erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető 06. 22.
2009.11.04. szerda 13:56

Emlékeztető

 

 

Készült: 2009. június 22-én a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában tartott Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről.

Tekauer Norbert: Köszönti a megjelent vendégeket, a részönkormányzat testületének tagjait, megállapítja, hogy 7 fő megjelent, az ülés határozatképes.

 

 

A Települési Részönkormányzat Testülete  egyetértett a napirendi javaslattal:

 

 

NAPIREND:

 

1. Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel kapcsolatban

 

2. Egyebek

 

 

1. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel kapcsolatban

 

Tekauer Norbert: A Hortobágy utca végén lévő szelektív gyűjtő elhelyezése, működése miatt érkeztek sokan a részönkormányzat testületének ülésére.  Megadja a szót az érintett területen élőknek.

 

Lakó: Ellene van a szelektív hulladékgyűjtő elhelyezésének, mert nagyon sokszor mellé volt rakva a szemét, és ezt tizenéves gyerekek szétdobálták. Olyan helyre kellene tenni, ahol távolabb van a lakóházaktól.

 

Tekauer Norbert: Egész városra jellemző, hogy a kiépített hulladékgyűjtő szigetek mellé lakótársaink olyan hulladékot telepítenek, ami nem odavaló. Hangsúlyozza, hogy a rendeltetésszerű használat szükséges lenne!

 

Lakó: Hasonlóan vélekedik, mint Kovács Istvánné. Erről a telepítés előtt kellett volna beszélni.

Lakó: Háza elé lett telepítve a szóban forgó szelektív hulladékgyűjtő sziget, kb. 10 méterre lakik a hulladékgyűjtőtől. Aki oda telepítette, miért kényszerítette arra, hogy éjszaka azt hallgassa, hogy dobálják bele az üvegeket a gyűjtőbe. Sokan lerakják csak mellé a hulladékot! Kíváncsi lenne rá, hogy a hulladékgyűjtő sziget mellett érvelők közül, vajon ki mondaná, hogy telepítsék a háza elé? Olyan helyre szabad rakni, ahol senki magánszféráját nem sérti.  Példát mond, hogy amikor ürítik a hulladékgyűjtőt, utána mindig össze kell söpörni az üvegtörmeléket az útról.

 

Tekauer Norbert: Röviden elmondja a kihelyezés történetét. A Hortobágy utcára két dolog vonatkozott, egyik, hogy azon a környéken jelenjen meg egy szelektív hulladékgyűjtő sziget – 25 létesítésére volt engedély, amelyből 24 létesült – másik, ha a 6-os út felújítása megtörtént, legyen szilárd burkolatú összeköttetés a Hortobágy utcáról, amely meg is kapta a szilárd burkolatot.  Hozzá kell tennie, hogy a szemétszállítással nap, mint nap probléma van. A részönkormányzat lakossági vélemények alapján hoz döntéseket. Jelen pillanatban nincsenek a helyszínen a szelektív hulladékgyűjtő edények. Az ott élők 140 aláírást adtak be, hogy szükség van ott a szelektív hulladékgyűjtő szigetre. El kell gondolkodni egy közös megoldáson. Megítélése szerint lakossági kérelemre szükség van a szelektív hulladékgyűjtőkre, mindenki számára elfogadható helyet kell keresni. Ennek a szigetnek már az építésnél is probléma merült fel, hiszen a napközben végzett munkát az éjszaka folyamán lerombolták!

 

Lakó: Rövidre lehetett volna zárni az elhelyezéssel kapcsolatos problémát, a megvalósítás előtt kellett volna megkérdezni a tervekről.

 

Az érintett területen élő lakos: Oldják meg az elhelyezést, mert véleménye szerint a szelektív hulladékgyűjtő szigetre szükség van.

 

Az érintett területen élő lakos: Ha nem körzeten belül fogják telepíteni a gyűjtőszigetet, akkor semmi értelme nincs, kompromisszumra kell jutni. Rakják olyan helyszínre, ahol nem zavar senkit!

 

Tekauer Norbert: Nem kapott arról értesítést, hogy elszállították a szelektív hulladékgyűjtőket. A Hivatalba több aláírással ellátva érkezett levél – nehezményezi, hogy az intézkedésről nem kapott tájékoztatást - a szelektív hulladékgyűjtő körüli tarthatatlan állapotról, egy fényképet is látott. Személy szerint azt a tájékoztatást kapta a lakóktól, hogy ők maguk tartják rendben a hulladékgyűjtő körüli területet. A helyzet tisztázásáig a hulladékgyűjtők nem kerülnek vissza. Természetesen amennyiben új helyszínre fog kerülni, az költséggel fog járni! Kellő körültekintéssel kell az új helyszínt kijelölni. Javaslata, hogy megközelíthetőség szempontjából keressenek hasonló helyet, hiszen valóban körzeten kívül, más környéken nincs értelme elhelyezni, itt van szükség a hulladékgyűjtőre.

 

Az érintett területen élő lakó: Kérdése, hogy a bontás után a 6-os vendéglő helyén nem lehetne elhelyezni?

 

Tekauer Norbert: Magánterületről van szó, kényszerbontást adott ki a Polgármesteri Hivatal, a tulajdonos egy cég. A túloldalon történő elhelyezésnél azonban át kell menni a forgalmas 6-os főközlekedési úton. Ezért kér javaslatot új helyszínre, meg kell vizsgálni minden eshetőséget. Kompromisszumra kell jutni!

 

Szabó János: Véleménye szerint egy lehetséges helyszín a Budafoki úton, a kerékpár kereskedés környékén lévő nagyobb terület, ha jól emlékszik itt térfelügyeleti kamera is van telepítve, tehát rálát a területre, ezáltal beazonosítható lenne az a személy, aki a szelektív hulladékgyűjtőt notóriusan nem a rendeltetésének megfelelően használja. A hulladékgyűjtők pályázati pénzből valósultak meg, tehát az elhelyezést kötelező megvalósítani.

 

Tekauer Norbert: 2010-ig ezt mindenképpen üzemeltetnie kell a városnak. Az otthoni szelektív szétválogatására várni kell, hiszen többletköltséget róna a lakosságra, valamint 2012. után kerülhetne rá sor. Bemutatja Macsotay Tibort, az Érdi Polgárőr Egyesület elnökét, akinek megadja a szót.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

Egyebek:

 

Macsotay Tibor: Logikus dolog, hogy a térfigyelő mellé telepítsék a szelektív hulladékgyűjtőt. A térfigyelő rendszer kiépítésénél 27 kameradoboz lett felszerelve, 17 aktív kamera működik. Az a rendszer lett kiépítve, amit korábban a rendőrség és a polgárőrség vezetősége dolgozott ki, bár gyengébb rendszer akartak megvalósítani, amit azonban nem engedtek. Kisebb technikai problémák vannak, amelyek azonban a működést nem zavarják. A térfelügyeleti kamerarendszert rendőrök figyelik, az Önkormányzat fizeti a rendőröket, ez 2.200,-ft bruttó órabért jelent. A rendszer hatékonyságáról elmondja, hogy 300 méterre is tökéletesen lát, éjszakai kép is teljesen éles, jól látható.

 

Lakos: A szemétszállítással kapcsolatban elmondja, hogy hétfőn – a szemétszállítás napján - nem vitték el a szemetet, éjszaka ellopták a háza elől a szemetes edényt.

 

Szabó János: A Volánbusz Zrt. tarifaemelésre kérdez rá. Árat emelnek, viszont a szolgáltató minőséget nem emel!

 

Tekauer Norbert: Az előterjesztésben úgy van megfogalmazva, hogy a 2009. július 1-jével tervezett, az általános forgalmi adó általános adókulcsának 20%-ról 25%-ra emelése miatt szükséges a tarifaemelés.

 

Szabó János: Az ÉKFI beszámolóval kapcsolatban elmondja, hogy választókerületenként felsorolja éves tevékenységét. Tudni kell, hogy – információja szerint - május 14-vel lejárt Kluták József László, az ÉKFI ügyvezető igazgatójának mandátuma. Jelen pillanatban mély hallgatás van a történtekről.

 

Tekauer Norbert: Nem tud róla, mivel több kérdés, észrevétel nincs, megköszöni a részvételt, várja a javaslatokat a szelektív hulladékgyűjtő elhelyezésére vonatkozóan.

 

 

K. m. f.

 

 

 

                                                                                                            Tekauer Norbert

                                                                                                                      elnök

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria