erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Utcabállal kezdődött az Érdi Napok programsorozat
2007.09.03. hétfő 09:48

  T. Mészáros András polgáremester megnyitó beszédével szeptember 1-jén megkezdődött a VII. Zenei és Gasztronómiai Fesztivál, közismert nevén az Érdi Napok.

Az alábbiakban a polgármester beszédének szerkesztett változatát olvashatják. 

HÖLGYEIM ÉS URAIM! KEDVES ÉRDIEK!

Minden évben utcabállal búcsúztatjuk a nyarat, egy kicsit még lazítunk a nyaralás végén, a fiatalabbak pedig az iskolakezdés előtt még egy utolsót szórakozhatnak. Kevesen vagyunk, akiknek ne fűződne valamilyen élménye, emléke  az utcabálhoz, s remélem idén is bővül ez kör.  Olvastam az interneten, hogy a Budapest parádéhoz hasonlították rendezvényünket. No, ha hírverésben nem is érjük el a parádé szintjét, de a programok színvonala egészen biztosan megfelel az igényeknek.

Megyei jogú várossá, egy új kistérség központjává váltunk, s talán nem késik sokáig az sem, hogy önálló Eu-régióvá váljunk érdiek, Pest megyeiek. Mindez pedig arra késztet, hogy ezekhez a fontos és új szerepekhez alakítsuk rendezvényeinket is. Az önálló régióról csak néhány gondolatot engedjenek meg, hiszen nagyon fontos kérdésről van szó. Jelenleg a fővárossal alkotunk közös régiót, ezért el sem indulhatunk a legnagyobb támogatást nyújtó alapok pályázatain. Évente ez 120 milliárd forintot jelent. Mindent szeretnék elkövetni annak érdekében, hogy a  teljes politikai konszenzus megteremtésével elérjük az önálló régió kialakítását. A kistérség megalakításakor ez már sikerült, s ebben a kérdésben, amikor még nagyobb a tét számunkra, ismét sikerülnie kell. De ne csak a közeljövő eredményeiről essen szó: örömmel köszöntöm az Érdi Spartacus Birkózó és Sumó Egyesület sportolóit. Nem ismeretlenek ők előttünk, de Európa sportszerető közönsége előtt sem. Tar Mihály vezetésével számtalan hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak és vitték jó hírünket. Emléklappal szeretnénk megköszönni mindezt számukra.


Kedves Érdiek!
Mindannyiuknak kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánok!
A VIII. Érdi Zenei és Gasztronómiai Fesztivált ezennel megnyitom.
 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria