erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Közgyűlés - 2007. február 22.
2007.02.25. vasárnap 14:45

Megtartotta februári – munkaterv szerinti – ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. A napirendek tárgyalását megelőzően esküt tettek a januárban megválasztott Érdligeti-Kutyavári Településrészi Önkormányzat, a Tusculanum Településrészi Önkormányzat, és a Fenyves Parkváros Településrészi Önkormányzat tagjai. 

Az ülés napirendjén 24 előterjesztés szerepelt. A Közgyűlés napirendre vett ezen kívül 4 sürgős előterjesztést is.

Az eskütételt követően T. Mészáros András polgármester az előző ülésen elhangzott, és írásban megválaszolt két interpellációra adott válaszát ismertette. Fülöp Sándorné elfogadta a postai szolgáltatásokkal kapcsolatos alpolgármesteri választ. Segesdi János elmondta, hogy a Posta vezetői együttműködésre, folyamatos kapcsolat-tartásra kérték az önkormányzatot.

Dr. Döcsakovszky Béla nem fogadta el az írásbeli választ, melyet azonban a Közgyűlés megszavazott, csakúgy, mint a képviselőnek az Érdi Újság cenzúrására vonatkozó kérdésére elhangzott választ.

A napirenden szereplő 1. napirendi pont tárgyalásának idejére a Közgyűlés zárt ülést rendelt el, mivel az érintettek nem járultak hozzá nyilvános ülés tartásához. 

A 2. napirendi pont tárgyalásával folytatódott a nyilvános ülés. A folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező közszolgáltatás díjának meghatározására vonatkozó javaslat megalapozottságát több képviselő kétségbe vonta, így azt az előterjesztő visszavonta.

A Bizottságok módosító indítványainak ismertetésével kezdődött a civil szervezetek támogatására vonatkozó rendelet tárgyalása. Az előterjesztő a módosító indítványok egy részét befogadta, néhányat pedig a Közgyűlés fogadott el. A végszavazás során a Közgyűlés egyhangúlag alkotta megy a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló rendeletét.

A következőkben elfogadta a Közgyűlés a lakásrendelet módosítását, illetve hatályon kívül helyezte a közalkalmazottak jutalmazásáról szóló rendeletet.

A Közgyűlés felhatalmazta a polgármestert Érd Megyei Jogú Város Fejlesztési Programjának kidolgozására, a város Kiemelt Programjainak (felszíni vízelvezetés megoldása, Térségi Integrált Szakképző Iskola megvalósítása, Multifunkcionális Egészségügyi Központ létrehozása) megvalósításához szükséges feladatok, illetve az Európai Uniós és hazai pályázati teendők ellátására.

A város közoktatási intézményeiben indítható első osztályok számának meghatározása ügyében több képviselő is módosító indítványt tett annak érdekében, hogy a Hunyadi Iskolában továbbra is indulhasson a kis létszámú tanulócsoport. A módosító indítványt a Közgyűlés elfogadta.

Az iskolákkal történt egyeztetés eredményeként a Közgyűlés visszavonta az iskolatej-programhoz való csatlakozásról hozott januári döntését.

Felhatalmazást kapott a polgármester a szociális intézményhálózat korszerűsítésének előkészítésére.

A Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Tanácsba Mészáros Mihályt, a 3. számú egyéni választókerület képviselőjét delegálta a Közgyűlés.

Ezt követően sürgős előterjesztések tárgyalása következett. Az önkormányzat együttműködési keret-megállapodást kötött a Corvinus Egyetem E-Government Alapítványával. Elfogadta a Testület a VOLÁNBUSZ helyi menetrendjének március 1-jétől való módosítását, mely elsősorban a Parkvárosi járatok sűrítésére vonatkozott. Döntött a testület arról is, hogy vis maior támogatás iránti kérelmet nyújt be a 2007. január 31-én a Járom utca 28-30. sz. ingatlanok mögött bekövetkezett partmozgás kapcsán keletkezett többletkiadásainak teljes támogatására.

Ezt követően a Közgyűlés zárt ülésen folytatta munkáját.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria