erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Polgármesteri Hírlevél
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2010. május
2010.06.04. péntek 09:47

Tisztelt Érdi Lakótársam!

 

Az elmúlt három és fél évben sokszor volt alkalmam örömhírrel szolgálni Önnek, amikor arról kaptam értesítést, hogy közös erőfeszítésünk sikerrel járt: újabb és újabb jelentős támogatást sikerült megszereznünk városunk, az itt élők számára. Az a fejlesztési program, amelyet 2007 májusában beindítottunk, mára kézzelfogható pozitív változást jelent minden városlakónak: ebben a válságos időszakban is közel 40.000 millió Ft értékű - önkormányzatunk által előkészített és beindított – projekt zajlik városunkban.

Örömmel és büszkeséggel töltött el, amikor nemrég azt olvastam az országos sajtóban, hogy Érdet a legsikeresebb városok között tartják számon. A megyei jogú városok között a 2006-os utolsók közül mostanra az élbolyba kerültünk. A főváros és négy-öt legnagyobb város kivételével az egyik legnagyobb összegű egy főre eső EU-s támogatást tudtuk megszerezni. Az azóta ismertté vált újabb projtekteket is figyelembe véve ez azt jelenti, hogy városlakónként több, mint 500 ezer Ft támogatást a korábbi 9 ezer forint helyett.

Többen kérdezték korábban, miért mindig a számokról beszélek, ha a nagyobb projektekről számolunk be. Részben igaza van aki ilyent felvet, hisz az önkormányzatnak, a polgármesternek meglátásom szerint is arról kell beszélni, hogy ezek a projektek milyen módon járulnak ahhoz hozzá, hogy aki a városban él, jobb életminőséget, olcsóbb és megbízhatóbb szolgáltatásokat kapjon. Másrészt a számok adnak egy olyan képet, amellyel bárki könnyen értékelheti saját maga számára, hogy ez a tevékenység mennyire volt sikeres.  Ez

Fogadóóráim egyikén kérdezték meg: hogyan érezheti a városlakó annak az irdatlan mennyiségű pénznek a jótékony hatását? Nyilvánvaló, hogy a betonba, megteremtett értékbe fektetett pénz nem csak azt jelenti, hogy meg tudtuk sokszorozni a város -azaz mindannyiunk közös- vagyonát, hanem azt is, hogy az így megteremtett létesítmények jobb, minőségibb kiszolgálást tesznek lehetővé.

 

Úgy gondolom, hogy azok a célkitűzések, amelyekkel a Batthyány Terv keretében elindultunk pontosan azt szolgálják, amelyet minden felmérés szerint a város lakói szeretnének. Ilyen az egész kistérséget ellátó Szakorvosi Rendelőintézet felújítása, egynapos sebészet és nappali kórház kialakítása, ilyen a RÁVNA felszíni vízelvezetési projekt,  ilyen a Városközpont rehabilitációja projekt, a csatornázási és ivóvízhálózat-fejlesztési projekt és ilyenek a különböző útépítési projektek. Amint ezek használatba kerülnek, minden egyes városlakó, lakjon akár Ófaluban vagy Felső Parkvárosban, Érdligeten vagy Újtelepen, egyformán haszonélvezője lesz ezeknek a létesítményeknek.

 

Azonban mindezek csak jelzés értékűek, hisz a pályázati pénzek nem lottónyeremények, minden  egyes forint mögött kemény és kitartó munka van. Amikor 2006-ban, a programalkotás során azt javasoltam, tűzzük ki magunk elé azt a célt, hogy évente 2-3 milliárd forintot hozzunk ide pályázati forrásból, sokan megmosolyogtak. Mára látható, hogy ez nem volt irreális célkitűzés, alapos munkával teljesíteni lehetett.  A magam részéről azon dolgozom, hogy a támogatás megszerzése után a projektek megvalósítása valóban hozzájáruljon az Ön életminőségének javulásához, ehhez kérem a további bizalmát és támogatását!

 

Érd, 2010. május

                                                                        Tisztelettel:                                                                                                                          

T. Mészáros András

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria