erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Polgármesteri Hírlevél
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2010. szeptember
2010.11.22. hétfő 10:15

A virágzó kertvárosért!

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Tovább kell fejlesztenünk az oktatási-nevelési intézményeinket!

Szeptemberben hagyományosan az egyik legfontosabb esemény gyermekeink iskola- és óvodakezdése. Fontos napok ezek városunk életében. Hiszen – bár nem mindenkit érint közvetlenül a kérdés – egy város megtartó erejét, az itt élők életminőségét jelentősen befolyásolja az, hogy adott esetben gyermekeink, unokáink milyen nevelésben részesülnek, milyen oktatást kaphatnak az érdi iskolákban. Minden itt élőt érint, hogy milyen lakóhelyének híre, milyen befolyással bír ingatlana értékére a közvélekedés.

Korábban beszámoltam már Önnek az elmúlt években beindított, közel 3 milliárd Ft-os intézményfejlesztési programunkról. Ezen túlmenően azonban régi problémának tartjuk, hogy az általános iskola elvégzése után gyermekeink számára eddig kevés volt a középiskolai férőhely.

Ezért idén először a tanévnyitóval új gimnáziumi osztályok indulnak a Gárdonyi Iskolában. Bővült a Vörösmarty Mihály Gimnázium is, de az igényeket látva tovább kell lépnünk. Ezért a következő időszak feladatának tekintjük - az óvodai férőhelyek további bővítése mellett -, hogy a Teleki Sámuel és a Széchenyi István iskolákban is induljon el a középiskolai oktatás, gyermekeinknek ne kelljen a fővárosba ingázniuk az általános iskola elvégzése után!

Várjuk a kivitelezők jelentkezését a csatorna programban!

Bizonyára értesült már róla, hogy minden akadály elhárult a városi életminőségét alapvetően befolyásoló csatornázási programunk megvalósítása elől. Négy év kemény munkával a teljes ellehetetlenülésből visszahoztuk és elérhetővé tettük érdi családok tízezreinek a jobb életminőséget és későbbi fejlesztésekre is lehetőséget biztosító beruházási programot.

A brüsszeli jóváhagyás után rövid idő alatt meg is jelentettük a közbeszerzési felhívásokat, és várjuk a kivitelező vállalkozók jelentkezését. A beruházás forrásai tehát teljes egészében rendelkezésre állnak, reméljük, amint lezárult a vállalkozók közötti verseny, el tud indulni a fizikai kivitelezés is!

A választás a demokrácia ünnepe

Hamarosan, október 3-án megválasztjuk Érd város önkormányzati képviselőit. Valamennyi érdi kezében ott van a lehetőség, hogy olyan politikusokat küldjön a város Közgyűlésébe, akik következetesen és hatékonyan képviselhetik városunk érdekeit.

Részvételünk és szavazatunk által megjelenő akaratunk egyértelművé teheti, hogy milyen irányt szabunk Érd jövőjének. Közvetlenül, a saját véleményünket képviselve magunk dönthetünk, mérlegre téve városunk állapotát, képviselőink eddigi munkáját, az őket jelölő pártok által kínált lehetőségeket.

Október 3. alkalom arra, hogy Ön is demokratikus módon és a demokratikus kultúra szokásai és szabályai szerint döntsön. Valamennyiünk véleménye számít, de ezt csak akkor tudjuk kifejezni, ha részt veszünk a szavazáson és felelősséggel állást foglalunk.

*

2010 őszének kezdetén tehát a nehézségek mellett pozitív várakozásokkal is tekinthetünk a jövőre. Bár sok még a tennivaló, látszik, hogy az addig megtett lépések jó irányba történtek! Az elmúlt években elindított folyamatokat folytatni kell, hogy városunk fiatalsága is otthonának, sajátjának tekintse a várost! Így biztosíthatjuk, hogy a korábban alvóvárosként emlegetett városunkból otthonos, élhető város, virágzó kertváros legyen!

 

Érd, 2010. szeptember

 

Tisztelettel:

T. Mészáros András

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria