erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2008...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Szolgáltatási díjak és helyi adó módosítás, közösségi közlekedés átalakítása
2008.12.20. szombat 10:43
Adv

Megtartotta idei utolsó ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. A meghívóban 36 napirendi pont szerepelt, mely két sürgős előterjesztéssel is kiegészült. Az ülés első részében a képviselők 2009. január 1-jei hatállyal módosították a helyi adókról szóló rendeletnek az építményadó, illetve a telekadó minimumösszegére vonatkozó rendelkezéseit. Ezek szerint az építményadó esetében a minimálisan fizetendő összeg 10.000,- Ft, míg a telekadó esetében 20.000,- Ft lesz (61/2008. (XII.19.) KGY. rendelet). A rendelet ugyanakkor 1 évre 50 %-os adókedvezményt állapít meg annak, aki közművesítési beruházási hozzájárulást fizetett a megelőző évben.

Ezen túlmenően a szolgáltatók javaslatára módosították a szemétszállítási díjakat, a távhőszolgáltatás díját, mely a lakótelepen élőket érinti, illetve a víz- és csatornadíjakat is.   

Módosult a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló rendelet is. Új támogatási formát vezetett be a Közgyűlés a gyámügyi igazgatásról és a gyermekek védelmének helyi szabályairól szóló rendeletben, a gyermekek óvodáztatási támogatását.

Elfogadta a Közgyűlés a vasúti területek településrendezési tanulmánytervét, illetve az ehhez kapcsolódó településrendezési szerződést. Döntés született pályázat kiírásáról a Bem téri Óvoda és környezete hasznosítására.

Éles vita alakult ki a képviselők között a városrészek területi lehatárolásáról és elnevezéséről, így a polgármester visszavonta az előterjesztést.

Sor került három új utca elnevezésére: A Duna utca folytatásában, a Budafoki út túloldalán haladó, illetve a Tesco irányába haladó utcákat Sulák utca és Sulák köz nevet kapott. Az Ófaluban a Széles utcából kiinduló, a Szántó és Vető utcák között haladó utca Tárcsázó utca, míg a városi köztemető területétől délre eső út a Jusztina utca nevet kapta. Az itt lakók  okmányaik cseréjét az Okmányirodában kérhetik, az eljárás illetékmentes.

Döntés született a 2005-ben a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács által megítélt támogatások tárgyában.

Pályázatot írt ki a Közgyűlés a Batthyány Általános Iskola, a Széchenyi István Általános Iskola, valamint a Kós Károly Szakképző Iskola intézményvezetői álláshelyére. Felülvizsgálta a testület a Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciót, illetve a városban működő kisebbségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodást. A Közgyűlés elfogadta a 2009. évi munkatervét.

Beszámolót hallgatott meg a Testület a Vagyongazdálkodási Bizottság tulajdonosi jogainak gyakorlásáról.

Sor került a Kincses Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőjének megválasztására. Új tagokat választott a Közgyűlés az Érdligeti-Kutyavári Településrészi Önkormányzatba, valamint az Érd Városáért Közalapítvány kuratóriumába is.

Határozatot hozott a Közgyűlés az érdi közösségi közlekedési rendszer átalakításának szándékáról. Célkitűzésként fogalmazta meg egy új közösségi közlekedési stratégia, annak nyomán egy új helyi autóbuszhálózat kialakítását. Ennek előkészítéseként a napokban kísérleti buszjáratok közlekednek városunkban..  

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria