erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2008
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv05.28.
2008.06.18. szerda 14:51

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

 

 

A Tisztviselő és Újtelepi Városrész Településrészi Önkormányzat

2008. május 28-i üléséről

 

 

 

 

EMLÉKEZTETŐ

 

Készült: A Tisztviselő és Újtelepi Városrész Településrészi Önkormányzat 2008. május 28-ai üléséről

 

Jelen vannak: 11 megválasztott képviselőből 3 fő a mellékelt jelenléti ív szerint

 

Helye: Batthyány Általános Iskola

 

Mészáros Mihály elnök: Köszönti a megjelent képviselőket, a településrész lakosságának résztvevőit, megállapítja, hogy 3 fő jelent meg, ezzel a létszámmal az ülés határozatképtelen, de készítenek emlékeztetőt.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

 • Tájékoztató a rendőrséggel és polgárőrséggel kapcsolatos kérdésekről
 •  

 • Tájékoztató a csatornázási közműtársulás létrehozásának előkészületeiről
 •  

 • Tájékoztató a 2008. május 29-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól
 •  

 • Egyebek
 •  

   

  1.                 NAPIRENDI PONT

   

  Tárgy: Tájékoztató a rendőrséggel és polgárőrséggel kapcsolatos kérdésekről

   

  Mészáros Mihály: A Baumag mögötti területtel kapcsolatban az érintettek levéllel fordultak a polgármesteri hivatalhoz is. A problémát megvizsgálták, a hátsó kerítés mögött vascsöveket lehet látni, valószínűleg ezért mennek be rendszeresen az ingatlanra. Mit lehetne tenni?

   

  Kósa Attila, rendőr: Az érintett terület mögött valóban méh telep található, ahol sokan fordulnak meg. A problémát legfőbbképpen az jelenti, hogy besurranás módszerével kiskorúakat bíznak meg, hogyha tetten érnék őket a rendőrség, akkor is el kell engedni, mivel nem büntethetőek. A városban egyre több trafipaxos ellenőrzés fordul elő, a helyszínen nem állítják meg a szabálysértőket, az adatokat digitálisan rögzítik és küldik az ORFK-nak, a bírságot pedig az APEH szedi be. Elmondja, hogy a polgárőrséggel rendszeresen járőröznek az iskolák környékén reggel és este, valamint a polgárőrség kíséri az iskolajáratokat.  Felhívja a figyelmet, hogy növekvő tendenciát mutat a nyitott ablakon, illetve ajtón történő behatolás, hiába vannak otthon a lakók.

   

  Fácán közi lakos: A Fácán köz lakói nevében kérdése, hogy útlezárást, illetve tüntetést hol kell bejelenteni?

   

  Kósa Attila: A rendőrségen előre írásos bejelentést kell tenni, mely tartalmazza az időpontot, illetve –tartamot, megközelítőleg hány személy várható, a helyszínt, továbbá tartalmaznia kell a szervezők/rendezők nevét.

   

  Fácán közi lakos: Dombai Tamás ígéretét többszöri alkalommal sem tartotta be utcájukat illetően, továbbá még az Érdi Újságban közölt cikk sem tartalmazott valós állításokat az elvégzett munkákkal kapcsolatban. Utcájuk 30 éve csatornázott, sőt még az aszfalton lévő kátyúkat sem tömik be.

   

  Mészáros Mihály: Véleménye szerint az önkormányzatnál is be kellene jelenteni az útlezárást, mivel közterületről van szó.

   

  Mészáros Mihály: Megköszöni a rendőrség és a polgárőrség képviseletében való részvételt.

   

  2.                 NAPIRENDI PONT

   

  Tárgy: Egyebek

   

  Lakos: Kérdése, hogy mi lesz a Harkály utcai óvodával, megszüntetik? Szeretne többet tudni a Kós Károly Szakképző Iskola helyzetéről. Felháborítónak tartja, hogy az Érd-Kom Kft. területére a zöldhulladékot, illetve más jellegű hulladékot a lakosok nem tudják leadni szombati napon, illetve munkanapokon is csak 7-15 óráig lehet, amikor általában dolgoznak az emberek. Mikor lesz út a Fácán közben?

   

  Mészáros Mihály: Az úttal kapcsolatban nem tud felvilágosítást adni, hiszen az Dombai Tamás kerületébe tartozik. A Harkály utcai óvodával kapcsolatban tudomása szerint az eredeti megállapodás nem változott. Az óvodát a MÁV át fogja telepíteni, a kijelölt hely a Fehérvári úton van, a régi kispostánál lévő területen. Tudomása szerint a kisajátítások folyamatban vannak, viszont az ütemezésről még nincs tudomása, a tárgyalások folyamatban vannak. A vasúti átjárók ügyében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség folytat egyeztetéseket a MÁV-val.

   

  Lakos: Tudomása szerint vannak olyan lakók, akiknek már augusztusra el kell hagyniuk az ingatlanukat a vasút melletti részen.

   

  Mészáros Mihály: Rá fog kérdezni, de az óvodát nem fogják megszüntetni. A Kós Károly Szakközépiskolában 2 osztályt nem tudtak elindítani, mivel 12-13 jelentkező volt csak, ezekre a szakképzésekre nincs kereslet, nincs elég jelentkező.

   

  Lakos: Nem tartja megfelelőnek a szemléletet 50 %-ot az állam, 50 %-ot pedig az önkormányzat ad. Honnan nem kapja meg az iskola a támogatást, az önkormányzattól?

   

  Mészáros Mihály: Tervezték, hogy létrehoznak területi integrált szakokat, azonban ez nem valósult meg, a szakmai gyakorlat miatt nem tudják megoldani.

   

  Lakos: Cégénél vállalnák a gyerekek szakmai, gyakorlati továbbképzését, melyről az iskolát tájékoztatták is. Véleménye szerint a szakmunkás képzésre nagyobb súlyt kellene fektetni. A Munkaügyi Minisztérium által tervbe volt véve, hogy Szentendrétől Dunaújvárosig egy területi integrációs központot hoznak létre, melynek központja Érden lett volna. Tavalyi évben pályázat indult az iskolában egy komoly tanműhely építésére, melyhez az anyagi feltételek is rendelkezésre álltak, azonban nem lett belőle semmi. Véleménye szerint több szakmát kellene indítani, és ahhoz hozzáértő tanárokat biztosítani, így a gyerekek szakmai továbbképzése megoldható lenne. Az említett cég mintegy 800 fővel dolgozik, kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget. Az iskolák kinézete katasztrofális, úgy gondolja, hogyha szakmát képeznének, ezeknek a felújítása is megoldható lenne.

   

  Mészáros Mihály: Érdeklődni fog erről az Oktatási és Művelődési Iroda vezetőjénél, aki ismeri a szakmai hátteret.

   

  3. NAPIRENDI PONT

   

  Tárgy: Tájékoztató a csatornázási közműtársulás létrehozásának előkészületeiről

   

  Mészáros Mihály: Elmondja, hogy a 3. és 4. választókerületi lakosok a szándéknyilatkozatok mintegy 64 %-át írták alá, ha a 67 %-ot elérik, akkor lehet kötelezni a többi lakost is. A 100 ingatlanonként 1 képviselőből még néhány fő hiányzik, ezután kezdik szervezni a társulásokat, de a képviselőket értesíteni fogják, a feladatokról. Azok léphetnek be, akik a meghatározott időpontig lakhatási engedéllyel rendelkeznek.

   

  Lakos: Amennyiben megépül a csatorna, akkor nem lehet megoldani, hogy kicsivel többet fizessen a lakosság, és az utat is megépítsék?

   

  Mészáros Mihály: Nem lehet összevonni a pályázatokat, jelenleg a csatornázási projekt van folyamatban.

   

  Lakos: Érd pályázott útépítésre? Az szerepel a szerződésben, hogy az utat a csatornázás után az eredeti állapotába kell visszaállítani.

   

  Mészáros Mihály: A pályázatok benyújtása folyamatos, a Diósdi utat és a Felsővölgyi utat megpályázták és megnyerték, azonban a nagy projekten nem nyert a város. Először a csatornázást szeretnék megvalósítani, ha az meglesz, lehet ütemezetten tovább haladni.

   

  4. NAPIRENDI PONT

   

  Tárgy: Tájékoztató a 2008. március 27-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

   

  Mészáros Mihály: Ismerteti a Közgyűlés napirendi pontjait és azok lényegét. Elmondja, hogy egy Szigetszentmiklósi Kft. egy lakónegyed kiépítését tervezi a Benta Völgye TSZ helyén, mintegy 2000 főre számolva, ahol egy 19 emeletes toronyház tervei is a megvalósítandók között szerepel. Ezt a napirendi pontot a Közgyűlés a holnapi nap folyamán tárgyalja.

   

   

  A Településrészi Önkormányzat ülése 19:00 órakor befejeződött.

   

   

  K. m. f

   

   

                                                                                                     Mészáros Mihály

                                                                                                 településrészi ÖK. elnöke

   

   

   

   
  Nyomtatás
  Ajánlás a Facebook-on Share
  Események
  2018. november
  HKSzCsPSzV
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930
  Felhívások
  Meghívó
  2018.11.19. hétfő 18:30
  Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
  2018.11.22. csütörtök 18:00
  Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
  2018.11.29. csütörtök 11:44
  Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
  foldrajzi.jpg
  katasztrofa
  erdi_ujsag_2016.jpg
  Érdi Lap
  tamop
  napraforgp
  Érdi galéria