erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető 2009. október 14.
2009.11.11. szerda 15:22

EMLÉKEZTETŐ

Készült: Az Érdligeti-Kutyavári Településrészi Önkormányzat 2009. október 14-i üléséről

 

Jelen vannak: 9 megválasztott képviselőből 4 fő, Péli Tamás és Sipos Zsolt II. körzeti megbízott, lakossági résztvevők jelenléti ív szerint 3 fő

 

Helye: Casino üzletház Érd, Balatoni út 66.

 

 

Tóth Tamás elnök: Köszönti a megjelent tagokat, az ülésen részt vevő lakókat. A megjelentekre tekintettel az ülést megnyitja.

 

Először a közgyűlés október 15-i ülésén szereplő napirendekről ad tájékoztatást. A zajrendelet nem csak jogszabályi kötelezettség szempontjából, hanem abból a szempontból is fontos, hogy megpróbálják védeni a települést a tököli repülőtér káros hatásaitól. Főként, hogy a városnak van egy védendő területrésze is, a Beliczay-sziget. Ezt követően a közterület-használattal kapcsolatos rendeletmódosításról szólt.

 

A jelenlévők támogatásukat fejezték ki az előterjesztésekkel kapcsolatban.

 

Tóth Tamás elnök: Tájékoztatást ad a csatornázással kapcsolatban arról, hogy műszaki felmérést végeznek az ingatlanoknál elsősorban azokon a területeken, ahol szintkülönbség van. Azonban felvilágosításra nem jogosultak, hiszen nem ők a tervezők. Ezt követően kerül sor a belső tervezésre. Kéri a részönkormányzat tagjait, hogy nyugtassák meg az embereket és hívják fel a figyelmüket arra, hogy a tervezővel való konzultáció nagyon fontos.

A részönkormányzat legfontosabb társadalmi funkciója, hogy a lakosságtól elhozza a problémákat és a közgyűlés, önkormányzat döntéseit pedig hozzájuk eljuttatja.

Kérdéseikkel bármikor fordulhatnak hozzá.

 

Kéri a jelenlévő tagokat, akinek a jövő évi költségvetési koncepcióhoz javaslata van azt szíveskedjék hozzá eljuttatni.

 

 

E g y e b e k

 

Péli Tamás és Sipos Zsolt II. körzeti megbízottak: Bemutatkozásul elmondják, hogy Érdliget alsó és felső részén teljesítenek szolgálatot. Elérhetőséget még most nem tudnak adni, mert az önkormányzattól még egyenlőre nem tudtak telefont kapni. A Duna utcai polgárőr irodában üzenetet tudnak hagyni számukra. Kérdésre válaszolva elmondja, hogy általában gyalogosan járőröznek, vagy a polgárőrséggel együtt. Kérik a részönkormányzati tagok, illetve a lakosság közreműködését abban, hogy gyanús esetekre hívják fel a figyelmet.

 

 

A jelenlévő részönkormányzati tagok szorgalmazzák, hogy a város vezetése minél hamarabb biztosítson a körzeti megbízottaknak mobiltelefont.

 

Szűcs Lászlóné: Felhívja a figyelmet a Kutyavári Fürdő utca környékére, ahol sok volt a betörés mostanában.

 

Garainé Sárd utcai lakos: Felhívja a figyelmet a vandalizmusra: a Sárvíz-Sárd-Mályva utcákban az utca-névtáblákat már tönkretették.

 

Tóth Tamás: Tájékoztatja a jelenlévőket arról, hogy megkezdődik a Széchenyi Általános Iskola rekonstrukciós tervezése. Tájékoztatja a jelenlévőket, hogy befejeződik a Bethlen Gábor utcanál a körforgalom tervezése, mely várhatóan a jövő évben meg is épül.  Így a Bethlen  Gábor-Aba utca megnyílik. Párhuzamosan fog épülni két híd a Duna utcai aluljáró, és az Antal utcánál lévő aluljáró. Ez utóbbi két szintes lesz, hiszen a pataknak meg kell hagyni egy nagy átereszt.

 

Kocsner János: A Tepecs vízfolyását is meg kell oldani. Kérdése, hogy az nincs benne a RÁVNA projektben.

 

Tóth Tamás: De igen. Hiszen a RÁVNA víztelenítésével a csatornát és a felszíni vízelvezetését is meg kell oldani a területen. Ismételt kérdésére elmondja, hogy a csapadékvíz MÁV alatti elvezetésének keresztmetszetét is bővíteni fogják. Sikerült a MÁV beruházókkal is megállapodni a Szent István híddal összefüggésben.

 

Barta Sándor lakos: Az Érdligeti Dísztó környezete nagyon szép lett. De felhívja a figyelmet arra, hogy a szülők sajnos nem figyelnek oda gyermekeikre, így a volt strandterület körüli kövezetet már több helyen letörték. Sajnos a területen lévő őr nem járkál és figyelmezteti a szülőket arra, hogy vigyázzanak az elkészült értékekre. Kéri, hogy levélben szólítsák fel !

 

Kocsner János: Kérdezi, hogy mi lesz a közösségi házzal?

 

Tóth Tamás: A tervek szerint a volt Kutyavári úti rendelőt újítanák fel közösségi háznak. De véleménye szerint nincs értelme ilyen intézmény létesítésének, hiszen az épületnek igazán nincs gazdája és a régi anomáliák kerülnének újra előtérbe. Úgy gondolja, hogy a Casinó üzletházban kellene vásárolni helyiségeket és a nyugdíjas kluboknak használatba átadni.

 

Kocsner János: Kérdése, hoy a Tárnoki út tetején lévő kis játszótér megvalósul-e.

 

Tóth Tamás: Nem kifejezetten játszótér, hanem pihenőpark lesz. A gyermekek védelme miatt inkább a jelenleg kihasználatlan Kutyavár területén kellene játszóteret létesíteni, mint ahogyan ez már a részönkormányzati ülésen szóba került. Természetesen a kerítést is meg kellene emelni, így a védelem korlátozott nyitvatartással biztosítható lenne.  

 

Megköszöni a részvételt. A részönkormányzat ülése 19:53-kor befejeződött.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.10. hétfő 08:00
Polgárok Háza - Érd, Alsó u. 1-3. II. emelet 205. szoba
2018.12.10. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.10. hétfő 17:30
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria