erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2010...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Indulhat a RÁVNA-beruházás
2010.02.05. péntek 15:00

"Csak az összefogás, a város érdekében történő összefogás vezethet sikerre" - e gondolattal nyitotta meg T. Mészáros András polgármester az Érd - Erzsébetváros vízrendezését célzó, uniós forrásból megvalósuló projektet. Az eseményen jelen volt Szabó Imre környezetvédelmi miniszter is, aki köszöntőjében kiemelte: Érd sikeres város. 

 

 

Érd Megyei Jogú Város vezetése egy, az itt élők igényeit messzemenőkig figyelembe vevő, határozott célkitűzéseket tartalmazó fejlesztési koncepció mentén valósítja meg az egyes fejlesztéseket - hangsúlyozta T. Mészáros András a projektnyitó rendezvényen, amelyen Szabó Imre környezetvédelmi miniszter mellett az érdi Fidesz-frakció több tagja és Tóbiás József országgyűlési képviselő is jelen volt.

 
T. Mészáros András polgármester hangsúlyozta: csak a város érdekében történő összefogás vezethet sikerre. Ha valaki politikai, ideológiai vagy akár vallási szempontok helyez előtérbe, akkor sérül ez az összefogás, és a siker kérdésessé válik.

 
 A polgármester beszédében kiemelte: Érd - Erzsébetváros lakói részéről jogos igény volt a területre hulló csapadékvíz elvezetésével, illetve a talajvízzel kapcsolatos problémák orvoslása is. A városrészt érintő gondok forrása többrétű. A befogadóba csatlakozó meglévő belterületi levezető árkok állapota, a zárt csatorna mérete, a vízszállító kapacitása, a kisműtárgyak (átereszek, kapubejárók) műszaki állapota, mérete nem mindenhol felelt meg a követelményeknek. A vízelöntésekhez hozzájárult az is, hogy a zárt szelvényű csatornaszakaszokon nincs mindenütt víznyelő, melyen keresztül az úttestről lefolyó víz a csatornába juthatna. A terület csapadékvíz elvezető rendszereinek korszerűtlensége, illetve azok kiépítetlensége évek óta megkeserítették az itt lakók életét, akik egy-egy nagyobb esőzés után csak térdig vízben gázolva tudták megközelíteni ingatlanjaikat. Csapadékvíz-elvezetés megoldatlansága kárt tett a kiskertekben, veszélyeztette a lakóingatlanok épségét, nem beszélve a nagy esőzések után kiöntő emésztőgödrök okozta kellemetlenségekről. A probléma megoldását nem lehetett tovább halogatni.

 

Érd városvezetése érzékelve az erzsébetvárosiak gondjait, pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. Az Érd-Erzsébetváros vízrendezése című, KMOP-3.3.1/B-2008-0028 azonosító számú pályázat kedvező elbírálásban részesült. Az Erzsébetváros vízrendezését lehetővé tévő, csaknem 700 millió forintos beruházás az Európai Unió által biztosított 597.144.000 forintos támogatás és a város által biztosított önrész segítségével valósulhat meg.

 

Szabó Imre környezetvédelmi miniszter köszöntőjét azzal kezdte, hogy Érd sikeres város.  Mint mondta, egy fejlődő város akkor lehet valóban sikeres, ha gondot fordít az infrasrtukturális fejlesztésekre. Érd, amely belátható időn belül az ország 10-12 legnépesebb városa között lehet, akkor jár jó úton, ha a most megnyitott, valamint a már  elindult csatornázási programot az úthálózat rekonstrukciója követi majd.

 

 
Érd - Erzsébetváros lakóinak képviseletében Ba István ismertette a jelenlévőkkel, hogy az érintettek élete, komfortérzete szempontjából milyen nagy jelentőséggel bír ez a beruházás. 

A projektnyitó rendezvény záróakkordjaként  Kolossváry Gáborné, a tervezési munkákat végző Hinterland Mérnöki Iroda képviselője tartott prezentációt a beruházásról

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria