erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2006...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Alközpont épül a Bem téren
2006.06.12. hétfő 21:16
Adv

Interspar áruház épülhet Érden, a Bem téren – a pályázatokat elbíráló bizottság egyhangú javaslatát megerősítve így döntött május 18-i ülésén a képviselő–testület.Az erről szóló megállapodást dr. Döcsakovszky Béla polgármester június 7-én írta alá a Generál Kft. ügyvezető igazgatóival, Csiba Gáborral és Feiner Péterrel.


Az épületben helyet kaphat - a lakosság jobb ellátását szolgáló - önkormányzati ügyfélszolgálati iroda, orvosi rendelő, posta, gyógyszertár, stb. A parkvárosiak tehát helyben intézhetik az ügyeiket, nem kell majd a központba utazniuk.

A pályázati kiírásban szereplő feltételeket mindkét pályázó teljesítette: a Bem téri alcentrum kialakítását segítő „tömbösített” beépítésben gondolkodtak. A megépítendő áruház épületébe a hipermarket üzleten kívül mindkét pályázó szolgáltató funkciók ellátásához szükséges helyiségek és kis üzletek kialakítását is ígérte. Összességében azonban a Generál Kereskedelmi Kft. - a SPAR csoport ingatlanfejlesztéssel foglalkozó kft-jének - ajánlata bizonyult jobbnak.


A Generál Kereskedelmi Kft. a teljes tömb összes ingatlanát - egy kivételével - megvásárolta, a meglévő épületeket elbontja, kiépíti a buszmegállót és a fordulót. A Gépész utca és az Asztalos utca rendbetételén kívül felújítja az Iparos utcát is, 60 millió forint értékben. Az épület összterülete - parkoló nélkül - mintegy 12 ezer négyzetméter lesz. Az üzlet eladótere négyezer négyzetméter, ahol élelmiszeren kívül textil, sport-játék-kemping termékek és műszaki cikkek is várják majd a vásárlókat. Az önkormányzat számára felajánlott 700 négyzetméteres területet a tulajdonos 50 évre - jelképes - 1 euro+áfa havi és négyzetméterenkénti díjért engedi át az önkormányzatnak. Az építtető a jogerős építési engedély kézhezvételétől számítva 15 napon belül megkezdi az építkezést, melyet 3 éven belül kell befejeznie.


A döntésben szerepet játszott, hogy a Generál Kereskedelmi Kft. nagyobb területű és értékű beruházást, és nagyobb területű eladóteret és parkolót tervez, így hosszú távon - azon túl, hogy a lakosság színvonalasabb ellátást kap - nagyobb helyiadó bevétel is várható.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. augusztus
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Felhívások
Meghívó
2018.09.23. vasárnap 10:00
Városi főtér
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria