erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2008...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
T. Mészáros András polgármester ünnepi beszéde és képes beszámoló az Augusztus 20-i ünnepi rendezvényről
2008.08.21. csütörtök 12:30
Méltó módon emlékezett városunk augusztus 20-án Szent Istvánra és az államalapításra. T. Mészáros András polgármester ünnepi beszédében kiemelte: A ma Magyarországa látszat-ország mely a kiváltságosaké. Azoké, akik jó időben, jó helyen voltak. Ma Magyarország polgárai újra emberhez méltó életre vágynak.
 

 


 

A több száz fős hallgatóság előtt elmondott beszédében T. Mészáros András hangsúlyozta: a kereszténység felvételével, az államalapítással világossá vált, hogy egyetlen járható útja van a magyar államnak, s ez-az, amit Szent István képviselt, aki egész életét ennek az országnak a megteremtésére és megszilárdítására tette fel.

 

  

"A keresztyénség megtermékenyítő ereje, a keresztyén államok közössége nélkül nagyobb veszteség érhetett volna bennünket. Sem gótikus épületek nem állnának, sem a reneszánsz, sem a barokk nem érintette volna hazánkat, ahogy egyetemeink is sokkal később jöttek volna csak létre" - mondta a polgármester.  

Mészáros András szerint ma is olyan országot szeretnének az emberek, ahol a gyermek nem teher, a munka nem alamizsna, a hit nem szégyen. Ahol a nyugdíj nem segély, a tanulás nem kiváltság, az egészség nem üzlet, az otthon nem vágyálom, és ahol nem dönthetnek rólunk a megkérdezésünk nélkül. Igen, van tennivalónk, mert a látszat-ország a mai napig is, itt van - hangsúlyozta.  


 

"Minden fejlesztés egy újabb lépés Szent István útján. Minden nem csupán hírből hallott, hanem ténylegesen végzett munka abba az irányba mutat, amelyet Szent István jobbja jelölt ki" - mondta T. Mészáros András. Érdi példaként a Csatorna Társulat létrejöttét említette, amelyről sokan évekig csak beszéltek, s "voltak, akik még örültek is volna, ha nem sikerül".


 

(A beszéd teljes szövege elérhető az alábbi linken: LETÖLTÉS )
Nyomtatás
Kapcsolódó anyagok
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. augusztus
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Felhívások
Meghívó
2018.09.23. vasárnap 10:00
Városi főtér
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria