erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Polgármesteri Hírlevél
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2013. augusztus
2013.08.26. hétfő 11:28

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Érd város történelmének legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a valamennyi itt élő ember életkörülményét javító csatornázási program a célegyeneshez ért. Most már nagyon kevés építendő csatornaszakasz van, inkább az ellenőrzések, az ennek nyomán szükségessé váló javítások zajlanak. Gyorsuló ütemben állítják helyre a csatornaépítés érdekében elkerülhetetlenül megrongált utakat. Komplett városrészek újultak meg, ahol a csatornázás után soha nem látott mennyiségű új burkolatot sikerült építeni.

Tudom, sok helyen nem a megfelelő minőségben dolgoztak az alvállalkozók; tőlük, a városvezetés erőteljes nyomására, a kivitelezők már megváltak. Sajnos nemcsak az alvállalkozók, az Érden élők között is vannak olyanok, akik felelőtlenül viselkednek, és használni akarják a félig kész szennyvízcsatornát, holott ez szigorúan tilos. A még nem elkészült csatornába bevezetett szennyvíz nem jut el a szennyvíztisztítóig, hanem valahol útközben, ameddig tart az adott szakasz készültsége, kiömlik, károkat okozva nemcsak a kivitelezőnek, hanem az adott területen élő lakosoknak is. A károkozás mellett fokozottan fertőzésveszélyes az utcára jutó szennyvíz, főként a jelenlegi nagyon meleg időjárásban, tehát nem csak a lakosok tulajdonát, hanem egészségét is veszélyezteti, aki a hivatalos engedély megérkezése előtt ráköt a félkész rendszerre. Amennyiben a csatornaprojekt bármely részvevője ilyet észlel, automatikus feljelentést von maga után, melyet követően jelentős pénzbüntetésre számíthat a szabálytalankodó. Ezzel együtt bízom abban, hogy Érd történelmének legjelentősebb beruházása hamarosan és valamennyiünk megelégedésére, sikeresen befejeződik.

Július elején az Érd város vízellátásának biztonságát növelő projekt munkálatai megkezdődtek. A cél az infrastruktúra korszerűsítése, az üzemeltetési költségek csökkentése, és a lakosság számára megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz biztosítása a kor követelményeinek megfelelő vízhálózattal. A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás összköltsége 1.401.032.320 Forint. Érd város és a környező dél-nyugati agglomeráció az ország legdinamikusabban fejlődő régiója, mind a fővárosból kitelepülő lakosság, mind az itt letelepedő ipar a vízigények dinamikus növekedését hozza magával. Az érdi vízellátó hálózat, mely a 70-es években épült, a fenti igényeket egyre nehezebben tudja kielégíteni. A vízellátási infrastruktúra és az üzemirányító rendszer korszerűsítésével, a szükséges rekonstrukciók és csőcserék elvégzésével nemcsak biztonságosabbá válik az üzemeltetés, de az üzemeltetési költségek is csökkenthetők. A fejlesztés révén biztosítható, hogy folyamatosan megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz álljon rendelkezésre, megfelelve ezzel az egyre magasabb ügyfélelvárásoknak.

A kivitelezés eredményeként csökken a vízellátási rendszerben bekövetkező üzemzavarok, meghibásodások, szivárgások, csőtörések száma, amely a működési és üzemeltetési költségekben megtakarítást eredményez, egyrészt a karbantartási és energia költségek csökkenéséből, másrészt pedig a hálózati vízveszteség csökkenéséből eredően. A munkálatok a Dunaparti Vízműtelepet, a 6-os és 7-es főút környékének egy részét, az Ürmös utcát, a Kutyavári utat, a Mecset utcát, valamint a Széchényi teret és a környékbeli utcákat érintik.

Még egy, valamennyi érdi számára fontos sikerről számolhatok be. Talán már értesült róla, hogy megnyitotta kapuit az érdi városi sportcsarnok. Hét évet kellett várni erre az eseményre. Ez az időszak kemény tárgyalásokkal telt, hiszen elődeink olyan konstrukciót hagytak örökül, amely lehetetlenné tette a sportcsarnok átadását és megnyitását. Most azonban az Érd Megyei Jogú Várostól mint többségi tulajdonostól kapott tagi kölcsön formájában nyújtott segítséggel, illetve TAO-támogatás gyűjtésével az Érdi Sport Kft. meg tudta vásárolni a létesítményt a tulajdonosától.

Örömteli, hogy megnyugtató és az érdi lakosok számára is pozitív eredménnyel zárult ez a több éve húzódó ügy. Mivel a létesítmény nem a város tulajdonában volt, hosszú évek fáradtságos tárgyalássorozata kellett ahhoz, hogy megnyithassa kapuit a sportcsarnok. A városvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy az érdieket ne zárt ajtók fogadják, hanem végre a sport és a kultúra befogadó helyévé válhasson az intézmény. Így az augusztus 10-23. közötti, Érd Budaörs közös rendezésében zajló V. IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság mérkőzéseit már a Sportcsarnokban izgulhatják végig a szurkolók. Nagy nemzetközi elismerés hazánknak és városunknak, hogy ilyen jelentős sportesemény rendezője lehet, amely nemcsak a két szervező város, hanem egész Magyarország és a magyar sport értékét növeli.

Szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak!

2013. augusztus

T. Mészáros András polgármester

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria