erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Polgármesteri Hírlevél
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2011. december
2011.12.15. csütörtök 15:51

Tisztelt Érdi Polgár!

A Karácsony a feltétel nélküli, tiszta forrásból áradó szeretet és odaadás ünnepe. Alkalom arra, hogy a szentség által megáldott szeretettel forduljunk családunk, barátaink felé. De ha csak az ünnep napján van lelkünkben a szeretet isteni csendje – „semmik vagyunk”… Lelkünk templomának ajtaját mindig nyitva kell tartanunk. Ez a legfőbb ajándék, amelyet másoknak adhatunk.

A közösség – a család, a barátok, a kollégák, a város -, amelyben élnünk adatott, akkor rendelkezik teremtő energiával, ha befogadó. Hiszem, hogy Érd város közössége rendelkezik ezzel az energiával, olyankor is, amikor közügyeink megítélésében eltérőek a vélemények.

Az idei év a nehézségek, gondok ellenére is sikeresnek mondható városunk történetében. Elkészült az új Főtér, amelynek avatásán több ezer érdi ünnepelt együtt. Felújítottuk és kibővítettük Érd egyik büszkeségét, az Európában egyedülálló Magyar Földrajzi Múzeumot. Újjáépítettük a Gesztelyi Házat, s benne megnyitottuk a Városi Galériát, amely azóta is kiváló tárlatokkal várja az érdeklődőket.

Az idei évben – több éves előkészítő munka után – végre elindulhattak a térségi szennyvíz-csatornázási programunk munkálatai. Ez az a több évtizede várt program, amely javítja az itt lakók életkörülményeit és hozzájárul ahhoz, hogy környezetünk megtisztuljon és élhetőbbé váljon.

Mind az érdi szennyvíztisztító bővítése a szükséges befogadó kapacitásra, mind a szennyvizeket elvezető hálózat építése elkezdődhetett. Tavasszal előbb a szennyvíztisztítónál kezdődtek el a munkák. Egy olyan új, modern telep fog kialakulni 2012 végére, amely több évtizedre biztosítja Érd és a környező települések számára azt, hogy az összegyűjtött szennyvizeket a legkorszerűbb technológiával meg lehessen tisztítani és a Duna a továbbiakban tehermentesítve legyen. A szennyvíztisztító telepen ráadásul azt is elértük, hogy olyan megoldást alkalmazzanak, amely a telep energiaigényének egy részét biztosítani tudja, ezáltal kisebb költséggel tud működni és alacsonyabb szennyvízdíjakat eredményezhet.

Nyár végén, koraősszel jelentek meg az első munkagépek az érdi, csatornázással érintett utcákban. Manapság, ha Érden járunk, könnyen találkozhatunk csatornaépítést végzőkkel, hisz a város minden területén elindultak a munkák. A csatornaépítés bizony néhány esetben kisebb, időleges kellemetlenségeket okoz, bármennyire is készül rá az ember. Ezért előre is elnézést és megértést kérünk minden érintettől, hiszen a csatorna mindannyiunk érdekében épül.

Jó hír az év végére, hogy mostanra több csatornaszakasz esetén a csatornafektetési munkánkat befejezték. Természetesen ez még nem azt jelenti, hogy a munkának vége az adott utcában. Az úthelyreállítást a technológiai utasítások szerint csak ideiglenesen végezhetik. Ezt követően meg kell várni, hogy pár hónap alatt a megmozgatott talaj tömörödjön, konszolidálódjon. Így a most elkészült szakaszok esetén a végleges helyreállítás csak jövő tavasszal lehet leghamarabb.

Az elkészült szakaszok esetén elindult a műszaki ellenőrzés, majd ezt követheti az átadás-átvétel. Jelenleg szakembereink szerint az első üzembe helyezhető szakaszok 2012. január-februárban tudják fogadni az ingatlantulajdonosok szennyvizeit. Ekkor lesz tehát az a pillanat, amikor az első – csatornázási programban részt vevő – tulajdonosok megkapják majd a rákötési engedélyt és elkezdődhetnek a rákötések.

A sajtón keresztül többször felhívtuk a figyelmet, hogy nem célszerű elkészíteni a házi hálózatokat, mielőtt ki nem épült a csatorna az utcában és be nem vitték a telekre a csonkot. Ezt továbbra is kérjük minden érintettől. Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a belső bekötések terén különösen fontolják meg, kivel végeztetik a munkákat. Mi a magunk részéről azt ajánljuk, hogy érdi vállalkozásokkal és olyanokkal dolgoztassanak, akik megfelelő garanciát is tudnak nyújtani az elvégzett munkákért.

2012 évben lesz a csatornaépítési munkák esetén a legnagyobb volumenű munka. Az előrejelzések szerint a legtöbb érdi utcában ekkor fogják kiépíteni a hálózatot és az idén tapasztalható forgalmi akadályok sokszorosa lehetséges a közműépítés során.

Arra kérem, hogy támogasson azzal, hogy az időleges kellemetlenségek során együttműködik az építőkkel. Bízom benne, hogy a közösen tett erőfeszítéseink sikerrel fognak járni és a végén mindannyian elégedettek lehetünk a megvalósult fejlesztéssel, amely hozzájárul ahhoz, hogy életkörülményeink jobbak legyenek, ingatlanjaink értéke növekedjen!

 

Tisztelt Érdi Polgár!

Érd megyei Jogú Város Önkormányzata nevében

áldott, békés Karácsonyt

és eredményekben gazdag, boldog újévet kívánok!

 

Érd, 2011. december

 

Tisztelettel:

T. Mészáros András

polgármester

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria