erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Óvárosi jegyzőkönyv 2010. február 10.
2010.05.25. kedd 13:35

Jegyzőkönyv 

 

Óváros - Újváros Településrészi Önkormányzat üléséről

Az ülés helye: Nevelési Tanácsadó (voltII. Lajos Általános Iskola) (2030 Érd, Fő u. 42.)

Időpont: 2010. február 10. szerda 17:00 óra

 

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Antunovits Antal(Óváros - Újváros Településrészi Önkormányzatelnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 9 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

1)      Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2)      Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3)      Beszámoló az Érd Megyei Jogú város 2008. évi költségvetésében szereplő, műemlékvédelemre szánt keretösszeg felhasználásáról, illetve tájékoztató az Érd Megyei Jogú város 2009. évi költségvetésében szereplő, műemlékvédelemre szánt keretösszeg felhasználásáról

4)      Beszámoló az érdi rögbisek helyzetéről

5)      Egyebek

 

A településrészi részönkormányzat a napirendet 9 igen szavazattal elfogadta.

 

 

1.      sz. napirendi pont:  

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Andorkó Tibor Gyula (körzeti megbízott): Az elmúlt időszakban sikerült elkapniuk egy gépkocsi feltörő bandát. A lakótelepen működő bandát elkapni nem sikerült, csak megzavarni őket. Kéri, hogy mindenki jelezze, ha ilyennel találkozik, illetve tudomásukra jut valahol sorozat jellegű cselekmény. Álrendőrös bűncselekmény sorozat is volt az utóbbi időben. A falopások is sajnos gyakorivá váltak. 2009. október elsejétől alkalmazhatja a rendőrség a szabálysértési őrizetet. Az eltulajdonított iratok tulajdonlása bűncselekmény, ezért el szokták dobni azokat. A feljelentéseknek nyoma van, ezért is kell megtenni. Amíg van bűnözés addig negatív a statisztika.

 

Mészáros Ildikó (tag): Kérdezi, hogy jelzik-e a rendőrök azt, hogyha például volt egy előállítás és 2 nap múlva találkozni lehet az elkövetővel. Lehetne-e nyomást gyakorolni valamilyen módon, hogyha a rendőrök is felvállalnák ezt és a lakosság is melléjük állna, hogy változzon az eljárásrend. Jelzést tegyenek. A rendőrség és az emberek összefogására lenne szükség.

 

 

2.      sz. napirendi pont:  

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

 

3.      sz. napirendi pont:  

 

 

Tárgy: Beszámoló az Érd Megyei Jogú város 2008. évi költségvetésében szereplő, műemlékvédelemre szánt keretösszeg felhasználásáról, illetve tájékoztató az Érd Megyei Jogú város 2009. évi költségvetésében szereplő, műemlékvédelemre szánt keretösszeg felhasználásáról

 

Boros Zoltán (plébános): Elmondja, hogy komoly műemléki feltárásra volt szükség mielőtt elkezdték a munkálatokat. Először egy helyzettanulmányt kellett elkészíteni és ez nem volt olcsó. Az egész tetőt áthelyezték, amit nem egyszerre tették meg, hanem részlegesen kezdték el a lebontását.

 

Ábel András (lakossági érdeklődő): Megköszöni, hogy Érd Megyei Jogú város 2008. évi illetve 2009. évi költségvetésében szereplő műemlékvédelemre szánt keretösszegét az ófalusi templomra szánták. Szerinte a pénz jó helyre ment.

 

Antunovits Anna (Ófalusi egyházközség kollégiumi tagja): A sürgősségi munka első részét, az állagmegóvás első részét végezték el. A következő munkafázis a vízelvezetés megoldása lenne. A prioritásokat szakemberek határozták meg.

 

Kőrösi Jánosné: Szerinte a csapadékvíz elvezetését kellene megoldani, mert az ássa alá a templomot. Kérdezi, hogy mi van a riasztó rendszerrel.

 

Antunovits Anna: A riasztórendszert akkor lehet bekötni, ha készen lesz az elektromos terv.

 

Mészáros Ildikó: Kérdezi, hogy körülbelül mennyi pénzre lenne szükség az idei évben, hogy a felújítási munkálatok folytatódjanak.

 

Antunovits Anna: Kb. 30 millió Ft-ra. A teljes felújítás kb. 3 évbe telne és 100 millió Ft-ba is belekerülne.

 

Boros Zoltán: Ha nem műemléki templom lenen, akkor a felújításra akár elég is lehetett volna ez a pénz. Mivel műemlékről van szó, ezért minden munkálathoz engedélyt kellett kérni, illetve szakértővel kellett elvégeztetni.

 

Ábel András: Ez a templom a város egyetlen műemléke, ami az ősi történelmi Érdből megmaradt. Meg kell becsülni ezt.

 

 

 

4.      sz. napirendi pont:  

 

Tárgy: Beszámoló az érdi rögbisek helyzetéről

 

Bajtai Béla (Érdi Baseball Team Egyesület főtitkára): A pályát kb. 90 – 100 gyerek használja, akik nagy része 9 – 12 év közöttiek. A pálya használati jogát 25 évre kapták meg. A pályán az alapvető feltételek hiányoznak ahhoz, hogy ott sporttevékenységet folytassanak, hiszen a pályának nincs telekkönyvezett útkapcsolata, ezért még egy konténert se lehet elhelyezni ott. A pályát adományokból építették ki, az egyesület teljesen amatőr. Az érdi médiák segítségükre vannak (TV, Érdi Újság, Érdi Lap). A fiatalságot a közösségi szellemre nevelik. Nehéz szponzorokat találni. Tavaly a serdülő bajnokság négyes döntőjét, illetve a Magyar Kupa négyes döntőjét rendezték meg.

 

Antunovits Antal: A következő ülésre meg kellene hívni az érdi rögbisek

 

Ábel András: 111 tulajdonosa van a pályához vezető teleknek. Kérdezi, hogy a fasort miért vágták ki. Kérdezi, hogy lesznek-e pótolva a fák.

 

Bajtai Béla: Életveszélyes fák voltak, el voltak száradva.

 

Polgár Tamás: Szerinte egy komoly szponzort kellene keresni.

 

Bajtai Béla: A szponzor akkor jön, ha van miért, van rendes pálya és valamire lehet építeni, vannak célok és első osztályú csapat kell hozzá. Kéri a tagokat, hogy támogassák, segítsék a munkájukat.

 

 

 

5.      sz. napirendi pont:  

 

Tárgy: Egyebek

 

Boros Zoltán: Beszámol arról, hogy Bogner Mária boldoggá avatása folyamatban van.

 

Lakossági érdeklődő: Beszámol arról, hogy elkészült a Hősök könyve. Még nem eldöntött, hogy hol legyen a helye – többen javasolják, hogy az ófalusi templomban legyen elhelyezve. A könyvet a Hősök napján fogják átadni.

 

Antunovits Antal: Bejelenti, hogy pénteken negyedik alkalommal rendezik meg atáncházat, ahol délszláv táncokat oktatnak. 2010. február 20-án megrendezik a tornateremben az érdi rácok, a tököli rácok, ercsi rácok és százhalombattai rácok baráti találkozóját, ami egy batyus bál lesz.

 

 

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria