erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Batthyány program készül Érden
gazdasági program a stabil és biztonságos fejlődésért
2007.02.09. péntek 10:54

T. Mészáros András polgármester a csütörtöki térségi közmeghallgatáson bejelentette, hogy a városvezetés Batthyány-program néven olyan gazdasági program kidolgozásába kezdett, amely hosszú távon alapja lesz Érd stabil és biztonságos fejlődésének. E program alapján olyan várost építünk, ahova nemcsak lakni járnak az emberek, de otthonuknak is érzik.

A program neve kétszeresen is indokolt: egyrészt Batthyány Lajos miniszterelnök, a magyar reformkor kiemelkedő nemzeti érzelmű polgára, akinek idén ünnepeljük születése 200. évfordulóját. Politikájában megfontolt, a népszerűséget nem hajhászó, maradandót alkotó politikus volt, aki mind a közéletben, mind a gazdasági életben a haza üdvét mindeneknél előrébbvalónak tartotta.

Batthyány Lajos rokona volt Batthyány Fülöp herceg, Érd XIX. századi újjáépítője. Kultúrmecénásként is ismert volt, a Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Múzeum – Széchenyi után – második legfőbb támogatója. Érd város címerében a háromágú korona a Batthyány-családra is emlékeztet.

A Batthyány-programot várhatóan április végén fogadják el, előtte a városvezetés szeretné széleskörű egyeztetésre bocsátani. Ez a program nem a városvezetés, hanem Érd város valamennyi polgárának programja, amelynek célja, hogy mindannyian, akik itt élünk, biztonságosabb, gazdagabb, élhetőbb városban éljünk.

A program főbb pontjai közé tartozik, és ezek már az idei év költségvetésében is megjelennek:

  • A Jövő Program – amely egyrészt az iskolák, óvodák, játszóterek felújítását, építését, biztonságosabbá tételét tartalmazza. Másrészt egy olyan

  • Ösztöndíj Program, amely a hátrányos helyzetű tehetséges, szorgalmas gyerekek számára nyújt segítséget az oktatásban és a sportban való részvételhez.

  • Tervezzük a Baba Program beindítását is, amely anyagi segítséget nyújtana a gyermeket vállaló szülőknek.

  • A Batthyány-program része lesz az Otthon Program, amelynek célja Érd otthonossá tétele az infrastruktúra fejlesztésével. Ez alapvetően az utakra, a közművekre, a közlekedésre fordított kiemelt figyelmet jelenti.

  • Végül meg kell említeni az ÉRDemes Programot, amely a helyi civil, kulturális-művészeti és sportélet támogatását jelenti.

A városvezetés a Batthyány-programot a kormány megszorító intézkedései és az örökölt városgazdálkodási helyzet ellenére állította össze, mert meggyőződésünk, hogy vannak olyan területei a város és a családok életének, amelyet minden körülmények között támogatni és fejleszteni kell. Nem hagyhatjuk, hogy a jelenlegi súlyos helyzet hatásai hosszú távon rossz irányba befolyásolják az érdiek életét.

A polgármester arra kér mindenkit, legyen az politikus vagy civil, mindenkit, akinek fontos Érd, fontos, hogy ez a város méltó életkörülményeket biztosítson lakóinak, hogy támogassa a Batthyány-program megvalósítását!

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria