erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető 2007. december 07.
2007.12.30. vasárnap 14:46

EMLÉKEZTETŐ

Készült: 2007. december 7-én a Bolyai János Általános Iskolában tartott Óváros-Újváros Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint a részönkormányzat tagjai, 1. és 2. választókerület képviselői és lakossági érdeklődők

 

 

Antunovits Antal: Köszönti a megjelent tagokat, javasolja annak elfogadását.

 

A napirendet jelenlévők egyhangúlag elfogadták.

 

 

1. sz. napirendi pont: Javaslat Érd Megyei Jogú Város közoktatási koncepciójára /feladat-ellátási, intézményhálózat működtetési és fejlesztési terv/, önkormányzati intézkedési tervére

 

 

Antunovits Antal: Az intézkedési tervhez csatoltak egy felkérő levelet, melyben véleményezésre küldi meg ezt az anyagot a Humánpolitikai Iroda. Véleménye szerint ilyen rövid idő alatt nem tudták alaposan áttekinteni ezt az intézkedési tervet, hiszen két napja kapták meg. Hiányolja, hogy az iroda részéről nincsenek jelen, ezért felkéri Simó Károlyt a hivatal munkatársát, hogy pár szóval mondja el az anyag lényegét.

 

Simó Károly: Két-három mondatos összefoglalót tartott az intézkedési tervben szereplő gazdasági, szervezeti, körzeti változtatásokról.  

 

Kőrösi Jánosné: Egy mondatot tudna ezzel kapcsolatosan kiemelni, mégpedig azt, hogy a közgazdászok szerint is a tanulásra fordított összeg a leggyorsabban megtérülő befektetés. Az elmúlt időszakban az volt látható, hogy az önkormányzat komoly változásokat okozott az iskolák területén. Ha a koncepcióban írt változtatásokra sor kerül akkor az, az önkormányzatnak egy rossz ízű lépése lesz, ami a mindennapi emberek életében maradandó nyomokat fog hagyni.

 

Simó Károly: Reagálva elmondja, hogy az elmúlt időszakokban az önkormányzat nagy összegeket fordított az oktatásra, mint azelőtt bármikor.

 

Kőrösi Jánosné: Megkéri Simó Károlyt, hogy véleményét ne bírálja felül.

 

Simó Károly: A tényeket kívánta csak felvázolni. Hiszen tudják azt, hogy milyen állapotban vannak az iskolák, mennyi pénz jut jelenleg erre a területre. Végig kell gondolni, hogyan változtassák meg az iskolák szerkezetét annak érdekében, hogy a szülő szívesen írassa be Érdre gyermekét, és ne vigye el máshova. Sajnos tudomásul kell venni, hogy csökkenő tendenciát mutat a gyermeklétszám (300-500 gyermek eltűnt az iskolákból)

 

Kubatov István 1. sz. vk. Képviselője: Nem igazán látja azt, ha véleményt is mond a részönkormányzat, azzal mit lehet kezdeni, hiszen nincsenek közöttük szakember, csak egy személy. Az anyagot ma délelőtt kapta meg, így nem volt módja áttanulmányozni. De azt gondolja, hogy az oktatáshoz kapcsolódó szakbizottság, aki az intézkedési tervről véleményt tud alkotni. Ámbár felhívja a figyelmet arra, nehogy elszámítsák magukat, hiszen köztudottan 30 ezer ember bejár Pestre dolgozni. Saját példáján bemutatva elmondja, hogy a szülők magukkal hordják be Budapestre óvodába, iskolába a gyermekeiket. Nem feltétlenül azért teszik ezt, mert nem felel meg számukra az érdi oktatási intézmény. Tehát munkahelyet kell teremteni itt helyben ahhoz, hogy a gyerekek is ide járhassanak az intézményekbe, hogy értük időbe meg tudjanak érkezni.

 

Simó Károly: Kubatov Istvánnak a véleményére reagálva elmondja, hogy az írásos anyagban benne van az a felmérés, amelyet 380 szülő bevonásával készítettek el. Fontosnak tartja, hogy nem szakemberek is véleményt mondjanak az intézkedési tervben megfogalmazottakról. 

 

Antunovits Antal: A felkérő levélnek megfelelően írásban el lehet juttatni ezzel az anyaggal kapcsolatos véleményét mindenkinek. Éppen ezért javasolja, hogy zárják le ezt a napirendi pontot.

 

 

 

2. sz. napirendi pont: Képviselői beszámoló az elmúlt hónapról

 

 

Kubatov István 1. sz. vk. Képviselője: Elmondja, hogy a közgyűlésen megkereste őket a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, s azzal kapcsolatosan levelet kapott a hivataltól, amely mindkét választókerületet érinti. A II. Lajos megszűnését követően az iskolabuszt igénybe vevőket reggel a Bolyai János Általános Iskola ügyeletese kíséri. A délutáni ügyelet megoldása problémát jelentett ezért az oktatási iroda (Humánpolitikai Iroda) levelet intézett a Batthyány iskola igazgatójához, hogy a feladatot lássa el. Mivel nem történt változás jegyző asszony személyesen kérte fel az igazgató urat a kíséret megoldása ügyében. Az igazgató nyilatkozott, hogy december 3-ától ezt a feladatot megoldja. Felvették a kapcsolatot a munkaügyi központtal is, de egyenlőre a feladat ellátására roma származású pedagógust nem tudnak biztosítani.

Tájékoztatásul elmondja, hogy a 10 millió Ft helyett várhatóan a jövő évi költségvetésben a duplája lesz. Az elmúlt ülésen felvetett problémát megoldották a kis kápolnával kapcsolatos cseréptörések ügyében. Elmondja, hogy szükség lesz a teljes tetőcserére és új lécezésre. Az ófalusi kispostával kapcsolatosan azt a tájékoztatást kapta, hogy nem kívánják megszüntetni. Ezt követően részletesen szólt jövő évi elképzeléseiről, hiszen fontosnak tartja, hogy minél előbb előkészületi munkák történjenek akár a műemlékvédelem, akár a területet érintő fejlesztések kapcsán.

 

 

3. sz. napirendi pont: Körzeti megbízott beszámolója

 

 

Husa József körzeti megbízott: Részletes tájékoztatást adott a választókerületet érintő eseményekről.

 

 

Kubatov Isván: Kérdése, figyelemmel a személyiségi jogok betartására kaphatnak-e összesítő adatot kerületeiket illetően, hogy a felderített ügyek elkövetője itt lakó-e vagy sem. (elfogadott személy hány esetet ismert el, letartóztatás alatt van-e) Szeretné tudni azt, van-e valamiféle eredmény ezen a területen.

 

Lakossági érdeklődő: Felkéri a polgárőrséget, hogy figyeljenek oda az Ágnes utca vasútállomás melletti területére, hiszen a késő esti órákban hazatérőket megtámadják a rossz világítás miatt.

 

 

 

4. sz. napirendi pont: Polgárőrség jelentése

 

Kubatov István: Részletesen beszámolt Macsotai Tibor felkérése alapján az Országos Polgárőr Konferenciáról.

 

 

 

5. sz. napirendi pont:  E g y e b e k

 

Nagy József: A POSTA körüli közlekedési (parkolási) anomáliákra hívja fel a figyelmet. Felhívja a figyelmet arra, hogy nem kellően síktalanították a körülötte lévő területet.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria