erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Közgyűlés - 2007. november 22.
2007.12.03. hétfő 15:15


Munkaterv szerinti rendes ülését tartotta november 22-én a Közgyűlés. Napirend előtt T. Mészáros András polgármester átadta az Érd Város Szociális Munkájáért Díjat Safarik Imréné, az Aradi utcai Bölcsőde vezetője részére.

 

Az ülésre benyújtott előterjesztések 

A napirenden szereplő előterjesztések közül a 2008. évi szemétszállítási díjra vonatkozó rendeletmódosítási javaslatot az előterjesztő visszavonta, két sürgős előterjesztést – terület biztosítását a rendőrkapitányság bővítéséhez, valamint intézkedési terv elfogadását a Fundoklia-völggyel kapcsolatos teendőkről – napirendre vett a Közgyűlés.

A napirend tárgyalását megelőzően négy interpelláció hangzott el. Miskolczi Katalin (MSZP; 13. választókerület) szelektív hulladékgyűjtők áthelyezése tárgyában interpellált. Felvetése találkozott a városvezetés elképzeléseivel, így a polgármester válaszát a képviselő elfogadta. Dombai Tamás (MSZP; 4. választókerület társasházak közműfejlesztési hozzájárulásával kapcsolatban tett fel kérdést, Jakab Béla (Civil Érdek) a tököli repülőtér fejlesztésével összefüggésben interpellált, Mórás Zsolt (FIDESZ; 5. választókerület)  pedig az MSZP által bejelentett Sportcsarnoki nyílt napra vonatkozóan kérdezett. Valamennyi képviselő elfogadta a polgármester válaszát.

Ezt követően első napirendi pontként a testület tudomásul vette a 2007. évi költségvetés I-III. negyedéves teljesítéséről készület tájékoztatót, majd áttért a 2008. évi költségvetési koncepció tárgyalására. Az ellenzéki képviselők a prioritásokat hiányolták az előkészített anyagból, illetve felrótták, hogy nagyon hasonlít a korábbi évben előterjesztett koncepcióra. A Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző Bizottság a költségvetés egyensúlyban tartását fogalmazta meg elsődleges célként, továbbá a „vagyonért-vagyon” elvet javasolták elfogadásra. Miután T. Mészáros András polgármester – mint a koncepció előterjesztője – valamennyi elhangzott javaslatot és bizottsági indítványt befogadott, a Közgyűlés első fordulóban elfogadta a város 2008. évi költségvetési koncepcióját. A második fordulóra a decemberi ülésen kerül sor.

A továbbiakban módosította a Testület a 2007. évi költségvetést, majd ezt követően elfogadta a város fenntartásában működő közoktatási intézményekben dolgozó közalkalmazottak juttatásainak szabályairól szóló rendeletet. Az önkormányzat a rendeletben meghatározta azon juttatások körét, amelyek fedezetét a költségvetésében biztosítja az intézményei számára, kijelölve ezzel az intézményvezetők részére a megkötendő kollektív szerződésekben illetve vezetői intézkedésekben a közalkalmazottakkal szemben vállalható pénzügyi kötelezettségek kereteit. A végső cél a kollektív szerződések egységes alapokra helyezése valamennyi oktatási intézményben.

Ezt követően a Közgyűlés az adók mértékének változatlanul hagyása mellett új rendeletet alkotott a helyi adókról. A módosítás fő eleme, hogy az építményadó befizetése a jövőben nem négy, hanem – a törvényi szabályozásnak megfelelően – 2 alkalommal történik.

Az SZMSZ módosítására előterjesztett javaslatot – rövid vitát követően – az előterjesztő visszavonta.

Elfogadták a képviselők a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló rendelet módosítását: megállapították a jövő évi közszolgáltatási díjakat. Bevezetésre került a nem lakossági díjtétel.

Módosításra került a változtatási tilalom elrendeléséről szóló, 28/2007. (VI.18.) KGY. rendelet. A rendeletmódosításról és a változtatási tilalommal érintett területekről tájékoztató olvasható a honlapon.

Kozma Károly alezredes, kapitányságvezető lakosságorientált rendőrségi modellre épülő koncepciót terjesztett be az önkormányzat elé, melyet a Testület egyhangúlag fogadott el. Ezt követően az új városi rendőrkapitányság megépítése céljára ingyenesen területet ajánlott fel az önkormányzat.

Díjakat alapított a Közgyűlés: Érd Kiváló Diákja, Érd Kiemelkedő Sportolója és Érd Kiváló Sportolója díjak első alkalommal idén kerülnek átadásra, a rendeletben meghatározott eredményeket elérő általános és középiskolás tanulóknak.

Elfogadásra került az önkormányzat 2008. évi Belső Ellenőrzési Terve, befogadta a Testület a Pest Megyei RFK által felajánlott sebességmérőt. Pályázatok benyújtására önrész biztosítását határozta el a Közgyűlés. Döntés született egy, Felső-Parkváros területén T-Mobile torony elhelyezésére vonatkozó tanulmányterv elfogadásáról.

Kihelyezett okmányirodai kirendeltség létrehozásáról is döntöttek a képviselők, mely Tárnok önkormányzatával együttműködésben valósul meg. Ez az első együttműködés a Kistérségi Társulás keretében.

Módosításra került a VOLÁNBUSZ Rt-vel érvényben lévő szerződés. A határozat szerint megszűnik a 3. sz. gépjavító járat, valamint a piaci buszjáratok.

Tájékoztatót hallgatott meg a Közgyűlés a Szakorvosi Rendelők előjegyzési rendszeréről, illetve az Állami Számvevőszék jelentése alapján elfogadott Intézkedési Terv végrehajtásáról. A Vagyongazdálkodási és Beszerzési Bizottság elnöke beszámolt a lakáskoncepció végrehajtásáról.

Utolsó nyilvános napirendként került sor a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, dr. Döcsakovszky Béla által beterjesztett sürgős előterjesztés tárgyalására. Az előterjesztő a Fundoklia-völgy természetvédelmi terület megóvása érdekében intézkedési terv jóváhagyását javasolta. T. Mészáros András elmondta, hogy az elkövetkező közgyűlésekre a bizottsági elnök által tett javaslatokkal megegyező javaslatokat készítenek elő, és nem lenne szerencsés ezt megelőzően olyan döntést hozni, ami esetleg nehezítené az előkészítést. A Közgyűlés ezt követően az előterjesztett javaslatot elutasította, majd zárt ülésen folytatta a munkát.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria