erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv 2009. április 15.
2009.05.05. kedd 13:50

JEGYZŐKÖNYV

Óváros - Újváros Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

 

Az ülés helye: Nevelési Tanácsadó (voltII. Lajos Általános Iskola) (2030 Érd, Fő u. 42.)

Időpont: 2009. április 15. kedd 17:00 óra

 

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

 

Antunovits Antal(Óváros - Újváros Településrészi Önkormányzatelnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

1)      Polgárőrség beszámolója

2)      Javaslat az Érd, Kerülő utcában lévő, 23833 hrszú ingatlan értékesítéséről

3)      Beszámoló az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény 2008. évi tevékenységéről – választókerületi bontásban (helyszíni kiosztás)

4)      Egyebek

 

 

A településrészi részönkormányzat a módosított napirendet (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

 

1.      sz. napirendi pont:  

 

 

Tárgy: Polgárőrség beszámolója

 

 

Kelemen László (Óvárosi Polgárőrség vezetője): Az elmúlt időszakban sikerült megakadályozni 2 betörést. Beszámol arról, hogy hogyan is működik jelenleg az Óvárosi polgárőrség és milyen változások voltak, amióta ő vette át az Óvárosi sejt vezetését. A Húsvét miatt fokozatosan járőröztek a körzetben. A diósdi rendőrséggel alakított ki nagyon jó kapcsolatot és velük járőröznek.

 

Antunovits Antal: Felhívja a figyelmet az áldatlan állapotokra a lakótelepen az Erzsébet téri játszótéren az esti, illetve hétvégi időpontokban.

 

 

Az Óváros – Újvárosi Településrészi Önkormányzat tagjai beszámoltak a Húsvét környékén általuk észlelet incidensekről.

 

 

 

2.      sz. napirendi pont:  

 

 

 

Tárgy: Javaslat az Érd, Kerülő utcában lévő, 23833 hrszú ingatlan értékesítéséről

 

 

Karsai Jánosné (lakossági érdeklődő): Kérdezi, hogy milyen állapotban van az ingatlan.

 

Hudák Mihály: Ez egy földsíp, semmi más. A mellette lévő ingatlan az ő tulajdona és oda szeretne építeni egy présházat, hogy borászattal foglalkozhasson.

 

Karsai Jánosné: Kérdezi, hogy ugyanúgy kihozná-e síkjába a másikkal.

 

Hudák Mihály: Nem hozná ki síkjában a másikkal, mert maga a telek nem síkban van. Az építési hatóság nem is engedi meg, hogy kihozza síkban.

 

Ábel András (lakossági érdeklődő): Javasolja, hogy az ingatlan eladásából származó bevételt az önkormányzat az artézi kút javítására használja fel.

 

Poszmik János (tag): Nem ismeri a területet, de ahogy a fényképen látja a 1,5 millió Ft-ot soknak tartja. Támogatja, hogy az önkormányzat adja el az ingatlant Hudák Mihálynak, de szerinte 1 millió Ft lenne a reális ár. A pince eleje leomlott és valószínű, hogy a bejárat valamilyen tákolt ajtóval fel van tolva, hogy ne omoljon tovább.

 

Hudák Mihály: Elmondja, hogy ő 800.000,- Ft-ot ajánlott az ingatlanért. Már 10 éve szeretné megvenni az önkormányzattól az ingatlant. Azt kéri a településrészi önkormányzattól, hogy döntsenek, az összeget majd neki kell az önkormányzattal megbeszélnie. Jónak tartja Ábel András javaslatát, hogy a pénz maradjon Ófaluban.

 

Poszmik János: Kérdezi Hudák Mihályt, hogy 1,5 millió Ft-ért hajlandó-e megvenni az ingatlant.

 

Hudák Mihály: Ez egy üzleti dolog és ezt majd az önkormányzattal fogja beszélni.

 

Antunovits Antal: A Polgármesteri Hivatal kérésére értékbecslés készült az ingatlanról. Az értékbecslő szerint 1,5 millió Ft-ot ér.

 

 

 

Az Óvárosi – Újvárosi Településrészi Önkormányzat 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 2 tartózkodás mellett javasolja az Érd, Kerülő utcában lévő, 23833 hrszú ingatlan értékesítését azzal a feltétellel, hogy a vételárat az ófalusi artézi kút javítására fordítsák.

 

 

Bércesi Tibor (tag): Azért tartózkodott, mert méltánytalannak tartja a 1,5 millió Ft-ot.

 

 

 

3.      sz. napirendi pont:  

 

 

 

Tárgy: Beszámoló az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény 2008. évi tevékenységéről – választókerületi bontásban (helyszíni kiosztás)

 

 

Nem került sor a napirendi pont tárgyalására!

 

 

 

 

4.      sz. napirendi pont:

 

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Antunovits Antal: Jó lenne, ha Kubatov István részt venne a településrészi önkormányzat ülésein és választ adna az ülésen felmerült kérdésekre.

 

Karsai Jánosné: Kérdezi, hogy nem lehet-e kötelezni Kubatov Istvánt – mint az 1. sz. választókerület képviselőjét – arra, hogy megjelenjen a településrészi önkormányzati üléseken.

 

Antunovits Antal: Mint megtudta Kubatov István az Óvárosi – Újvárosi Településrészi Önkormányzat hanganyagait megkapja. Kérdezi, hogy Kubatov István miért kaphatja meg ezeket az anyagokat, milyen erkölcsi alapja van, hogy végighallgatja, utána kielemzi, viszont az ülésekre nem jön el.

 

Mészáros Ildikó (tag): Szerinte miért ne kaphatná meg az anyagokat, hiszen az ülésen semmi olyan dolog nem történik, ami a közösség ellenében van. Ez csak Kubatov István emberi minőségét jelzi, hogy ezzel nem él, hanem visszaél.

 

Poszmik János: A polgármesternek írt egy levelet és reméli, hogy valaki tudomásul vette és szeretné, ha ennek szellemében ténykednének tovább.

 

Antunovits Antal: Minden Közgyűlésen interpellál az ügyben. Poszmik János megírta a levelet, hogy milyen problémái vannak. Az Eszter utcában lakik és az utcában még hétvégén is gépeket járatnak. A problémát továbbították a Polgármesteri Hivatalba, és ők majd utánanéznek, hogy mire vonatkozik a telephely engedély. Igaz ez a probléma már évek óta fennáll.

 

Poszmik János: Leírta a problémákat és választ kér.

 

Antunovits Antal: Az viszont nem szerepelt a levélben, hogy tüzelnek ott.

 

Poszmik János: Az nem érdekli. Tegnap szólt, hogy szemetet tüzelnek. Kérdezi, hogy mi az, hogy az önkormányzat kivet különböző adókat azoknak, akik nem kötnek rá a csatornára. Aki nem köt rá a csatornára, az talajterhelési díjat fizet. Kérdezi, hogy ezek a vállalkozók mit fizetnek és hogy, hova teszik a fáradt olajat. Amikor mossák a gépeket, akkor nem lehet megmaradni az udvaron.

 

Antunovits Antal: Kérdezi, hogy mit szeretet volna elérni.

 

Poszmik János: Visszavonni a működési engedélyt.

 

Antunovits Antal: Mintha ez olyan egyszerű lenne.

 

Poszmik János: Igen és akkor az ott élő emberek pedig haljanak meg.

 

Antunovits Antal: Kérdezi, hogy amikor az előző polgármesternek, dr. Döcsakovszky Bélának átadta a levelet, arra mikor kapott választ.

 

Poszmik János: Neki nem adott át olyan levelet.

 

Karsai Jánosné: Kérdezi, hogy kihez lehet fordulni akkor, ha a Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Csoportja nem tartja be az előírt időpontokat és ezért nem lehet elkezdeni a munkálatokat.

Tavaly ilyenkor a főúton az árkokat már nyírták.

 

Ábel András: Szerinte az Érd-Kom Kft. embereinek fel kéne írniuk azokat a címeket, ahol a kuka mellé nem szabvány zsákokat tesznek ki. Igazuk van, hogy nem viszik el, de írják fel és számlázzák ki. Semmi értelmét nem látja annak, hogy otthagyják a zsákokat ha már arrafelé megy a kukás autó.

 

Mészáros Ildikó: A tanösvényekkel kapcsolatban megjegyzi, hogy most kellene végigjárni, amikor már járható lesz, hogy hol lenne érdemes kialakítani a tanösvényeket.

 

Antunovits Antal: A Molnár utca végén levő terület tulajdonjogáról érdeklődik.

 

Mészáros Ildikó: Kérdezi, hogy jár-e még Ófaluból iskolabusz, és ha jár, akkor milyen kihasználtsággal. Kérdezi, hogy ha tényleg nem nagy a buszok kihasználtsága, akkor tényleg nagyméretű buszokat kell alkalmazni erre a feladatra.

 

Antunovits Antal: Balogh Csaba, az érdi Cigány kisebbségi önkormányzat – mint üzemeletető – elnöke ígéretet tett arra, hogy növelni fogják a buszok kihasználtságát.

 

Mészáros Ildikó: Kérdezi, hogy lehet-e arról tudni valamit, hogy az ófalusi gyerekek hogyan viselik magukat az új iskolákban.

 

Kőrösi Jánosné (tag): Szeretne tájékoztatást kapni arról, hogy az ófalusi gyerekeknek hogyan sikerült a beilleszkedésük.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria