erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2006...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Polgármesterek a víziközmurol
2006.02.08. szerda 22:40
Adv

A Buda-környéki települések önkormányzatai a biztonságos, korszeru vízszolgáltatás érdekében szakmai befekteto bevonása mellett döntöttek. Az Érd és Térsége Víziközmu Kft. kisebbségi üzletrésze értékesítésérol, a pályázatról, a vízellátásban várható jelentos javulásról tartott sajtótájékoztatót Keller László országgyulési képviselo, Dr. Döcsakovszky Béla Érd, Dr. Gergely István Tárnok, Konig Ferenc Sóskút, Pátrovics Benedek Pusztazámor, Schnaider László Herceghalom és Turai István Törökbálint polgármestere 2006. február 6-án délelott. A sajtótájékoztatón részt vett házigazdaként Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is.

Az önkormányzatok döntése ellen jelentos politikai és médiatámadás bontakozott ki az utóbbi napokban. Féligazságokkal, részinformációkkal és szándékos hazugságokkal próbálják egyesek félrevezetni a települések lakóit. Mi, a települések polgármesterei nem politikai szempontokat, vagy részérdekeket mérlegelünk. Döntésünkkel a települések korszeru, biztonságos vízellátását, a mai kornak megfelelo csatornaszolgáltatást, valamint az önkormányzatok közmuvagyonának megóvását és gyarapítását tuztük ki célul.


Öntsünk tiszta vizet a pohárba - vegyük sorra a tényeket!

 • A híresztelésekkel ellentétben a tény az, hogy nem akarunk közmuvagyont, vízkészletet és vezetékhálózatot eladni, és a vevo nem is akar ilyet vásárolni. Ezek továbbra is az önkormányzatok osztatlan közös tulajdonában maradnak.

 • Az adásvétel tárgya a közmuveket jelenleg üzemelteto ÉTV Kft. kisebbségi, 26 %-os üzletrésze. A pályázaton gyoztes szakmai befekteto ezért másfél milliárd forintot fizet az önkormányzatoknak. Az összeg nagy része a közmuvek fejlesztését szolgálja. Az üzletrész vételárának jelentos része külföldi toke, és nem a többségi fovárosi tulajdonban lévo FCSM Rt. biztosítja.

 • A kisebbségi tulajdonrészt 25 évre adják el a tulajdonos önkormányzatok. A vevo a tulajdonrész megvásárlásával vállalja, hogy a mai kornak megfelelo színvonalon, az önkormányzatok elvárása szerint üzemelteti a térség víz- és csatornarendszerét.

 • 25 év után a jelentosen megnövekedett értéku üzletrészek visszakerülnek az önkormányzatokhoz.

 • Az önkormányzatok a pályázatban kikötötték: a vásárló nem növelheti a jelenlegi bevételi szintet reálértéken, azaz a mindenkori szolgáltatási árakat csak az inflációval növelheti. Profitot a befekteto csak a költségek csökkentésével érhet el.

 • A pályázat szigorú feltételt szab a befektetonek. Vállalnia kell, hogy

  • ha hamarosan megkezdodhet a munka, akkor nyárra teljes egészében megszunik a vízhiány a térségben, és az ellátást a legnagyobb nyári melegben is garantálja;

  • megkezdi a csatornahálózat fejlesztését, ami az önkormányzatok tulajdonát gyarapítja. Már az elso szakaszban, csak Érden több ezer család juthat csatornához;

  • olyan hálózati rendszert alakít ki, amely folyamatosan, a települések minden részében tovább bovítheto lesz;

  • a konzorcium olyan ügyfélszolgálatot alakít ki, amelyik nem csak tájékoztat, hanem konkrét segítséget is ad a csatlakozások megvalósításához. Jelentos technikai fejlesztést is végrehajt annak érdekében, hogy kényelmes, a mai kommunikációs eszközökkel is könnyen elérheto segítséget tudjon adni a fogyasztóknak;

  • a konzorcium folytatja az árvíz- és belvízvédelemben a térségnek eddig is többször nyújtott segítségét;

  • az ÉTV Kft-t – mely továbbra is önkormányzati többségi tulajdonban marad – muszakilag sikeres és gazdálkodásában stabil, az ügyfelek igényeinek megfelelni képes közszolgáltatóvá alakítja.


A fentiek alapján az önkormányzatok és a polgármesterek ezúton kijelentik: a legjobb és a települések számára legelonyösebb megoldást választották a sürgos vízellátási és csatornázási gondok megoldására. Remélik, hogy a tények meggyozik azokat is, akik eddig rosszindulatú pletykák és híresztelések miatt tartottak a nagy tapasztalatú szakmai befekteto bevonásától a közmugondok megoldásába.

 

A pályáztató önkormányzatok polgármesterei


A tetejére

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria