erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat 2007. október 15-i ülésének emlékeztetője
2007.10.19. péntek 14:38

Emlékeztető az Érdligeti Településrészi Önkormányzat 2007. október 15-i üléséről

Készült: 2007. október 15-én a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában tartott Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről.

Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint a részönkormányzat tagjai

Tekauer Norbert elnök: Köszönti a megjelent tagokat, megállapítja, hogy 6 fő megjelent, az ülés határozatképes. Javaslatot tesz az írásban kiküldött napirendre, melyet a jelenlévők egyhangú szavazással elfogadtak.

 
NAPIREND:

1. Javaslat Érd Megyei Jogú Város közösségi házainak működtetésére

2. Beszámoló az önálló képviselői keret felhasználásának aktuális állásáról

3. Egyebek


1. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Javaslat Érd Megyei Jogú Város közösségi házainak működtetésére

Takauer Norbert: Rövid tájékoztatást ad az előterjesztésről, melyről határozatot hozni nem kell. Elmondja, hogy megpróbálják a közösségi házak működtetését rendbe tenni. A Szepes Gyula Művelődési Központ telephelyként funkcionál, ide szükséges integrálni az Érdligeti Közösségi Házat is. A telephelyrendszerű üzemeltetés kiépítése szükséges. 

 
2. NAPIRENDI PONT
 
Tárgy: Beszámoló az önálló képviselői keret felhasználásának aktuális állásáról
 

Tekauer Norbert: Elkészült az Őszirózsa utcánál a járda, illetőleg a Hunyadi Mátyás Általános Iskola előtt a parkoló, illetőleg a bejáró. Az elmúlt ülésen is problémaként merült fel, hogy a 6-os főközlekedési úton, a Sulák-pataknál lévő buszmegállónál nincs járda, a főúton lehet a buszmegállót megközelíteni, itt a patak fölött egy híd fog elkészülni a gyalogosforgalom számára. Emiatt a Porcsinrózsa utca vízelvezetésének megoldására elkülönített összeget itt szükséges felhasználni. A PEMÁK-al felvette a kapcsolatot szintén a Sulák-pataknál történő gyalogátkelőhely megvalósításával kapcsolatban. Macsotay Tibor az Érdi Városi Polgárőr Egyesület elnöke a részönkormányzatok támogatását kéri a Duna utcában elkészült székházuk előtti parkoló elkészítéséhez, mely összességében 1,6 millió forintos költséget jelent.  Megadja a szót Macsotay Tibornak.

Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőr Egyesület Elnöke: Elmondja, hogy az Óváros-Újváros Településrészi Önkormányzat az 1. és 2. sz. választókerületi alapból 200-200 ezer forintot ajánlott fel a székház előtti terület rendbetételéhez.

Tekauer Norbert: Javaslata, hogy támogassák a polgárőrség kérését, és 200 ezer forinttal járuljanak hozzá, a 7-8. sz. választókerületi alapból 100-100 ezer forinttal. Szavazást kér a javaslatról.

Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat Testülete 6 igen szavazattal, egyhangú szavazással az alábbi határozatot hozta:

 

8/2007. (X. 15.)Érdligeti Településrészi Önkormányzat

h a t á r o z a t

a Választókerületi Alapok felhasználására

az Érd Városi Polgárőr Egyesület  támogatása

Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat Testülete 6 igen szavazattal, egyhangú szavazással a 7. és 8. sz. választókerületi alapból az Érd Városi Polgárőr Egyesület székháza előtti terület rendbetételéhez 100.000,- Ft – 100.000,- Ft-tal  járul hozzá.

 
Macsotay Tibor: Köszönetet mond a támogatásért.

Tekauer Norbert: Tájékoztatást ad arról, hogy bár kivitelezési problémák voltak de a Tállya utcai óvoda udvara elkészült.

Linke Róbertné: Ehhez kapcsolódva elmondja, hogy a szerződés módosítása megtörtént.

 
3. NAPIRENDI PONT

Egyebek:

 
Kuzselné Schóber Ágnes, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója:
Köszönetet mond az iskola előtti parkoló elkészíttetéséért, nagy szükség volt erre.

Császár Jánosné részönkormányzat tagja: Szintén köszönetet mond az érdligeti buszmegállónál elkészült járdáért

Juhász János lakos: A polgárőrség vezetőjének elmondja, hogy sok a környéken a betörés. Véleménye szerint nem megfelelő a felügyelet.

Az üléshez hozzászóló helyi lakos: Megoldást kellene találni, mert nehéz a Duna utcán az átkelés a Sárvíz utca irányába, illetve a Tállya utcában a templom előtti járdaszakasz rossz állapotára hívja fel a figyelmet!

Koppányiné Bánsági Ildikó részönkormányzat tagja: Valóban veszélyes a Duna utca, megoldás talán a sebességkorlátozó tábla kihelyezése lenne.

Császár Jánosné részönkormányzat tagja: A régi strand területét is rendbe kellene tenni, mert egyre elhanyagoltabb, illetve a volt CBA Áruház területének rendezetlenségéről tesz említést.

Tekauer Norbert: Több kérdés, észrevétel nem hangzott el, megköszönte a részvételt. A részönkormányzat ülése 18 óra 55 perckor befejeződött.

 

 

 

 

                                                                                                             Tekauer Norbert

                                                                                                                        elnök

 
Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria