erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Korábban írtuk 2010...
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Olimpiai bajnokok avatták az új érdi uszodát
2010.02.01. hétfő 09:34

Prominens díszvendégek jelenlétében, ünnepélyes keretek között avatta fel a városvezetés az új érdi uszodát. A létesítmény önerőből, az érdiek összefogásával épült.  

"Régi vágya teljesült az érdieknek: végre van saját uszodája a városnak; nem egy banké, nem egy kivitelező cégé a tulajdon, hanem a mienk" - hangsúlyozta T. Mészáros András polgármester pénteken, az új érdi tanuszoda megnyitóját. Az eseményen illusztris díszvendégek is megjelentek: Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszók, valamint dr. Tóth Ákos, a Testnevelési Egyetem nyugalmazott rektora, a Magyar Úszószövetség elnökségi tagja.

T. Mészáros András polgármester, Kovács Ágnes és Egerszegi Krisztina olimpiai és világbajnok úszók az új érdi tanuszoda átadásán 

A polgármester megnyitó beszédében úgy fogalmazott: "bár még nem mondhatjuk, hogy kint vagyunk a vízből, az bizonyosan látszik, hogy város". Példaként az új uszoda mellett a városunk által elnyert többmilliárd forintos pályázati pénzt, a Gárdonyi Géza Általános Iskola felújítását, a csatornázási programot, a RÁVNA-projektet, új óvodai és bölcsődei férőhelyeket, az  új rendelőintézet építését, az új körzeti megbízotti irodákat, valamint a közeljövő beruházásai közül a városközpont rehabilitációját említette. "Persze mindig vannak fanyalgók" -  - fogalmazott T. Mészáros András, akiknek egy Széchenyi-idézetet ajánlott a figyelmükbe: „Közlegény-sorban állni és kitüntetés nélkül gyakorolni polgári erényt, niha szintoly magasztos állás és szintoly szent kötelesség, mint állani a dolgok élén.”  "Mindazok, akik ezt az uszodát tervezték, megépítették; a szomszédban tanító pedagógusok, gyerekek és az ő szüleik, akik türelemmel viselték a munkálatok okozta nehézségeket – nos, az ő nevük nem szerepel az újságokban. Pedig nekik tartozunk köszönettel, hogy itt – ahogy láthatjuk is – gyermekeink úszni tanulhatnak, és hogy itt sportolhat ezentúl minden érdi, aki ehhez kedvet érez" - hangsúlyozta  a polgármester.

 

Tóth Ákos, az Úszószövetség elnökségének tagja beszédében gratulált a sikeres beruházáshoz. Mint mondta, jól látható, ahogy Érd fejlődik, és sok sikert kívánt a további városfejlesztő munkához.

 Az uszodát  Erdélyi Takács István református lelkész áldotta meg, ezt követően a polgármester és a díszvendégek a nemzeti szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották az új érdi uszodát.

A díszvendégek az uszoda ünnepélyes átadásán 

 

Az új érdi tanuszoda
 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria