erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Együttműködés a vállalkozások fellendítéséért
2007.05.30. szerda 11:15

Érd gazdaságának fejlesztését,  a város területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások helyzetének javítását tekinti elsődleges célnak az az együttműködési megállapodás, amelyet tegnap írt alá T. Mészáros András András polgármester és Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A kilenc pontból álló megállapodás preambuluma leszögezi:

Az Önkormányzat és a PMKIK közös feladatuknak tekintik Érd Megyei Jogú Város gazdaságának és területének fejlesztését. Gazdaság- és területfejlesztési feladataik ellátása során kiemelt fontosságúnak minősítik az Érd Megyei Jogú Város területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások helyzetének javítását. A fenti célok elérése érdekében a következőkben részletezett területeken az Önkormányzat és a PMKIK működésüket összehangolják:

1.) Az Önkormányzat és a PMKIK az európai uniós pályázati lehetőségekről konzultációval egybekötött előadásokat tart az érdi vállalkozók számára. A szakma-specifikus előadások programját a PMKIK, a rendezvények helyszínét az Önkormányzat biztosítja. Az érdi vállalkozók és a média értesítéséről az együttműködő felek közösen gondoskodnak.

2.) Az Önkormányzat és a PMKIK Érd Megyei Jogú Város fejlesztésének aktuális kérdéseiről az érdi vállalkozóknak közös fórumokat szervez.

3.) Az Önkormányzat és a PMKIK együttműködik a PMKIK szolgáltatásainak – különösen a Széchenyi Hitelkártya és az okmányhitelesítési szolgáltatásának – az érdi vállalkozók részére történő megismertetésében.

4.) Az Önkormányzat jelen együttműködési megállapodás részeként a PMKIK számára önálló irodahelyiséget biztosít, melynek működtetését az együttműködési megállapodást kötő felek külön szerződésben szabályozzák.

5.) Az Önkormányzat és a PMKIK elhatározzák, hogy a PMKIK szakmai irányításával létrehozzák Érd Megyei Jogú Város Befektetői Kézikönyvét. A befektetői kézikönyvbe évente összegyűjtik és rendszerezik a hazai és a külföldi befektetők számára szükséges információkat. A több nyelven elkészített kézikönyvet az Önkormányzat rendezvényein és testvérvárosi kapcsolatai során, míg a PMKIK a hazai és a nemzetközi üzletember-találkozókon, vásárokon és a külföldi társkamarákon keresztül eljuttatja a befektetni szándékozó vállalkozókhoz.

6.) Az Önkormányzat bevonja a PMKIK-et a képviselőtestület elé kerülő területfejlesztési és vállalkozásfejlesztési kérdések előkészítésébe. A PMKIK előkészítő munkájához az Önkormányzat megküldi az önkormányzati rendeleteket és koncepciók tervezeteit.

7.) Az együttműködést kötő felek információkkal történő ellátása érdekében a PMKIK havi rendszerességgel küld híranyagokat az Önkormányzat számára. Az Önkormányzat hasonlóképpen juttatja el a PMKIK-hez a vállalkozókat érintő információkat.

8.) A PMKIK kapcsolattartó személynek dr. Kupcsok Lajos főtitkárt jelöli ki. Az Önkormányzat részéről a megállapodásban foglaltak koordinálásában T. Mészáros András jár el.

9.) Az Önkormányzat és a PMKIK évente értékeli az együttműködési megállapodás alapján elvégzett munkát és dönt az együttműködés továbbfejlesztéséről.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria