erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Az Érdligeti Részönkormányzat 2007. április 16-i ülésének jegyzőkönyve
2007.05.07. hétfő 11:42

Jegyzőkönyv

Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat

2007. április 16-án tartott üléséről

Helyszín: Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Jelen vannak (a mellékelt jelenléti ív szerint):

-Tekauer Norbert, Császár Jánosné, Linke Róbertné, Molnár Tibor, Dr. Szegedi László, Koppányiné Bánsági Ildikó a részönkormányzat tagjai

 

Állandó meghívottak: Kuzselné Schóber Ágnes igazgatónő, Dr. Való Gábor, Varga László, Somorácz István ÉKFI  területi felelős, Macsotay Tibor Érdi Polgárőrség vezetője, Csánitz József rendőr törzszászlós, körzeti megbízott

 

Az ülés 18,05-kor kezdődött.

 

Tekauer Norbert elnök megnyitja az ülést. Javasolja jegyzőkönyv vezetőnek Császár Jánosnét. A jelenlevők egyhangú szavazattal egyetértenek a javaslattal.

 

Javaslatot tesz Tekauer Norbert a napirend módosítására, mivel összesen két napirendet tudnak tárgyalni a beszámolók hiánya miatt. Valamint sok körzeten belüli lakos jelent meg a kérdéseivel és panaszaival.

 

Módosított napirend:

 

1             Egyebek

2.         Javaslat Érd Megyei Jogú Város Közrend és Közterület-Védelmi, valamint bűnmegelőzési és közrendvédelmi koncepciójának felülvizsgálatának megtárgyalására.

3.         Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat 7/2007 számú határozatában foglalt Tállya utcai óvoda udvarának felújítására vonatkozó előterjesztésének elfogadása.

 

A jelenlevők egyhangú szavazatával elfogadják a napirendet.

 

  1. EGYEBEK

 

 

Bányász Lajos az Őszirózsa utcából az Érdligeti vasútállomás körül kialakult áldatlan állapotokat panaszolta el.

Tekauer Norbert elmondta, hogy információi szerint a terület rendezése a nyár folyamán megtörténik. De ameddig a MÁV és a város között nem történik meg az átadás-átvétel a vasútállomás üzemeltetésével kapcsolatban, addig a MÁV kötelessége az állomás őrzése és állagmegóvása!

 

Perkovics János a Puszpáng utcából elmondta, hogy a vasúti átjáró pipacs utca- Puszpáng utca sarkától a töltés melleti terület illegális szemétlerakóvá vált és a lakók a saját pénzükön és erejükből tartják rendben. Valamint a megnövekedett vasúti forgalomra tekintettel hiányolja a vasúti zajvédő falat.

 

Szenczi Mária Pemetefű utcai lakos elpanaszolja, hogy az utcájukban épült társasház építtetője az társasház vevőinek tett ígéretéhez híven kétméteres aszfaltcsíkot húzott az utca közepére. Betemette az épület előtt lévő árkot megváltoztatva ezzel a vízelvezetést az utcában.

Valamint tájékoztatást ad arról, hogy a  Pemetefű utcai lakosok összefogtak és az önkormányzattal közösen kívánják szilárd útborkolattal ellátni az utcájukat.

Tekauer Norbert támogatásáról biztosítja az utcát.

Varga László önkormányzati képviselő szerint nem jó, hogy egy zsákutca aszfaltozásához hozzájárul az önkormányzat, mikor egyéb utakra is lehet fordítani a költségvetésben erre a célra elkülönített összeget.

Tekauer Norbert válaszában elmondja, hogy ahol a lakosok 50%-al tudják támogatni a beruházást ott meg kell adni a lehetőséget a fejlesztésekre.

 

Szóba került még:

-        a Sárd utcai útbeszakadás rendezésének elhúzódása, aminek eredménye képpen a kerülő útként használt Néra-Nyárád utca is szinte már használhatatlan állapotba került.

-        Az Apály utcai lakók gréderezést igényelnek az utcában

-        A szúnyoggyérítéssel kapcsolatosan felmerült a hatékonyság megkérdőjelezése

-        A MÁV töltés kaszálásának problémája

-        A Duna utca 6-os úton túli részének lakói a zajterhelést, a lehsznált ipari területről és az autópályaépítésről érkező sok port, és a TESCO áruház szeméttárolójának közelségét nehzményezik

 

 

  1. A közrendvédelmi koncepció megtárgyalása

 

A koncepcióval kapcsolatosan Tekauer Norbert, mint a közrendvédelmi bizottság tagja elmondja a koncepció részleteit kiemelve az újdonságtartalmát.

Az ülésen megjelent Macsotay Tibor a Polgárőrség vezetője. Bemutatta az újjáalakult polgárőrséget és elmondta a koncepcióval kapcsolatos gondolatait és teendőiket. Valamint megjelent Csánitz József rendőr törzszászlós az Érdligeti Településrészi Önkormányzat területén működő körzeti megbízott, aki szintén elmondta véleményét és a bízva a polgárőrséggel összehangolt munkában reményét fejezte ki arra, hogy hatékonyabban tud majd működni a közrendvédelem a területen.

 

  1. Az óvodaudvar előterjesztés elfogadása

 

Terkauer Norbert ismerteti az előterjesztését, amit a részönkormányzat tagjai egyhangú szavazással támogatnak.

 

 

Az ülés 21,00-kor ér véget!

 

 

 

Aláírások,

 

 

Tekauer Norbert

 

 

Császár Jánosné

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria