os vendéglő maradványait. Vállalkozás volt, hitelezés kapcsán egy Bank tulajdonában van, az Önkormányzat megkereste a tulajdonost, bontási határozatot adtak ki. Folyamatosan napirenden van!

 

Szabó János: Önkormányzati tulajdonú területeket miért nem lehet felhasználni pld. játszótér, grund létesítésére. Kérdésként teszi fel, hogy működik ez a városban, a kerítésére nem fogja engedni felhelyezni az utcanév-táblát.

 

Tekauer Norbert: Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy az utca nevét jelző tábla elhelyezését az épület (telek) tulajdonosa (bérlője, használója) köteles tűrni.

 

Linke Róbertné: Kérdése, hogy nem lehetne a 1848-49-es emlékmű két oldalán virágtartót elhelyezni, hiszen így nehézkes a virágot letenni, minden évben problémát okoz.

 

Szabó János: A RÁVNA pályázat meddig fog terjedni? A Sulák-patak is hozzá tartozna. El kell végeztetni a gallyazást, a benövő ágak miatt járhatatlan több helyen a járda.

 

Tekauer Norbert: Az első vasúti töltésig tart. A tervezési terület meghatározásánál ezt a részt nem látta benne. Mivel több kérdés, észrevétel nem hangzott el, megköszöni a részvételt, az ülést bezárja.

 

K. m. f.

 

Az ülés 19 óra 50 perckor befejeződött.

 

 

 

 

                                                                                                                      Tekauer Norbert

                                                                                                                                 elnök

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria