erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Érd-Erzsébetváros vízrendezése (KMOP 3.3.1/B-2008-0028)
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Lakossági fórumot tartottak Érden
2010.03.26. péntek 10:08

 

Két hónapja zajlanak Érd-Erzsébetváros (Rávna) területén a vízrendezési munkálatok. Az uniós támogatásból megvalósuló beruházásról lakossági fórumot tartottak Érden, ahol az önkormányzat vezetése és a beruházás kivitelezői válaszolak a kérdésekre.

A Rávna-településrész vízrendezési munkálatai január végén kezdődtek, és jelenleg az első ütem megvalósítása folyik. Az Érd-Erzsébetváros vízrendezése című, KMOP-3.3.1/B-2008-0028 azonosító számú pályázat alapján zajló csaknem 700 millió forintos beruházás az Európai Unió által biztosított 597.144.000 forintos támogatás és a város által biztosított önrész segítségével valósulhat meg.

 

Az elkövetkező hónapok folyamán több lépcsőben, más infrastrukturális beruházásokkal (útburkolat-felújítás, szennyvízcsatornázás) összehangoltan történik meg a „vízgyűjtő elv” alapján működő műszakilag egységes vízelvezető rendszer kiépítése, és a mély fekvésű területeken a talajvíz szintjének csökkentése. A beruházás keretében csaknem 8551 méter hosszon épül a víz elvezetésére alkalmas burkolt árok, illetve csapadék csatorna, 2333 méteren a talajvíz szintjét szabályozhatóvá tevő drain hálózat kiépítésére kerül sor, az Éva utca végén pedig egy átemelő kerül kialakításra.

A projekt résztvevői és az önkormányzat vezetése a beruházás kezdetétől fontosnak tartották az érintett területen lakó polgárok tényszerű és korrekt tájékoztatását. E megfontolásból március közepén lakossági fórumot is rendeztek Érden a Bolyai Iskolában, ahol T. Mészáros András polgármester, Antunovits Antal, a városrész önkormányzati képviselője és a vízrendezési munkálatokkal megbízott cég képviselői válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

 

Antunovits Antal a fórum házigazdája elmondta, hogy amint azt a lakók is tapasztalhatták, a munkagépek a Piroska és Eszter utcákban elkezdték az árkok kialakítását és az elvezető rendszer kiépítését. Vagyis a sok ígéret után végre a konkrét megvalósítás is megkezdődött.
Az érintett utcák lakói elsősorban arról érdeklődtek, hogy utcájukban milyen műszaki megoldásokkal épül ki a vízelvezető rendszer, és hogyan történik majd a kapubejárók helyreállítása.

 

A fórumon fontos téma volt az időzítés kérdése, azaz hogy mikor, mely területeken zajlanak majd munkálatok, és várhatóan mikor kerül sorra egy-egy adott utca. A kivitelezésben résztvevő cég képviselője tájékoztatta a megjelenteket, hogy előzetesen minden lakó értesítést kap a beruházás várható ütemezéséről, azaz lesz idő felkészülni a munkákkal járó ideiglenes kényelmetlenségekre. A kivitelező elmondta, hogy a kapubejárókat minden ingatlan előtt a lehető legmegfelelőbb és legbiztonságosabb módon fogják kialakítani.

 

A fórumon kérdésként merült fel a vízrendezési és szennyvízcsatorna-építési projektek összehangolása. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a szennyvízcsatorna beruházás közbeszerzési szakaszban van, de az önkormányzatnak határozott szándéka, hogy a két beruházás összehangoltan történjen. A fórum rétvevőit arról is tájékoztatták, hogy a szennyvízcsatorna projekt indulása előtt újabb lakossági fórum várható.

Érd Erzsébetváros településrészének vízrendezése a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP 3.3.1/B-2008-0028 számú, Belterületi csapadékvíz-elvezetés és gyűjtés című pályázat keretében biztosított 597 144 000 forintos támogatásból valósul meg. A kivitelezési munkálatokat az EG 2009. Konzorcium végzi, közreműködő szervezetként a Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. jár el. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria