erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
KÖZGYŰLÉS - 2007. január 25.
2007.01.26. péntek 14:12

 Ünnepélyes keretek között kezdődött a Közgyűlés idei első ülése. A Magyar Kultúra Napja alkalmából sor került a Csuka Zoltán Díj átadására Bazsóné Megyes Klára, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár vezetője részére, valamint az Érdi Művészeti Díj átadására Karsch Manfred grafikusművész részére.

Ezután a 2006. december 21-ei ülésen létrehozott 5 településrészi önkormányzat – Postástelep-Alsó Parkvárosi, a Tisztviselő és Újtelepi Városrész, az Érdligeti, az Óváros-Újvárosi és a Vincellér-Kertvárosi – tagjainak eskütételére.

Az érdemi munka két interpellációval kezdődött: Dr. Döcsakovszky Béla a Polgármesteri Hivatalt illetően tett fel kérdéseket, míg Fülöp Sándorné a postai szolgáltatás minőségével kapcsolatban interpellált. A polgármester írásbeli választ ígért a két képviselőnek.

A napirendek tárgyalása ezután az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó helyi szabályokról szóló rendelet módosításával kezdődött.

Elfogadta a Közgyűlés a kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjainak módosításáról szóló rendeletet, majd egy adminisztrációs hiba kijavítására került sor a vízdíjak megállapításáról szóló rendeletben.

A Közgyűlés létrehozta az Érdligeti-Kutyavári, a Tusculanum és a Fenyves Parkváros Településrészi Önkormányzatokat. Nem hozta létre viszont a Dombosváros Településrészi Önkormányzatot.

Elfogadták a Közgyűlés 2007. évi munkatervét. Eszerint a Közgyűlés minden hónap harmadik hetében, csütörtöki napokon tartja majd üléseit.

Az Önkormányzat értékesítette a Munkácsy u. 86. szám alatti ingatlanát.

Megoldás született a Kutyavári u. 11. szám alatti háziorvosi rendelő problémájára. A Közgyűlés úgy határozott, hogy az építésügyi és építés-felügyeleti hatóságok kijelölésével kapcsolatban él felterjesztési jogával a Kormány felé, annak érdekében, hogy módosítsa a 343/2006. (XII.23.) Korm. rendeletet akként, hogy az építésügyi hatósági feladatokat ellátó hatóságként a kistérségi székhely jegyzőjén túl, a megyei jogú város jegyzőjét is jelölje ki.

Sor került szociális tárgyú feladat-ellátási szerződések megkötésének elfogadására a Budaörs Kistérségi Társulás egyes településeivel (családsegítés, hajléktalan személyek ellátása, fogyatékos személyek nappali ellátása).

A Közgyűlés kifejezte szándékát, mely szerint csatlakozni kíván a 2007. évi iskolatej programhoz.

Az Önkormányzat pályázat kiírásáról döntött az aljegyzői álláshely betöltésére.

A Közgyűlés hozzájárulását adta szerencsejáték szervezésére vonatkozó koncessziós pályázat kiírásához.

A Kós Károly Szakképző Iskola szakmai tanácsadó testületébe Dr. Aradszki András alpolgármestert delegálta a Közgyűlés.

Az érdi vasútállomások elnevezésére a következő javaslatot tette a Közgyűlés a tárcaközi földrajzinév-bizottságnak: Nagytétény-Érdliget elnevezés helyett Tétényliget, Érd-felső, Érd-alsó, Érdliget és Érd megállóhelyek tekintetében a Közgyűlés nem javasol változtatást.

Nem fogadta el a Közgyűlés az Európai Uniós és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának előterjesztését a testvérvárosi kapcsolatok ápolását támogató önkormányzati pályázatról. T. Mészáros András polgármester azzal indokolta az elutasítást, hogy a következő ülésre előterjesztik a civil szervezetek támogatására vonatkozó rendelet-tervezetet, melynek ez a téma is része lesz.

Elfogadta a Közgyűlés az Érdi Városi Polgárőr Egyesület 2007. évi működési stratégiáját.  Az Egyebek napirend keretében Patkóné Séra Ilona ismételten szót emelt a Bem téri gyalogosközlekedés helyzetének megoldása érdekében.

A Közgyűlés nyilvános ülése délután fél négykor ért véget.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria