erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2006...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Gőzerőre kapcsolt a zöldjárat
2006.12.12. kedd 14:21

Próbálják behozni a lemaradásokat

A környezettudatos élet nem feltétlenül a könnyebbik út még napjainkban, különösen akkor, ha a gondosan összegyűjtött, módszeresen bezsákolt zöldhulladék, meg az időt igénylő munkával rendszerezett, „méretre szabdalt”, kötegelt gally, ág és fanyesedék hetekig áll és megy tönkre a ház előtt, holott már régen a komposztálóban lenne a helye! Pedig – ahogy lapunk is hírül adta – a tavalyi évhez hasonlóan, október 1-től ismét elindult városunkban a zöldjárat, hogy begyűjtse az újrahasznosítható kerti hulladékot. Ezeknek a speciális kukás autóknak már két hónappal ezelőtt az előre rögzített, pontos „forgatókönyv” szerint kellett volna utcáról-utcára haladniuk (naponta mintegy száz utcát érintve), de sajnos nem így történt. Nem egy, jó előre beharangozott szállítási területen ugyanis hiába tették ki az emberek idejében komposztálandó hulladékot, a zöldjárat valahogy hetekig elkerülte őket.

Úgy tűnik azonban, hogy nem örökre, hiszen Segesdi János alpolgármester úgy nyilatkozott lapunknak, hogy az Érd-Kom Kft. a napokban gőzerővel kezdte el pótolni eddigi mulasztásait. A hét végén is, és nagyobb létszámmal, több gépkocsival dolgoztak a hulladékszállítók, ennek köszönhető, hogy sikerült már a november közepére tervezett utcákat is bejárni, így elképzelhető, hogy hamarosan mérséklődik a nagy lemaradás.

-Ettől kezdve zökkenőmentes lesz a zöldjárat?

-  A városvezetés felhívta a Érd-Kom vezetésének figyelmét a szerződésben vállalt kötelezettségeire. Ígérete szerint az Érd-Kom Kft. mindent megtesz, hogy pótolja az eddigi hiányosságokat, mi pedig igyekezünk a lakosságot a helyi médiában is minél pontosabban tájékoztatni, mikor merre lehet számítani a „zöld” kukás autók érkezésére.

-Valójában mi okozta a fennakadást, hiszen városunkban nem először indult a zöldjárat?

-Késett a szelektív hulladékgyűjtő-, szállító jármű átadása, de ezt már akkor is tudni lehetett, amikor a zöldjárat ütemtervét készítették. Éppen ezért már a közzétételekor tudni lehetett, hogy nem tarthatóak az abban foglaltak, és erről az Érd-Komnak a lakosságot is tájékoztatnia kellett volna. Így a lakosokat meg lehetett volna kímélni a felesleges bosszankodástól. A polgármesteri hivatal folyamatosan kapcsolatban áll az Érd-Kom ügyvezetőjével, így pontos tájékoztatást kapunk arról, hol tartanak a zöldhulladék begyűjtésével, hiszen valamennyiünk érdeke, hogy minél előbb megfelelő helyre kerüljön a környezettudatos lakosok által kihelyezett zöldhulladék.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria