erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Közel kétmillió forint a Tállya utcai óvodának
Közgyűlési beszámoló - 2007. április 19.
2007.04.21. szombat 19:17

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése áprilisi rendes ülésén dr. Szabolcs Máriát a város jegyzőjévé választotta.

A képviselők T. Mészáros András polgármester kezdeményezésére napirend előtt egy perces néma felállással emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól.

A testület az Érdligeti Településrészi Önkormányzat kezdeményezésére a Tállya utcai óvoda udvarának burkolat-felújítására 1.985.000,- Ft-ot biztosított. A képviselők egyebek mellett elfogadták a város bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepcióját, határoztak a művészeti élet és a helyi tájékoztatás önkormányzati támogatásáról, valamint a Tárnoki úton létesíteni tervezett multifunkcionális egészségügyi központ megvalósítása érdekében módosították a helyi építési szabályzatot.

 

Ezen a héten tartotta áprilisi rendes ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az ülés napirendjén 36 napirendi pont szerepelt. Napirend előtt a képviselők bemutatót tekinthettek meg az „Intelligens elektronikus közigazgatási programrendszer” keretében létrehozott E-demokrácia modulról.

Ezt követően három interpelláció hangzott el: dr. Veres Judit (FIDESZ, 11. választókerület) az ELMŰ ügyfélszolgálatával kapcsolatos problémát vetett fel, Miskolczi Katalin (MSZP, 13. választókerület) az érdi utak állapotáról, az útépítésekről kérdezett, Varga László (MSZP) pedig az egészségügyi reform kapcsán az érdiek kórházi ellátásával összefüggésben interpellált.

Első napirendként a Közgyűlés a 2006. évi költségvetés zárszámadását tárgyalta. A korábbiakhoz hasonlóan élénk vita alakult ki az ellenzék és a várost irányító frakció között. A vita után a testület – egyhangú szavazással – megalkotta a 2006. évi zárszámadásról szóló rendeletét.

Második napirend a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatának I. fordulós tárgyalása volt, melyet a Közgyűlés szintén egyhangúlag fogadott el. A II. fordulós tárgyalásra a májusi ülésen kerül sor.

Módosította a Közgyűlés az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló rendeletét. A módosítás elsősorban a szemétszállítási díjakat érinti. A Közgyűlés a Pénzügyi Bizottság módosító indítványát elvetve, 3,9 %-os áremelést hagyott jóvá. (Lásd: Tájékoztatók rovat)

Ezzel együtt került sor az ÉrdKom Kft taggyűlésén hozott határozatok jóváhagyására, az eszközátadási szerződés módosítására, valamint a város 2007. évi lomtalanítási ütemtervének elfogadására. (Lásd: Tájékoztatók rovat)

A testület módosította továbbá a szociális rendeletet, a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló rendeletet, valamint elfogadta az adóügyi feladatokat ellátó köztisztviselők anyagi érdekeltségi rendszeréről szóló új szabályozást.

A Tárnoki úton létesíteni tervezett multifunkcionális egészségügyi központ megvalósítása érdekében módosította a helyi építési szabályzatot, és belterületbe vont egy külterületi ingatlant.

Ezt követte a jegyzői álláshelyre kiírt pályázat elbírálása. Mivel két érintett pályázó nem jelent meg, a Közgyűlés zárt ülést tartott a napirendi pont tárgyalásának idején. A testület dr. Szabolcs Máriát nevezte ki Érd Megyei Jogú Város Jegyzőjévé. A korábban kiírt aljegyzői pályázati eljárást a testület eredménytelenné nyilvánította, és új pályázatot írt ki az aljegyzői álláshelyre.

A Közgyűlés további 5 évre Bazsóné Megyes Klárát bízta meg a Csuka Zoltán Városi Könyvtár intézményvezetői feladatainak ellátásával.

Elfogadta a Közgyűlés az ÉTV Kft társtulajdonosai által kötött együttműködési megállapodás módosítását, és vételi ajánlatot tett üzletrész megvásárlására vonatkozóan is.

Közbeszerzési eljárás megindítását határozta el az önkormányzat feladat-ellátási kötelezettségébe tartozó szolgáltatások ellátásának vállalkozásba adására. Több mint egy évtizede húzódó ügyet rendezett a Közgyűlés azon döntésével, mellyel az Érdi Református Egyházközösség részére átadta a Kálvin téri 19261/1 hrsz-ú területrészt.

Elfogadták a képviselők Érd Megyei Jogú Város bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepcióját. Az Érdligeti Településrészi Önkormányzat kezdeményezésére a Tállya utcai óvoda udvarának burkolat-felújítására 1.985.000,- Ft-ot biztosított a testület.

Mikrotérségi megállapodás elfogadására is sor került Diósd községgel, közoktatási intézmények közös fenntartására. Határozat született a művészeti élet és a helyi tájékoztatás önkormányzati támogatására is. A döntés a költségvetésben szereplő Média Alap és Művészeti Alap felhasználására vonatkozik.

A Közgyűlés pályázatot írt ki a II. Lajos Általános Iskola vezetői álláshelyére. Elfogadta továbbá az egyházak, felekezetek és vallási közösségek önkormányzati támogatásával kapcsolatos pályázati kiírását, és a pályázati határidőket.

A 10. számú fogorvosi körzet működtetési jogára ismételten pályázatot írt ki a Közgyűlés.

Elfogadta a testület Érd Megyei Jogú Város Hivatásos Tűzoltósága 2006. évi tevékenységéről szóló beszámolót, valamint a Fészek Egyesület beszámolóját is.

Tájékoztatót hallgatott meg a testület a helyi és helyközi közlekedés helyzetéről, az Ebtelep üzemeltetéséről, az intézményi villamosenergia-költség csökkentésére kiírandó közbeszerzési pályázatról, valamint a Közgyűlés két ülése között történt fontosabb eseményekről.

A Közgyűlés zárt ülésen döntött az Érdi Sport Díj adományozásáról: 2007-ben erre a díjra Szalay Jenőnét, a Batthyány Általános Iskola testnevelő tanárát tartotta érdemesnek.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria