erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Átlátható, kiszámítható civil támogatási rendelet készül
Az idei keret ötven millió forint támogatást jelenthet
2007.02.13. kedd 17:25

A városvezetés átlátható, kiszámítható civil támogatási rendszert megalapozó rendelet-tervezetet terjeszt elő a februári Közgyűlésre.

Az Önkormányzat elismeri és megbecsüli a civil szervezetek helyi közéletre gyakorolt hatását, és anyagi lehetőségeitől függően pénzügyileg is támogatni kívánja az Önkormányzat közigazgatási területén működő - az Önkormányzat céljait elősegítő – civil szervezetek közhasznú tevékenységét. A kölcsönös megbecsülés és egyetértés alapján ezért az Önkormányzat a civil szervezetek részére e rendelet keretei között, azonos feltételek mellett, vissza nem térítendő pénzügyi támogatást kíván biztosítani.

A rendelet hatálya nem terjed ki az Önkormányzat kötelező feladatát feladat-ellátási szerződés, közoktatási megállapodás, közművelődési megállapodás alapján átvállaló civil szervezetek feladatellátására. Ugyancsak nem terjed ki a rendelet hatálya a pártokra, a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetekre, biztosító-egyesületekre, egyházakra, valamint a helyi sportrendelet hatálya alá tartozó szervezetekre.

A pénzügyi támogatás a rendeletben meghatározott keretrendszer alapján, az egyes keretekben meghatározott tevékenységek támogatására adható. A keretek meghatározása a következő:

·       öntevékeny közösségek és csoportok működését támogató keret

·       pályázati önrész keret

·       természet és környezetvédelmi keret

·       népjóléti keret

·       kulturális keret

·       sport és ifjúsági keret

·       idegenforgalmi, európai uniós és nemzetközi kapcsolatok kerete

·       közrendvédelmi keret

Az egyes keretekre biztosított támogatás mértékét az Önkormányzat költségvetési rendeletében rögzíti. A 2007-es költségvetésben a Civil Alap részére 50 millió forint szerepel.

A pályázatok kiírása, elbírálása és az eredményekről való beszámolók elfogadása a legnagyobb nyilvánosság biztosítása mellett történik.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. augusztus
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Felhívások
Meghívó
2018.09.23. vasárnap 10:00
Városi főtér
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria