erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2006...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
ÉTV: nagyobb kapacitás, új ügyfélszolgálati iroda
2006.09.26. kedd 14:42
Adv

Ünnepélyes keretek között, dr. Varga Miklós államtitkár jelenlétében adták át szeptember 22-én a vízügyi hatóság engedélyét az érdi szennyvíztisztító kapacitásbővítésére azon az avatón, amelyen az Érd és Térsége Víziközmű Kft. új ügyfélszolgálati irodáját nyitották meg Érd belvárosában. A tisztítókapacitás növelése jelentős szennyvízhálózat-bővítést tesz lehetővé Érden és az ÉTV szolgáltatási területén. Az új, elektronizált ügyfélközpontba pedig már a mozgássérültek is bejuthatnak.

 

A Veolia Víz Zrt. és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. ez év tavaszán vált szakmai befektetőként résztulajdonosává az Érd és Térsége Víziközmű Kft-nek. A Veolia Víz Zrt. és az FCSM Zrt. másfél milliárd forintot fizetett az üzletrészért az önkormányzatoknak, és az ÉTV korszerűsítését is vállalták. Az ÉTV a szolgáltatási területéhez tartozó településeken mintegy 106 ezer főt lát el vezetékes vízzel és jelenleg kb. 46 ezer fő szennyvizét vezeti el és tisztítja meg.

A Veolia ígéretei között az elsők között szerepelt, hogy a jelenlegi kapacitást jelentős mértékben növelni fogják. Az érdi szennyvíztisztító telep korlátozott fogadóképessége miatt nem engedélyezték a közületek szennyvízcsatornára történő rákötését, valamint a hálózat bővítését. 1994-ben ugyan elindult egy kapacitásbővítő beruházás, de a vállalkozó csődje miatt a munka leállt.

Ez év augusztusában fejeződött be az a nagyszabású kapacitásbővítés (napi 5 ezerről 8 ezer m3-re), amelynek köszönhetően az ÉTV vezetői 22-én átvehették a vízügyi hatóság engedélyét. Így a telep mostantól több mint másfélszeres kapacitással működhet, amelynek eredményeképpen jelentős szennyvízhálózat-bővítés indulhat meg. Ma már az összes beérkező szennyvíz biológiai tisztítást követően, határértékeknek és EU-elvárásoknak megfelelő minőségben távozik a telepről.

- Mindenki tapasztalhatta, hogy az idén nyáron, ellentétben a korábbi évekkel, Érd vízellátása kielégítő volt - nyilatkozta Lanku Ildikó, az ÉTV Kft. ügyvezető igazgatója. - A Veolia Víz és az FCSM jelentős szakmai segítséget nyújtott és nyújt az ÉTV-nek. Szakmailag átvilágítottuk a teljes rendszert és hálózatot, különös tekintettel a biztonságra. A változtatásokat ezek figyelembevételével indítottuk el.

A társaság a saját termelésű víz volumenének növelése érdekében – többek között – hidraulikai tanulmányt készített és megkezdte a saját tulajdonú kutak felülvizsgálatát is. A Duna-parti vízműtelepen és nagyobb gépházakban szivattyúcseréket hajt végre, sőt Érden a Nyírfa és a Fonó utca között egy 300-as töltővezeték építését is megkezdte.

- Nagyon fontosnak tartottuk, hogy az ügyfeleket, fogyasztókat a számukra kényelmes körülmények között fogadhassuk - folytatta az igazgatónő. - Ezért megvásároltunk és átalakítottunk egy volt bankfiókot a város központjában. Ez az ügyfélközpont teljesen elektronizált, interneten keresztül is elérhető és a mozgássérültek is könnyen bejuthatnak.

A szennyvíztisztító kapacitásbővítésének és az új, korszerű ügyfélközpont munkába állításának köszönhetően Érd és környéke korszerű, a mai igényeknek megfelelő víziközmű szolgáltatóval büszkélkedhet. Az első hetekben, az igények pontosabb megismerése és felmérése érdekében az ÉTV legfelsőbb vezetői személyesen tartanak majd ügyeletet az új ügyfélszolgálaton.

 

Az ÉTV által ellátott terület:

Víz

 

 

Szennyvíz

 

Csatornázottság

%

ÉRD

 

ÉRD

 

 

BIATORBÁGY

 

BIATORBÁGY

 

90

 

BUDAJENŐ

 

 

 

 

 

DIÓSD

 

DIÓSD

 

40

 

 

 

 

HERCEGHALOM

 

95

 

PUSZTAZÁMOR

 

PUSZTAZÁMOR

 

90

 

REMETESZŐLŐS

 

REMETESZŐLŐS

 

95

 

SÓSKÚT

 

 

 

 

 

TÁRNOK

 

TÁRNOK

 

40

 

TELKI

 

 

 

 

 

TÖRÖKBÁLINT

 

TÖRÖKBÁLINT

 

85

 

 

Szennyvíztisztító telepek száma: 5. Átemelő-telepek:  70 db.

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria