erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Tusculanum Településrészi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
emélkeztető_2008.05.14.
2009.11.20. péntek 10:57

 

EMLÉKEZTETŐ

 

 

A Tusculanum Településrészi Önkormányzat

2008. május 14-i üléséről

 

EMLÉKEZTETŐ

 

Készült: A Tusculanum Településrészi Önkormányzat 2008. május 14-i üléséről

 

Jelen vannak: 10 megválasztott képviselőből 6 fő,

 

Helye: Gárdonyi Géza Általános Iskola Érd, Gárdonyi Géza u. 1-3.

 

Mórás Zsolt elnök: Köszönti az ülésen résztvevő tagokat, megállapítja, hogy a részönkormányzat ülése határozatképes.

 

NAPIREND:

 

1)      A Gárdonyi Géza általános iskola épületén felszerelni tervezett rádióantennákról szóló hatáselemzés megvitatása

 

2)      Egyebek

 

1.                  NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: A Gárdonyi Géza általános iskola épületén felszerelni tervezett rádióantennákról szóló hatáselemzés megvitatása

 

Mórás Zsolt: Elmondja, hogy a napirend ismételt megtárgyalására azért került sor, mert az előző ülésen határozatképtelenek voltak. A részönkormányzat korábban alkotott egy véleményt, hogy a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság határozzon a kérdésben, azonban a bizottság a részönkormányzat véleménye nélkül nem dönt. Az anyagot mindenki ismeri, továbbá a cég korábbi üléseken is tájékoztatta a tagokat, válaszolt a feltett kérdésekre. Elmondja, hogy a Széchenyi Általános Iskola épületén is már évek óta van egy ilyen bázisállomás, továbbá a környéken is szereltek már fel ilyen antennát. Úgy gondolja, hogy amennyiben nem támogatják a bázisállomás kiépítését, a cég meg fogja találni a megoldást, hogy a környéken helyezze azt el. Az iskola számára további előnyt jelenthet, hogy költségvetését évente 1,5 millió forinttal növeli.

 

Szloboda József: Továbbra is fenntartja véleményét, hogy Donkó Ignác legyen jelen az üzembehelyezési-mérés során.

 

Mórás Zsolt: Rendben ezt rögzítették, de a tagok is figyelemmel kísérhetik a mérést. Kérdése az iskola igazgatójához, Erdélyi Jánoshoz, hogy mi a véleménye az antenna iskolára történő elhelyezéséről?

 

Erdélyi János: Elfogadhatónak tartja, hiszen a kisugárzás hatása az objektív mérések ismeretében a környezetre minimális, azonban az iskolának hosszú távú bevételi forrást nyújtana, és esztétikailag sem rontja az iskola képét. A kiviteli terveken jelölni kell az antennát az iskola épületén, mert ha ez nem jelenik meg rajta, akkor 5 évig nem lehet az EU-s pályázatok miatt ezen változtatni.

 

Mórás Zsolt: Tehát a kiviteli tervekbe mindenképpen kerüljön bele az antenna elhelyezése az iskola épületére. Ezzel a kiegészítéssel felteszi szavazásra, a T-mobil állomás megépítését a Gárdonyi Géza Általános Iskola épületén.

 

A Tusculanum Településrészi Önkormányzatnak 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatta a T-mobil állomás megépítését a Gárdonyi Géza Általános Iskola épületén, azzal a kiegészítéssel, hogy az antenna kiépítése kerüljön bele a kiviteli tervekbe.

 

2.                  NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Dr. Dániel József: Néhány észrevételt tesz a csatornázással kapcsolatos szándéknyilatkozatra. Az engedményezési nyilatkozatokban az szerepel, hogy OTP Lakástakarék-pénztár Rt. mely helyesen Nyrt, továbbá úgy gondolja, hogy a dokumentumok hivatkozásai nem fedik egymást, vegyék bele, hogy „csak együtt érvényesek”. Az internetről letöltött dokumentumokon nem szerepel dátum, készítsenek nyomtatható verziót, melyen ez szerepel és érvényes. A zöld színű nyomtatványban szerepel, hogy „Ezt a 440 ezer forintot átengedményezi az engedményezési nyilatkozatba, …… a lejárt tartozások kifizetésére”. A lejárt tartozás azt jelenti, hogy nem fizettek időre, tehát csődeljárást lehet kezdeményezni a társaság ellen. Tehát le nem járt tartozás kifizetése lenne helyesen. Továbbá bele kellene foglalni azt is, hogy a társaság vezetőségének, kivitelezőnek a hibájából keletkezik lejárt tartozást, azért ki a felelős. Ne hagyjanak a dokumentumokban bizonytalan megfogalmazásokat.

 

Segesdi János: Egyeztetni fog a jogász kollégákkal. Az N-Alexander megbízatása a csatornázási társulatok létrejöttével megszűnik. A cég mintegy 128 településen szervezte a közműtársulások megalakulását.

 

Dr. Dániel József: A szándéknyilatkozatba a lakosság érdekeit is foglalják bele, mivel nagyrészt csak a társaság érdekeit tartalmazza. Dolgozzák ki, hogy az egyes folyamatok számon kérhetők legyenek.

 

Segesdi János: Megköszöni az észrevételeket, meg fogják vizsgálni.

 

Mórás Zsolt: Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett, bezárja a településrészi önkormányzat ülését, megköszöni a részvételt.

 

 

A Tusculanum Településrészi Önkormányzat ülése 19:30 órakor befejeződött.

 

 

                            K.m.f.

 

 

 

       Mórás Zsolt 

                                                                    településrészi ÖK. elnöke

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria