erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2010...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nem költ, hanem pénzt keres, aki kultúrára vágyik Érden
Egyedülálló kultúra-finanszírozási modell indult városunkban
2010.02.24. szerda 15:57

 

A Bíró András Könyvesbolt is csatlakozott az érdi „A kultúra gazdagít” programhoz, így a jövő héttől a kulturális programokra váltott jegyek dupláját kapja vissza levásárolható kuponok formájában a programlátogató közönség. Fodor János, a könyvesbolt vezetője az Érdi Városi Televízióval és a Szepes Gyula Művelődési Házzal kötött, ma szentesített szerződés aláírása után hangsúlyozta: korszakalkotó, a kultúra finanszírozási rendszerét alapjaiban megváltoztató programhoz csatlakozott. T. Mészáros András polgármester kiemelte: az érdi városvezetés hivatalba lépése óta kiemelten támogatja az érdi kulturális életet, s reményei szerint ez az új modell jelentősen megnöveli a kulturális programok látogatottságát.

„A kultúra gazdagít!’ – ez a szlogen Érden immár valóság 2010-től… Nem tévedés: aki az Önkormányzat és az érdi művelődési központ által szervezett kulturális programokra jegyet vásárol, immár nemcsak a jegy árát kapja vissza levásárolható kuponok formájában, hanem a jövő héttől kezdve gyakorlatilag pénzt keres azzal, ha részt vesz valamely városi rendezvényen! Ezzel – az országban egyedülálló módon – mindenki számára hozzáférhetővé válik a kultúra. Aki ugyanis jegyet vásárol egy kulturális rendezvényre, a jegy árának értékben kapott kuponokat teljes összegben levásárolhatja a CBA érdi és martonvásári üzleteiben, valamint a Bíró András (Óperencia) könyvesboltban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például egy 3500 forintos jegyért cserébe a jegyet vásárló 7000 forint értékű kupont kap, amelynek felét a CBA-ban, másik felét pedig a könyvesboltban vásárolhatja le. Ha négytagú család vásárol négy jegyet, akkor ez (a példánál maradva) négyszer 7000 forintot jelent! És ez csak egy program… Ahány kulturális rendezvényre vált jegyet, annyiszor kap a jegy árának kétszeresét érő kupont.

A rendezvényekre megvásárolt jegyek értéksávok alapján értékesíthetők. Példaként: a 700 forintos jegy 5000 Ft., az 1500 forintos jegy 10.000. Ft., a 3000 forintos jegy pedig 20.000.- Ft. feletti vásárlás fölött a jegy teljes értékével csökkenti a vásárlás költségét. Akinek ez egyszerre sok, úgy élhet a többszöri vásárlás során történő érvényesítés lehetőségével.  A 2010-ben vásárolt jegyekhez tartozó kuponok december 31-éig bármikor levásárolhatóak.

Ebben az évben a Szepes Gyula Művelődési Ház valamennyi programja mellett olyan városi rendezvények jegyei mellé kapnak az érdeklődők levásárolható kuponokat, mint az áprilisi Költészet Napja, a nyári III. Első Fesztivál, a Nyári Zenélő Udvar programjai, az érdi Napok rendezvényei, gyermekprogramok, előadóestek, színházi előadások.

„A kultúra gazdagít” programmal mindenki jól jár: a tartalmas programokra kíváncsiak gyakorlatilag ingyen jutnak a kultúrához, miközben a város számára nem vész el a jegybevétel, és a programot támogató vállalkozók is növelhetik forgalmukat.

A polgármesteri kabinet jelenleg több vállalkozóval is tárgyal, akik ugyancsak csatlakoznának a programhoz. Amennyiben e tárgyalások sikerrel járnak, úgy akár a vásárolt jegy négy-ötszörösét is visszakaphatja kultúrára vágyó közönség. 

Ez az egyedülálló konstrukció lehetővé teszi, hogy a gazdasági válságban se kelljen sajnálni a kultúrára fordítandó pénzt, hiszen a jövőben nem költ, hanem pénzt keres, aki Érden a kultúrára vágyik.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria