erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Az Érdligeti Részönkormányzat 2007. március 19-i ülésének jegyzőkönyve
2007.03.27. kedd 14:11

Jegyzőkönyv

Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat

2007. március 19-én tartott üléséről

Helyszín: Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Jelen vannak (a mellékelt jelenléti ív szerint):

-Tekauer Norbert, Császár Jánosné, Linke Róbertné, Molnár Tibor, Dr. Szegedi László, Dr. Aradszki András a részönkormányzat tagjai

-Szabó János állandó meghívott, Kuzselné Schóber Ágnes igazgatónő

 

Meghívott: Somorácz István ÉKFI  területi felelős

 

Az ülés 18,05-kor kezdődött.

 

Tekauer Norbert elnök megnyitja az ülést. Javasolja jegyzőkönyv vezetőnek Császár Jánosnét. A jelenlevők egyhangú szavazattal egyetértenek a javaslattal.

 

Javasolja a meghívóban is szereplő napirend elfogadását az egyebek pont előherozásával (mivel három körzeten belüli lakos fordult az ügyeivel a részönkormányzathoz), valamint a Érdi Közterület Fenntartó Intézmény beszámolójának megtárgyalásáról (a körzetet az ÉKFI részéről felügyelő Somorácz Miklós megjelenése miatt ):

  1. Egyebek
  2. Érdi Közterület Fenntartó Intézmény beszámolójának megtárgyalása
  3. Egyéni képviselői keretek 2007. évi felhasználása
  4. Batthyány Program megtárgyalása
  5. A Városi Rendőrkapitányság 2006. évi tevékenységéről szóló beszámoló megtárgyalása

 

A jelenlevők egyhangú szavazatával elfogadják a napirendet.

 

  1. EGYEBEK

 

Nánási János Duna u. 70. szám alatti lakos azzal a kéréssel fordult a településrészi önkormányzathoz, hogy a házában már meglévő üzlethelységét nem engedi újra használatba venni a hivatal. Mellékelt egy levelet és egy helyszínrajzot a szóban előadott sérelméhez, kérvén a részönkormányzatot, hogy ügyére keressen megoldást!

 

Szőke István Baross u. 11.-szám alatti lakos három szóban előadott problémát vetett fel:

-        A „Papi Földek” hasznosításának kérdését, valamint, hogy az önkormányzat gyakoroljon nyomást a tulajdonosokra a földterületük karbantartására

-        A Sárd utcában októberben beszakadt út megjavításának késlekedésére hívta fel a figyelmet

-        Valamint a lehangoló közrendi állapotokról beszélt az alsó érdligeti részen

 

Ruff Gábor Séd u. 15. szám alatti lakos a környékükön lakók panaszait tolmácsolta a központi vasúti aluljáró építésével kapcsolatban, megemlítve, hogy ez a környék az építkezés kezdete óta egyetlen útvonalon közelíthető csak meg, illetve az ott lakók hiányolják a tájékoztatást az építkezéssel kapcsolatban. Szóba került még, hogy a Mária utca-Alispán utca felszíni összekötéséről különböző egymásnak ellentmondó hírek terjengenek és bizonytalanok az ottlakók, hogy a végleges kivitelezés milyen formában fog megvalósulni. Valamint elmondja, hogy rengeteg a panasz az Alsó- állomásnál már elkészült vasúti gyalogos aluljárónál. Nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudják az idős emberek használni az aluljárót!

Megemlíti még, hogy a Sárd utca-Sebes utca sarkán lévő transzformátorház nincs bekerítve és így sok baleseti veszélyforrást hordoz magában.

 

Kuzselné Schóber Ágnes iskolaigazgató megköszöni a településrészi részönkormányzat hathatós segítségét a Hunyadi Mátyás Általános Iskola harmadik elsős osztályának elindítására tett a közgyűlés által elfogadott előterjesztés elkészítéséjért.

 

Linke Róbertné, mint a Tállya utcai tagóvoda vezetője felvezeti az óvoda udvarának ütés és sérülésmentes burkolattal való ellátásának tervezetét. Ezen a projekten belül egy közhasznú alapítvány támogatásával a teljes óvodaudvar az eddigi betonos helyett modern a  mai kor követelményeinek megfelelő burkolatot kapna.

A településrészi önkormányzat tagjai egyhangúlag támogatják, hogy az óvoda részt vegyen ebben a projektben és a  határozatot fogadnak el, hogy az önkormányzat a rá eső részt a 2007. évi költségvetésben az óvodai udvari játszóterekre elkülönített keretéből kapjon támogatást az intézmény.

 

7/2007 határozat: A jelenlévők egyhangú szavazatával a településrészi önkormányzat előterjesztést nyújt be Érd MJV közgyűlésének a Tállya utcai óvoda udvarának felújítására. Felelős: Tekauer Norbert határidő: áprilisi közgyűlésre  

 

 

  1. Érdi Közterület Fenntartó Intézmény beszámolójának megtárgyalása

 

Az előzetesen megkapott anyaghoz hangzottak el vélemények.

 

Felmerült a kérdés Szabó János részéről, hogy Kluták József László ÉKFI mint vezető nem összeférhetetlen-e a közgyűlési tagságával?

 

Császár Jánosné aránytalannak tartotta a téli üzemeltetési terv nagyságát az anyagban, majd felvetette, hogy mennyi pénz volt ehhez a feladatkörhöz hozzárendelve és abból mennyit tudott megtakarítani a szolgáltató és az így maradt pénzt mire tudja még felhasználni.

 

A jelenlévők 4 igen 2 nem 0 tartózkodás mellet ebben a formában elfogadhatónak tartják az ÉKFI beszámolóját!

 

3. Egyéni képviselői keretek 2007.-évi felhasználása

           

            Tekauer Norbert elmondja, hogy a Aradszki Andrással mint a 7. és 8. válastókerületek egyéni képviselői úgy határoztak, hogy a két keretet összeolvasztják és a településrészi önkormányzat hatáskörébe helyezik annak felhasználását.

A településrészi önkormányzat tagjai javaslatokat tesznek, melyeknek listáját az 1. számú melléklet tartalmazza.

 

 

  1. Batthyány-Program megtárgyalása

 

Tekauer Norbert ismerteti a program tartalmát, amit a jelenlévők elfogadhatónak vélnek és reményüket fejezik ki, hogy a program minnél hamarabb valódi tartalommal telik meg.

 

A jelenlévők egyhangúlag támogatják a Batthány-Programot!

 

  1. A Városi Rendőrkapitányság 2006. évi tevékenységéről szóló beszámoló megtárgyalása

 

Az előre kiosztásra került anyagot Tekauer Norbert ismerteti a jelenlévőkkel, majd hozzászólásaikban a településrészi önkormányzat tagjai kifejtik véleményeiket a beszámolóról.

Császár Jánosné szerint az állampolgárok biztonságérzetét az érzékelhető rendőri jelenlét adja meg, ami egyáltalán nem tapasztalható városunkban.

Tekauer Norbert felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a beszámoló szerint a településrészi önkormányzat területe a legfertőzöttebb bűnelkövetési szempontból.

Szabó János hiányolja a konkrét kapcsolatot a város és a rendőri vezetés között.

Dr. Szegedi László szerint a beszámoló nincs szinkronban a városban tapasztalható közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzettel.

 

A jelenlévők 1 igen 5 nem 0 tartózkodás mellet nem tartják elfogadhatónak a beszámolót!

 

Az ülés 21,45-kor ér véget!

 

 

 

Aláírások,

 

 

Tekauer Norbert

 

 

Császár Jánosné

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria