erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2006...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE ALAKULÓ ÜLÉSE
2006.10.13. péntek 14:19
Adv

2006. október 12-én – nagyszámú meghívott vendég és érdeklődő jelenlétében – tartotta alakuló ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése.  

Az ünnepélyes keretek között zajló ülésen az önkormányzati törvényben előírt kötelező napirendi pontok közül elsőként Karlovszky Mária, a Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója hangzott el, az október 1-jei önkormányzati választás lebonyolításáról és eredményéről. Ezt követően a megválasztott polgármester és a közgyűlés tagjai átvették megbízólevelüket a Választási Bizottság elnökétől, és bejegyezték nevüket a Krónikába. A megbízólevelek átadását követően a közgyűlés tagjai, majd a közgyűlés előtt a polgármester letette a törvényben előírt esküt.

Tóth Tamás korelnök felkérésére Szűcs Lajos, az Országgyűlés Jegyzője, országgyűlési képviselő, majd Dr. Jánosi György, a város országgyűlési képviselője köszöntötte a Közgyűlést.

A köszöntők után T. Mészáros András polgármester mondott programbeszédet.

Az alakuló ülés következő napirendi pontja az alpolgármesterek megválasztása volt. T. Mészáros András polgármester három alpolgármester megválasztását indítványozta: főállású alpolgármesternek Segesdi Jánost, társadalmi megbízatású alpolgármesternek pedig dr. Aradszki Andrást és dr. Csőzik Lászlót javasolta. Dr. Csőzik László a jelölést nem fogadta el, így a Közgyűlés – urnás szavazással – két alpolgármestert választott. Egyhangú szavazással főállású alpolgármester lett Segesdi János, társadalmi megbízatású polgármester pedig dr. Aradszki András. A megválasztott alpolgármesterek a HVB elnöke előtt e minőségükben esküt tettek.

Az alakuló ülés ünnepélyes részének lezárásaként a jelenlévőket állófogadásra hívta meg Tóth Tamás korelnök T. Mészáros András polgármester nevében. A fogadáson Tóth Tamás korelnök mondott pohárköszöntőt.

A szünet után a leköszönő polgármester juttatásának megállapításával folytatódott a Közgyűlés. Ezt követte a polgármester illetményének meghatározása. A Közgyűlés T. Mészáros András polgármester illetményét 533.600,-Ft-ban, költségátalányát pedig illetménye 30 %-ának megfelelő összegben állapította meg. 

A Közgyűlés ezután T. Mészáros András polgármester vezetésével folytatódott. A polgármester javaslatot tett az alpolgármesterek illetményének, tiszteletdíjának és költségátalányának megállapítására. A Közgyűlés Segesdi János főállású alpolgármester illetményét 515.200,-Ft-ban, költségátalányát  illetménye 20 %-ának megfelelő összegben, dr. Aradszki András társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját 184.000,- Ft-ban, költségátalányát  tiszteletdíja 20 %-ának megfelelő összegben állapította meg. 

A Közgyűlés alakuló ülésének következő napirendje a bizottsági szervezet létrehozása volt, melynek során megválasztották a bizottságok elnökeit és képviselő tagjait. A nem képviselő bizottsági tagok megválasztására a következő ülésen kerül sor. A Közgyűlés 11 bizottságot hozott létre: Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző Bizottság, Vagyongazdálkodási és Beszerzési Bizottság, Városfejlesztési és Műszaki Bizottság, Környezetvédelmi Bizottság, Egészségügyi Bizottság, Szociális Bizottság, Oktatási és Művelődési Bizottság, Sport és Ifjúsági Bizottság, Vagyonnyilatkozati és Összeférhetetlenségi Bizottság, Európai Uniós és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága, Közrendvédelmi Bizottság.

A Közgyűlés Tóth Tamást fejlesztési, Jakab Bélát pedig költségvetési tanácsnokká választotta.

A Közgyűlés módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatot, majd pedig – a törvény módosulás miatt – a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról, juttatásáról és költségtérítéséről szóló rendeletet is.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria