erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Hivatalosan is elindult a Batthyány Program
Csőzik László Érd új alpolgármestere
2007.05.24. csütörtök 10:52

Érd Közgyűlése elfogadta a Batthyány-Programot, így május 17-én hivatalosan is életbe lépett a város 2007-2010. közötti időszakra vonatkozó gazdasági programja. A testület alpolgármesternek választotta dr. Csőzik László szabad demokrata politikust, aki - T. Mészáros András polgármesterrel egyetértve - hangsúlyozta: nem koalíciókötésről van szó, hanem a város érdekeinek közös képviseletéről.

Ünnepélyes keretek között kezdődött a Közgyűlés május 17-ei ülése. T. Mészáros András polgármester átadta az Érdi Sport Díjat Szalay Jenőné, a Batthyány Általános Iskola testnevelő tanára részére.

A napirend elfogadása után két interpelláció hangzott el. Miskolczi Katalin (MSZP) a 13. sz. választókerület képviselője a szilárd burkolatú út építése utáni helyzet a Liptói út 1-3. szám alatt” tárgyban interpellált. Segesdi János alpolgármester válaszát a képviselő nem, a Közgyűlés azonban elfogadta. Antunovits Antal (FIDESZ), a 2. számú választókerület képviselője az ÉrdKom Kft által végzett lomtalanítás során kialakult helyzettel kapcsolatban fejezte ki elégedetlenségét. A képviselő interpellációjára 15 napon belül kap írásbeli választ.

Az ülés első napirendi pontja alpolgármester választása volt. T. Mészáros András polgármester javaslatára a Közgyűlés Dr. Csőzik László (SZDSZ) képviselő társadalmi megbízatású alpolgármesterré választotta. Ebből következően a második napirendi pont tárgyalása során Jakab Béla pénzügyi tanácsnokot a Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző Bizottság elnökévé, Patkóné Séra Ilona képviselőt a Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző, valamint a Vagyonnyilatkozati és Összeférhetetlenségi Bizottság tagjává választotta a testület.

Ezután került sor a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatának második fordulós tárgyalására. Hosszabb vita után a Közgyűlés elfogadta a rendelet-módosítást.

A Batthyány-program második fordulós tárgyalása is sok hozzászólást generált. elsősorban az ellenzék részéről. Balsay István, aki részt vett a korábbi fejlesztési program előkészítésében, védelmébe vette a programot, melyet végül a Közgyűlés – mint a Város 2007-2010. közötti időszakra vonatkozó gazdasági programját hagyott jóvá.

Elfogadta a Testület a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet, a 2007. évi költségvetésről szóló rendelet, az „Érd Város Tanulmányi Ösztöndíj” pályázatáról szóló rendelet, valamint a gyámügyi igazgatásról és a gyermekek védelmének helyi szabályairól szóló rendelet módosítását. Ez utóbbi módosítása „szentesítette” a Baba programot.

Szabályozási tervek készítését határozta el a Közgyűlés a város tíz területrészére vonatkozóan, ezekből kettő helyen változtatási tilalmat is elrendelt.

Pontosításra kerültek a feladatfinanszírozási mutatók a város általános és középiskoláiban, a Közgyűlés közbeszerzési eljárás indítására adott felhatalmazást az önkormányzti tulajdonban lévő oktatási intzmények takarítási feladatainak vállalkozásba adására.

Elfogadta a Közgyűlés az ÉKF 2006. évi tevékenységéről szóló beszámolóját azzal, hogy félévente be kell számolnia az intézmények a végzett munkáról.

Határozatot fogadott el a Közgyűlés az M6 és M7 autópályák összeköttetését biztosító út nyomvonalának kijelöléséről és a Szent István út – Tolmács utca műszaki terveinek elkészíttetéséről. Döntött a testület utak terveztetéséről a „Versenyképesség keretfeltételeinek Fejlesztése” címen kiírásra kerülő pályázat érdekében.

Önkormányzatunk csatlakozott az új műfüves pályák építésére irányuló OLLÉ programhoz. Pályázati önrészt biztosított az úgynevezett „ovisuli” pályázaton való részvételhez, gyermek- és ifjúsági fesztiválok, rendezvények támogatásához, valamint drogmegelőzési és egészségfejlesztési programok támogatásához, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs programjához.

Kiírta a Közgyűlés az Építészeti Nívódíj pályázatot, elfogadta a gyermekvédelmi beszámolót és a Polgárőr Egyesület 2006. évi beszámolóját is.

Sürgős előterjesztésként tárgyalta a Testület az alapellátást meghaladó egészségügyi szakellátást átvételét a Pest Megyei Önkormányzattól, és határozatlan időre a belgyógyászati, a gasztroenterológiai és kardiológiai fekvőbeteg szakellátás átadásáról a Semmelweis Egyetemnek. A Közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy a szerződés részletes szövegét az érintett felekkel kidolgozza és ezt követően aláírja.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria