erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2006...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Városi karácsony
2006.12.18. hétfő 09:57

„A szeretet élménye nélkül sikeresek lehetünk, elégedettek lehetünk, csak egészen jól nem érezhetjük magunkat. A karácsony lehetőség számunkra, hogy szeretteink körében megismerhessük egymás ünnepi arcát, felfedezhessük és megmutathassuk egymás iránti szeretetünket. Azt az arcot, ami a hétköznapok gyakran lelketlen rohanásában egyre ritkábban tud megmutatkozni”. E gondolattal köszöntötte T. Mészáros András polgármester Érd város karácsonyi ünnepségén a közönséget. A bensőséges hangulatú rendezvényen fellépett a técsői Ruszin zenekar, a Szirmok női kórus, Jónás Judit, valamint Szigeti Eszter és Varga Zoltán.

az A programot sütemény- és bejglikóstoló követte, melyhez hozzájárult a Dunakenyér Bt., az Osváth Kereskedőház, a Pataki Cukrászda, a Rétesház, a Soós Pékség és az önkormányzat.

T. Mészáros András polgármester ünnepi beszéde

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Ünneplő Közönség!

Tudom jól: nem a sok beszéd, hanem sok figyelem, az egymásra tekintés figyelme adja egy ünnep valódi erejét. Ezt a tekintetet nem is kívánom hosszabb időre magamra vonni, csupán néhány egyszerű gondolat segítségével szeretném kifejezni jó kívánságaimat a karácsony és a közelgő új esztendő kapcsán.Nem tudom, Önök miként vannak ezzel, de gyermekkorom karácsonyaiból nem is mindig a történetek, vagy az ajándék okozta öröm maradt meg bennem, sokkal inkább az átélt élmény hangulata. A bensőségesség. Én akkor ténylegesen láttam magam körül, amint nem csupán az ünnepi fa, hanem a lélek is díszbe öltözik. S most sok-sok évvel idősebben látom azt is, hogy erre valóban és igazán nagyon nagy szükségünk van. A szeretet élménye nélkül sikeresek lehetünk, elégedettek lehetünk, csak egészen jól nem érezhetjük magunkat. A karácsony lehetőség számunkra, hogy szeretteink körében megismerhessük egymás ünnepi arcát, felfedezhessük és megmutathassuk egymás iránti szeretetünket. Azt az arcot, ami a hétköznapok gyakran lelketlen rohanásában egyre ritkábban tud megmutatkozni. Azt az arcot, amitől egy apa, csupán apává, egy anya, csupán anyává, a gyermek pedig csupán gyermekké válik. Amikor egyikünk sem hozza magával mindennapi szerepeit: amikor mindenki egyszerűen önmaga. A gyermek nem tanuló, csak gyermek, a szülők pedig nem tanárok, nem villanyszerelők és nem buszsofőrök, csak szülők. Így is kell találkoznunk egymással, így is meg kell tapasztaljuk önmagunkat. Erre azonban készülnünk kell, ahogy a három király hosszasan utazott egykor Betlehemig, vagy ahogy a Szent család vándorolt a jászolig, úgy nekünk is sok-sok előszobán át kell levetnünk magunkról a kintről magunkkal hozott érzéseket, hatásokat. Hosszasan kell készülnünk, hogy amikor aztán eljön a pillanat, akkor minél inkább készen álljunk, hiszen ez az út a bensőnkig vezet, s ezáltal a bensőségességig, ami örömet ad az ajándékhoz, s ami kedvet ad: egymáshoz.A mai este is ebben segít bennünket. Szórakoztat és felkészít. S ezért is nagyon köszönöm a fellépőknek, hogy megajándékoznak bennünket, adnak magukból valamit, amivel mi is gazdagodhatunk.


A jó szórakozás mellé e gondolatokkal kívánok valamennyiüknek áldott, békés karácsonyt és eredményekben gazdag, boldog új évet!

Köszönöm figyelmüket!

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria