erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jelentős fejlesztések indulhatnak
2007.07.05. csütörtök 10:12

Megtartották első formális megbeszélésüket az új Érdi Kistérség településeinek polgármesterei. A kedden az érdi Polgármesteri Hivatalban folytatott tanácskozáson a résztvevők már a kistérség jövőjével kapcsolatos gyakorlati teendőkről tárgyaltak. Érd, Százhalombatta, Diósd és Tárnok polgármestere megállapodott abban, hogy még ebben a hónapban kijelölik azokat a személyeket, akik a nyári időszakban is koordinálják az operatív munkát.

A megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón elhangzott: az Érdi Kistérség megalakulása lehetőséget ad arra, hogy a többek között szociálpolitikára, egészségügyre, infrastukturális beruházásokra elnyerhető európai uniós támogatásokból jelentős fejlesztések induljanak a térségben.

A tanácskozás alatt érkezett a hír, hogy Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a kistérségi társulásokról szóló törvénycsomagot. Az államfő hivatala közleményében emlékeztet arra, hogy a kormány által eredetileg benyújtott törvényjavaslat csak olyan átsorolásokra tett javaslatot, amelyet az érintett önkormányzatok kezdeményeztek, és amelyeket a megyei és regionális fejlesztési szervek véleményeztek. A törvény parlamenti vitája során azonban az Országgyűlés elfogadott két módosító indítványt, amelyekben olyan települések kistérségi átsorolása szerepel, amelyek képviselő-testülete az átsorolást nem kezdeményezte.

T. Mészáros András érdi polgármester a hírt kommentálva hangsúlyozta: az Érdi Kistérség megalakulására tett javaslat minden szempontból megfelelt a jogszabályoknak, az államfő kifogásai tehát ezt nem érintik, azok a törvénycsomag más passzusaira vonatkoznak. A kistérség polgármesterei reményüket fejezték ki, hogy az Országgyűlés mielőbb megtárgyalja a köztársasági elnök észrevételeit, s hatályba léphet a törvény.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. július
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Felhívások
Meghívó
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria