erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Polgármesteri Hírlevél
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2012. április
2012.05.02. szerda 16:02

Tisztelt Érdi  Lakótársam!

Érd történelmének egyik legjelentősebb éve lesz 2012: végre elkezdődhetett a szennyvízcsatorna megépítése. Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy csatornaépítő brigádok dolgoznak szerte a városban.

A kivitelezők arról tájékoztattak, hogy az Érd-Nyugat részen ebben az évben 100%-ban, az Érd-Kelet részen 80%-ban be kívánják fejezni a csatornaépítést. Így jövőre leginkább az úthelyreállítások, útépítések és az átadás-átvételek maradnak.

Az építők eddig jobbára a mellékutcákban dolgoztak, de tavasszal és a nyári időszakban már a forgalmasabb útvonalak is sorra kerülhetnek.

Így hamarosan építeni fognak az Alsóvölgyi úton, a Tárnoki út bizonyos szakaszain, a Szent István úton, a Riminyáki úton. A következő hónapokban fognak neki a Lőcsei út, Bajcsy-Zsilinszky Endre út hiányzó szakaszainak megépítésének is.

A csatornaépítés mindig bizonyos mértékű kényelmetlenséget okoz az építéssel érintett utcák lakóinak vagy az arra közlekedőknek. Előre elnézést és türelmet kérünk a munkálatok idejére és az azt követő időszakra is!

A csatornaépítés folyamata a következő: először megépítik az utcai gerincvezetéket és az ingatlanokra bevezető bekötővezetéket. Ezt követően még pár hétig – néhány esetben pár hónapig – az utca továbbra is munkaterület marad. Ez azt jelenti, hogy ekkor csak ideiglenes úthelyreállítást végeznek a szakemberek. A műszaki előírások miatt a különböző próbák idejére, illetve a konszolidációs időszakra még nem lehet elvégezni a végleges úthelyreállítást.

Ezekben az időszakokban – ha sok a csapadék – sajnos előfordulhat, hogy a szokásosnál nehezebb a közlekedés.  Ez az állapot akkor szűnhet majd meg, ha már megtörténik a végleges úthelyreállítás. Ez jellemzően a csatornafektetést követő 3-4 hónap múlva lehetséges.

A kivitelezőket addig is arra kérjük fel, hogy tartsák járható állapotban az utakat, de bizonyos mértékű kényelmetlenség ekkor is előfordulhat. Kérjük, hogy ebben az időszakban is legyenek megértéssel, hisz az építők azért dolgoznak, hogy utána a város lakóinak életkörülményei jelentősen javuljanak.

Tavasszal a már elkészült csatornaszakaszokon is elkezdjük az üzembe helyezéseket. Fontos, hogy rákötni a csatornára csak akkor szabad, ha az üzembe helyezés megtörtént és az ingatlan tulajdonosa megkapta a rákötési engedélyt.

További feladataink

Bár úgy tűnik, hogy az idei évben energiáink nagy részét a csatornázási program megvalósítása köti le, ezen kívül az önkormányzati rendszer is jelentős átalakulás előtt áll. A gazdálkodás tekintetében elkezdtük azoknak a feladatoknak a felmérést, amelyeket a továbbiakban is az önkormányzat lát el.

Egyik legfontosabb teendőnk ezek közül az óvodai férőhelyek bővítése. Bár az elmúlt években Érden korábban nem látott mértékben bővítettük a férőhelyek számát, sajnos még mindig jelentős hiány mutatkozik ebben. Ezért úgy döntöttünk, hogy a most átadott új óvoda mellett két további óvodában indítunk beruházást. A Kutyavári úti oviban, illetve a Meseház óvodában rendelkezésre áll az a terület, ahol bővítéssel újabb 120 kisgyermek ellátását tudjuk biztosítani.

A csatornázási programot követően újabb nagy feladatunk lesz a csapadékvíz-elvezetési program. Először a leginkább veszélyeztetett területekre készítjük a terveket, és amint a pénzügyi forrásokat meg tudjuk teremteni, meg is valósítjuk ezeket.

Folytatnunk kell a közszolgáltatások körének átalakítását is. A hulladékszállításra tíz évvel ezelőtt kötött hosszú távú szerződések idén lejárnak, ezért szándékunkban áll ezeket jelentősen megújítva elérni azt, hogy egyúttal a szolgáltatások minősége is érezhetően javuljon.

A szilárd hulladék tekintetében azt szeretnénk elérni, hogy létrejöjjön egy olyan új, térségi hulladékgazdálkodási rendszer, amely szemléletformálással, új begyűjtési és feldolgozási módszerekkel radikálisan lecsökkenti mind a keletkező, mind a lerakóhelyre kerülő hulladék mennyiségét, ezáltal elérve azt, hogy a háztartások ezzel kapcsolatos költségei jelentősen csökkenjenek.

2012. április

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria