erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2013....
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Megkezdődnek a Törökbálinti út munkálatai
2013.04.17. szerda 14:00

Érd egyik legforgalmasabb közútjának csatornázási munkálatai kezdődnek a jövő héten. A kivitelezők már készen állnak, a forgalom ideiglenes elterelésére szerződés született a Volánbusz Zrt.-vel és a polgárőrség is felkészülve várja, hogy mikor, hol lesz szükség a forgalom irányítására, egyéb segítségre a munkálatok során.

A Törökbálinti út központi szerepet tölt be az Érd-parkvárosiak életében. Nemcsak a Törökbálint felé tartó szakaszt köti össze a várossal, de ez az az útszakasz, amire a kisebb utcák rácsatlakoznak, és ami vezeti a forgalmat a belváros irányába. Felbontása, lezárása sok nehézséget fog támasztani a környékben lakók számára, de a város vezetésének kifejezett kérésére, a kivitelezők és a csatornázási munkát segítő szervezetek is igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a kellemetlenség minél rövidebb ideig tartson, a munkát minél gördülékenyebben és a lehető legkevesebb fennakadással végezzék, hogy a megszokott útvonal csak rövid ideig legyen elzárva a forgalom elől.

A munkák első ütemében a Bajcsy Zsilinszky és Simító út közötti szakaszon az úttest bal oldalán végzik a munkálatokat. Ebben az ütemben a Törökbálinti út egyirányúsítva lesz, Törökbálint felöl zavartalanul lehet közlekedni a belváros felé. A Bajcsy Zsilinszky útról ebben az időszakban nem lehet rákanyarodni a Törökbálinti útra, ha valaki Törökbálintra szeretne menni, az Alsóerdősor és Folyondár utcákat tudja igénybe venni. A Volán buszok is ezt az útvonalat fogják használni, szükség esetén a megállókat is átigazítva az új, ideiglenes útvonalhoz. Az első ütem munkálatai várhatóan 15-18 napig fognak tartani, a munkák végeztével pedig ideiglenes aszfaltos helyreállítást végeznek a Magyar Közút előírásai szerint.

A következő három ütem pontos menetrendje még véglegesítés alatt áll, de annyit már elmondhatunk, hogy szintén félpályás lezárással és jelzőlámpás irányítással oldják meg a forgalom terelését. Ezekben a szakaszokban már nem lesz terelőút a Volán buszok számára, csak megálló áthelyezések lesznek, miről a Társaság időben értesíti az utazókat. Az utolsó három ütem munkálatai együttesen körülbelül 25-30 napig fognak tartani. 

A csatorna nyomvonala a Törökbálinti úton az M7-es felöli sávban, szakaszosan lesz vezetve, a szemben lévő oldalra útalatti átfúrásokkal fogják átvinni a vezetékeket. Lehetséges, hogy lesz olyan pont, ahol a fúrást nem tudják kivitelezni, ekkor keresztátvágást fognak alkalmazni.

A Törökbálinti útra csatlakozó utcák forgalmi rendje is a Törökbálintihoz igazodva, szintén egyirányúsítva lesz.  

A Törökbálinti út végleges helyreállítását szintén a Magyar Közút szabályai szerint kell végezni, vagyis a munkálatok befejezésé után 3-6 hónapon belül. A megfelelő konszolidációt kivárva, a kivitelező cég szeptemberre tervezi a végleges helyreállításokat. Addigi is kérjük a lakosság türelmét, megértését. Mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb és minél gördülékenyebben elkészüljenek a Törökbálinti forgalmas útszakaszok.

  

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. július
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Felhívások
Meghívó
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria